Toyota: "Mirai nu a fost un succes. Ne vom concentra pe utilitare alimentate cu hidrogen"

de Alexandru Monenciu
Vineri, 27.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Directorul tehnic al niponilor de la Toyota susține că Mirai nu a fost un succes și că, de acum încolo, se vor concentra pe utilitare alimentate cu hidrogen.

Prin modelul Mirai, alimentat cu hidrogen, Toyota a vrut să arate interesul pe care îl are pentru acest tip de propulsie. Dar, din păcate, de-a lungul celor două generații, vânzările lui Mirai au fost sub așteptări.

Acum, directorul tehnic al celor de la Toyota, Hiroki Nakajima, a recunoscut că Mirai nu a fost un succes. Mai mult, acesta susține că Toyota va încerca să se concentreze pe vehicule comerciale alimentate cu hidrogen.

"Pentru camioane de dimensiuni medii este mai ușor să dezvolți o rețea de alimentare cu hidrogen, în contextul în care ele circulă din punctul A în punctul B. Vehiculele comerciale sunt cea mai importantă zonă unde trebuie să încerci să avansezi cu hidrogenul," a declarat Nakajima.

În tot acest timp, Toyota va încerca să redimensioneze componentele sistemului de propulsie alimentat cu hidrogen pentru a putea integrat în modele de dimensiuni mai mici.

via Carscoops

Comentarii (1)

  • Normal ca vanzarile au fost sub asteptari. Pretul unui model Mirai era de 70K €, ceea ce sa ne fie cu pardon este foarte mult pentru o Toyota. Apoi, reteaua de alimentare, aproape inexistenta, cu cateva zeci de statii in toata UE nu atrag prea multi clienti.
    Raman la parerea ca hidrogenul va fi sursa de energie pe termen lung a viitorului, dar mai sunt multi pasi de facut in aceasta directie.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru