Toyota pregăteşte noul Prius: mai uşor, mai eficient, mai manevrabil

de Sebastian Toma
Marti, 28.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota va lansa o nouă generaţie a lui Prius în 2015. Hibridul va avea platforma globală a mărcii japoneze şi se va mândri cu un plus de eficienţă şi performanţă pe toate planurile.

Esential 1997 este anul în care a apărut prima generaţie a lui Toyota Prius.
Toyota Prius va primi o nouă generaţie în 2015, care promite să vină ca o revoluţie în istoria modelulului hibrid. Potrivit Automotive News, noul Prius va avea platforma Toyota New Global Architecture, care se mândreşte cu un centru de greutate amplasat la un nivel mai scăzut, o structură mai solidă şi o rigiditate torsională suplimentară. A patra generaţie a lui Prius va primi şi o versiune nouă a sistemului hibrid al mărcii Toyota, Hybrid Synergy Drive, care va beneficia de un motor electric mai puternic ş imai eficient, alături de un propulsor cu ardere internă îmbunătăţit, care va avea un nivel de eficienţă termică de peste 40%.

Toyota Prius are acumulatori Ni-Mh. În viitor, tehnologia Li-Ion le-ar putea oferi japonezilor o autonomie mai mare în modul electric.

Sistemul hibrid al celei de-a patra generaţii a lui Prius va fi mai mic, mai uşor şi mai ieftin, spun cei de la Toyota.

Ne putem aştepta şi la o potenţială ieftinire a lui Prius, sau măcar la păstrarea nivelului de preţ actual. "Toate schimbările au rolul de a întări atractivitatea comercială a modelului", explică Soichiro Okudaira, şeful departamentului de cercetare şi dezvoltare de la Toyota. Gama Prius ar putea fi diferenţiată suplimentar prin introducerea acumulatorilor Litiu-Ion, care ar putea fi oferiţi doar pentru versiunile superioare ale lui Prius.

Urmareste Automarket
Noul Prius va primi un design revoluţionar, promite designerul şef al Toyota.
Interiorul va fi şi el revoluţionat în baza acestei filozofii, totul datorită noii platforme, care dictează vehicule cu un centru de greutate scăzut, care prezintă o imagine mai sportivă. Modificarile la interior implică repoziţionarea comenzilor de pe consola centrală, schimbarea părţii superioare a bordului şi alte mici modificări în ceea ce priveşte amplasarea unor elemente.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (3)

  • Interesant. Viitorul se anunta unul foarte tehnologic. Eu cred ca Toyota ar trebui sa mai lucreze la design si personalitate. Iar Lexus ar trebui sa faca un concurent adevarat pt XJ Ultimate. Multe modele din acest segment sunt depasite de XJ in special Ultimate.Le urez succese

    Sa auzim numai de bine !
    5 11
  • @Automarket, ati uitat si "mai degeaba" in titlu, in rest ecologistii de la Hollywood sunt in extaz ca mai salveaza 4 pui de Panda cu aceasta messiah de masina
    1 4
  • mowgli....reseteaza-ti sistemul, e cam off-date

    Acum ecologistii salveaza panda cumparandu-si Tesla. Priusul a devenit o prezenta comuna. Cel putin in tarile civilizate ;)
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru