Toyota prezintă două ediții speciale pentru GR Yaris: dedicate lui Sebastien Ogier și Kalle Rovanpera

de Tiberiu Safta
Luni, 16.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a dezvăluit două ediții speciale noi pentru hot hatch-ul GR Yaris. Cele două mașini aduc un omagiu campionilor mondiali de raliuri Sebastien Ogier, respectiv Kalle Rovanpera. Cele două ediții speciale vor intra în producție mai târziu în acest an și vor fi disponibile în Japonia.

În cadrul Salonului Auto de la Tokyo, Toyota a dezvăluit nu mai puțin de 4 concepte bazate pe hot hatch-ul GR Yaris. Dintre acestea, 3 vor primi versiuni de serie mai târziu în acest an, iar ultimul concept va fi transformat într-o mașină de raliuri.

OMAGII ADUSE LUI SEBASTIEN OGIER ȘI KALLE ROVANPERA

Înainte de începutul noului sezon al Campionatului Mondial de Raliuri, constructorul nipon a prezentat două viitoare ediții speciale ce aduc un omagiu campionilor mondiali Sebastien Ogier și Kalle Rovanpera. Primul model, un omagiu adus francezului, este vopsit într-o nuanță exclusivă de argintiu și primește un eleron spate nou, alături de etrierele frânelor vopsite în albastru.

Al doilea model, un omagiu adus pilotului finlandez, are o grafică asemănătoare cu cea văzută la mașina de concurs, o combinație de roșu cu negru și alb. Acest exemplar poartă și inscripția Toyota Gazoo Racing în părțile laterale, iar etrierele sunt vopsite în roșu.

Ambele mașini primesc același motor cu 3 cilindri de 261 de cai putere văzut la un GR Yaris obișnuit.

În schimb, propulsorul a fost ușor modificat pentru a oferi mai mult cuplu, până la 390 de Nm. Nu în ultimul rând, cele două modele speciale primesc și setări specifice ale performanțelor pentru a imita stilurile diferite de condus ale celor doi campioni mondiali.

Deși aceste modele sunt prezentate sub forma unor concepte, acestea vor intra în producția de serie și vor fi disponibile în serie limitată pe piața din Japonia.

CONCEPT GR YARIS RALLY2

Pe lângă cele două modele, Toyota a prezentat și conceptul unei mașini de raliu. Aceasta este construită sub egida regulamentului Rally2 și va participa oficial în campionatul de raliuri din Japonia începând din acest an. Toyota speră ca acest model să fie omologat complet de FIA în 2024 pentru a putea concura în categoria suport WRC 2 din Campionatul Mondial de Raliuri.

La final, cel de-al patrulea concept expus este un GR Yaris standard cu dotări noi, ce vor deveni disponibile în curând. Printre dotările noi se numără elemente noi ale caroseriei precum o capotă din fibră de carbon și cu o priză de aer nouă.

Pentru interior, Toyota pregătește un volan nou, o manetă nouă a schimbătorului de viteze, scaune noi și o manetă nouă pentru frâna de mână.

Noutăți avem și la trenul de rulare, cu amortizoare noi, gândite special pentru competiții și bare antiruliu noi din fibră de carbon pe puntea din spate.

via Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru