Toyota: Primul model de serie echipat cu baterii cu stare solidă va debuta până în 2025

de Alexandru Monenciu
Luni, 10.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful Institutului de Cercetare Toyota a declarat că primul model de serie al companiei, echipat cu baterii cu stare solidă, va debuta pe piață până în 2025. Acesta nu va fi un vehicul pur electric.

Bateriile sunt o piesă esențială a mașinilor electrificate sau cu sistem de propulsie pur electric. Toyota este unul dintre constructorii care investesc sume uriașe în dezvoltarea de tehnologii care să facă acumulatorii mai ieftini și mai eficienți.

În luna septembrie a anului trecut, marca asiatică a anunțat investiții de 14 miliarde de dolari în dezvoltarea și perfecționarea bateriilor, până în 2030. O mare parte din această sumă va fi direcționată către bateriile cu stare solidă, acestea fiind considerate viitorul pentru autonomia mașinilor cu zero emisii.

Cu ocazia Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas, șeful Institutului de Cercetare Toyota, Gill Pratt, a confirmat că primul model de serie al companiei, echipat cu baterii cu stare solidă, va debuta pe piață până în 2025.

Acesta a mai spus că totul decurge conform planului și că prima Toyota cu baterii cu stare solidă nu va fi un model pur electric ci unul hibrid. Așadar, motorul cu combustie internă nu dispare din peisaj.

Lucru anunțat, în decembrie 2021, și de șeful departamentului de motoare, Thiebault Paque.

De ce nu un model 100% electric? Potrivit lui Pratt, unul dintre motive ar fi că o asemenea baterie ar face ca prețul unui vehicul cu zero emisii să crească și mai mult.

Totodată, Toyota vrea să testeze prima dată tehnologia pe vehiculele hibride (având în vedere că ciclurile de încărcare și descărcare sunt mai multe), înainte de a o instala pe o mașină pur electrică.

Acesta lucru se va întâmpla atunci când prețul mașinilor cu zero emisii va fi mai accesibil, a mai spus șeful Institutului de Cercetare Toyota.

via Motor1

Comentarii (2)

  • Edikkk
    Toyota patetică... baterie dar şi motor termic
    1 10
  • Seriff
    Bravo Toyota! Mult succes! Poate pe viitor renunti si la bateria aia si pui doar motorul termic!
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru