Toyota recheamă în service peste 1.2 milioane de mașini în Europa: defecțiuni la airbag-uri

de Daniel Popescu
Vineri, 02.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a anunțat două recall-uri majore la nivel global din cauza unor defecțiuni la airbag-uri, iar în Europa vor fi afectați peste 1.2 milioane de clienți care dețin în special modelele Avensis și Corolla.

Toyota a anunțat la sfârșitul acestei săptămâni două recall-uri care afectează în total circa 1.6 milioane de proprietari din întreaga lume.

Primul recall vizează 1.06 milioane de mașini, dintre care 946.000 în Europa. Principalele modele afectate sunt Avensis și Corolla, iar japonezii vor înlocui sistemul pentru airbag-uri.

"Se poate produce un scurt-circuit intern care să deterioreze sistemul. În unele cazuri, se poate aprinde un indicator care să dezactiveze sistemul, iar în alte cazuri sistemul se poate declanșa în mod necorespunzător. Aceste condiții pot crește riscul de răni sau de accidente", menționează Toyota.

Ulterior, constructorul japonez a anunțat un nou recall global de 600.000 de unități, dintre care 255.000 de unități în Europa, care au nevoie de un nou sistem de umflare pentru airbag-uri. Motivul este că actualul sistem produs de Takata "prezintă riscul de a se declanșa anormal în cazul unui accident", potrivit celor de la Toyota.

În total, în Europa sunt afectate 1.2 milioane de unități în cadrul celor două recall-uri globale.

La începutul lunii septembrie, Toyota a chemat în service circa un milion de mașini hibride Prius și C-HR din cauza unui risc de incendiu la motor, în timp ce alte 300.000 de mașini au fost rechemate în Europa la începutul lunii octombrie din cauza unui risc de oprire a motorului.

Via ABCNews, L'Automobile Magazine

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru