Toyota va colabora cu BYD pentru a produce SUV-uri și sedanuri electrice: primele modele vor fi lansate anul viitor în China

de Paul Cosma
Vineri, 19.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota și chinezii de la BYD au semnat un parteneriat pentru dezvoltarea și producerea de mașini electrice pe cea mai mare piață auto din lume. Primele SUV-uri și sedanuri electrice sub brandul Toyota vor fi lansate în prima parte a anului 2020.

Având o întârziere față de rivalii tradiționali în lansarea modelelor 100% electrice, Toyota încearcă să recupereze rapid decalajele prin mai multe colaborări strategice.

După ce a anunțat că va cumpăra baterii pentru mașini electrice de la chinezii de la CATL, Toyota se pregătește să producă astfel de vehicule împreună cu o altă companie din China, BYD.

Parteneriatul Toyota-BYD a fost anunțat oficial și presupune lansarea de sedanuri și SUV-uri electrice pentru piața din China, sub marca japoneză. Primele modele 100% electric de la Toyota vor fi lansate în China în prima parte a anului viitor.

Toyota și-a propus ca mașinile electrice să reprezinte 50% din vânzările sale până în 2025, cu 5 ani mai devreme decât în planul întocmit inițial.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • Edikkk
    Dacă şi Toyota care spuneau că nu vor electrice , fac electrice şi au început să reducă şi termenele este clar pentru toată lumea care este viitorul IMEDIAT !

    ELECTRIC.
    6 2
  • @edikaka
    mai vedem noi , cand o sa zboare avioanele cu baterii hai si mai povestim
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru