Toyota va cumpăra baterii pentru mașini electrice de la chinezii de la CATL: constructorul caută noi tehnologii, dar și modalități de reutilizare a bateriilor

de Paul Cosma
Miercuri, 17.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a semnat un parteneriat cu chinezii de la CATL pentru achiziția de baterii necesare în producția de mașini electrice. Unul dintre cei mai mari furnizori din domeniu, CATL va ajuta Toyota să dezvolte noi tehnologii ale bateriilor, dar și modalități prin care acestea să fie reciclate și reutilizate.

Toyota a găsit un aliat puternic prin care să-și dezvolte o gamă puternică de modele electrice, în ton cu evoluția pieței actuale.

Constructorul a ajuns la un acord cu chinezii de la CATL pentru achiziția de baterii necesare în producția de mașini electrice, denumite și New Energy Vehicles.

CATL este unul dintre cei mai mari furnizori de baterii din lume și, cu ajutorul acestuia, Toyota speră să dezvolte noi tehnologii în domeniu.

Totodată, constructorul vrea să caute și metode prin care bateriile mașinilor electrice să fie reciclate și reutilizate.

Via Toyota

Comentarii (2)

  • andrei
    noi tehnologii? pai cum. nu au tehnologia din anii 70? :D
    1 1
  • inexorabil
    S-a frânt şi vestitul imperialism japonez…Ex-samuraii îşi pun, senini, şepcile de Mao şi îngenunchează umili lângă Marele Zid, cerşind nu bunăvoinţa lui Buddha, ci “indispensabilele” baterii…

    La urma urmei, dă-o-n bălării, taică! Voi, firme redutabile “Big in Japan”, nu puteţi sau nu vreţi să-i ajutaţi pe colegii din sectorul auto?...

    Deci asta este maximă: ”cel mai valoros brand auto din lume” pare chinezo-dependent în privinţa eco-alternativelor. Oricum, se (prea) ştie că China s-a “ridicat” nu atât datorită politicii liberale a PCC, cât datorită spionajului economic coordonat de acesta…Astăzi, băieţii joacă tare pe cartea “progresului” şi se încumetă să se tragă de şireturi cu (încă) Marile Puteri, care şi ele au lăsat deoparte nepreţuitele principii/scrupule (comiţând, astfel, o trădare inechivocă a…capitalismului), aruncându-se nu la picioarele lui Buddha (încrucişate sub corp, în dulcele stil oriental), ci ale “demiurgului” care condiţionează orice vorbă şi orice mişcare de pe lumea asta: Zeus Profitus…

    În definitiv, vai de mama…chinezului de rând, călărit zdravăn şi de PCC, şi de “pretinii” lor burghezi de afară…Această cârdăşie...neprincipială (dar nu şi imposibilă, ţinând cont de faptul cert că socialismul şi liberalismul reprezintă cele două feţe ale aceleiaşi monede…inclusiv ale monedei euro :D) i-a amenajat sclavului “modern” de acolo un fel de civilizaţie “avansată”, cu tot ce-i trebuie pentru…rumegare (model de “fericire” civică adoptat/adaptat şi pentru plaiurile…ortodoxe). Adică, la prima vedere, panorama citadină chineză arată “wow”, dar realitatea umană nu se înscrie pe aceleaşi coordonate, mai ales dacă luăm în considerare terifiantul şi…antihristicul “sistem de credite sociale”.

    Mă rog, acestea sunt “detalii”. Important este că…pentru a doua oară decretez: adio Toyota!
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru