Toyota va lansa două modele electrice până la sfârșitul anului: un hibrid plug-in este și el pe listă

de Paul Cosma
Joi, 11.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota va lansa două modele 100% electrice și un hibrid plug-in până la sfârșitul anului, potrivit unui anunț făcut de oficialii care conduc operațiunile constructorului pe piața din Statele Unite.

La sfârșitul lui 2020, Toyota a anunțat că va prezenta un SUV electric pentru piața europeană în cursul anului 2021. Noul model va fi produs în Japonia pe noua platformă e-TNGA dezvoltată în pateneriat cu Subaru. 

La vremea respectivă, niponii spuneau că modelul a fost deja dezvoltat, fiind pregătit să intre în producție la uzina ZEV Factory din Japonia. 

Un nou anunț, făcut de această dată de divizia Toyota din SUA, spune că producătorul japonez va lansa două modele electrice și un hibrid plug-in până la sfârșitul acestui an. Cel mai probabil, unul dintre cele două vehicule electrice va fi SUV-ul care va ajunge și în Europa. 

Potrivit presei internaționale, al doilea model electric ar putea să fie lansat sub brandul Lexus, însă japonezii nu au oferit comentarii în acest sens. Lexus a publicat recent un teaser ce anunță un nou model, a cărui prezentare oficială va fi făcută până la sfârșitul lui 2021. 

La jumătatea lui 2019, Toyota a publicat o imagine cu primele 6 modele electrice pe care le va dezvolta pentru Europa, respectiv 3 SUV-uri, o compactă, un sedan de segment mediu și un monovolum.

Modelele vor fi lansate treptat, cel mai probabil până spre anul 2025. 

Via Motor1

Comentarii (6)

  • Parca unii meseriasi romani ziceau ca e greu cu Toyota, ca sunt cam in urma.
    Se pare ca nu e chiar asa.
    Si se pare ca meseriasii aia romani doar se cred meseriasi.
    10 10
  • Edikkk
    Mihai, crezi că Toyota anunţă prima oară maşini electrice ?

    Pentru SUA şi Europa mă refer, pentru că nesimţiţii deja produc electrice în China (cu producător local, că ei, chiar dacă ditamai Toyota, singuri, nu sunt în stare)

    Aşa că suntem sătui....

    Cine fac electrice astăzi se vede clar: Tesla.
    Apoi ceva VW, ceva Mercedes, Audi, Porsche, ceva Opel / Peugeot.

    Plus venerabilele Zoe şi Leaf, care au rămas îmbătrânite (răcirea bateriei cu aer).

    Da, Toyota face maşini hibride şi mai nou plugin bune, dar electrice.... doar aia din China.
    9 15
  • Nicolae Vodcaroiu
    @FanEdikk,realizezi c-ai facut nesimtita o ditai corporatie constructoare de masini?Una pe primul loc daca nu ma insel,e ca si cand ti-ai pune lanterna spre soare sa-l orbesti,tu un neica nimeni fara permis,n-o sa mai poata Toyota de rusine.Bravos!
    11 8
  • Edikkk
    Meai văcăroiu

    Toyota nu sunt uşă de biserică... au făcut primul hibrid Prius o maşină foarte urâtă exterior şi interior !!!

    Le-au trebuit ani şi ani şi ani să pună sistemul hibrid şi pe celelalte modele (mai normale, mai frumoase puţin) şi să le facă mai frumoase.

    Şi asta doar împinşi de Tesla.

    Aşa că lasă că ştim ditamai corporaţia IPOCRITĂ acum ceva luni declara că nu vor produce electrice (în Europa), asta în timp ce deja produceau şi vindeau, pe ascuns, în China !

    Dacă ăştia care mint în faţă nu sunt nesimţiţi atunci ....
    5 10
  • Johnny
    Toyota a abut de ceva vreme un model electric in China, probabil nu foarte competitiv si asta pt ca daca nu vand 10% nasini electrificate nu mai aveau dreptul sa vanda nimic pe acea piata.
    Deci mult impins de la spate dar pun pariu ca si- o vor lua...
    6 2
  • Toyota primește o grămadă de bani de la autoritățile Japoneze sa dezvolte pila de combustie cu hidrogen (Toyota Mirai). Evident că trag de timp cu modelele 100% să nu piardă subvențiile. Probabil că pe piața japoneză, afectată de renuntarea la energia nucleara in urma accidentului de la Fukushima, mașinile electrice nu ar ajuta prea mult.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru