Toyota va produce baterii pentru mașini electrice alături de Panasonic: bateriile vor fi disponibile și pentru alți producători auto

de Paul Cosma
Luni, 03.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota și Panasonic au anunțat că vor produce împreună baterii pentru mașini electrice, iar noua lor companie mixtă își va începe operațiunile în luna aprilie. Bateriile vor putea fi utilizate și de alți producători auto.

După discuții derulate pe parcursul anului trecut, Toyota și Panasonic au ajuns la un numitor comun privind înființarea unui joint-venture specializat în baterii pentru mașini electrice.

Noua companie, denumită Prime Planet Energy & Solutions, va începe producția de baterii în luna aprilie a acestui an. Potrivit anunțului oficial, Toyota controlează 51% din acțiuni, în timp ce Panasonic deține pachetul de 49%.

Toyota și Panasonic susțin că bateriile produse de ei vor putea fi achiziționate și utilizate și de alți producători auto.

Via Toyota

Comentarii (1)

  • Parere
    Panasonic este cel mai performant producator de baterii auto, mai bun decat LG Chem. Bravo Toyota! Ma bucur ca nu te-ai aliat cu producatori no-name asa cum fac germanii pentru masinile lor electrice.
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru