Toyota vrea creșterea cu 30% a vânzărilor din Europa: constructorul mizează pe noul SUV subcompact ce va fi lansat în 2020

de Paul Cosma
Luni, 20.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota vrea să-și crească vânzările din Europa cu 30%, până în 2025, iar pentru acest obiectiv va miza pe noul său SUV subcompact ce va fi lansat în acest an.

În urmă cu o săptămână, Toyota a confirmat că pregătește lansarea unui nou SUV subcompact pentru piața europeană pentru a extinde astfel gama de modele.

Noul SUV va avea la bază o nouă variantă a platformei GA-B derivată din platforma TNGA și va fi produs la uzina pe care Toyota o deține în apropierea localității Valenciennes din Franța, acolo unde se produce și Yaris.

Cu ajutorul noului SUV, Toyota speră la o creștere cu 30% a vânzărilor din Europa, până în 2025. Anul trecut, brandurile Toyota și Lexus au avut vânzări cumulate de 1.09 milioane de unități și o cotă de piață de 5.3%.

Japonezii speră să ajungă în 5 ani la o cotă de 6.5% și vânzări de până la 1.4 milioane de mașini în Europa.

Via Automotive News

Comentarii (9)

  • Toyota se descurca bine in Europa, spre deosebire de Lexus, care a vandut putin peste 50.000 unitati, marca premium a Toyotei pierde teren si-n SUA, Audi le sufla in ceafa, categoria unde a avut scaderi insemnate a fost la SUV urile mari, noile X5/X7 si GLE/GLS au fost irezistibile se pare pentru americani, chit ca Lexus se bazeaza pe hibride de mult timp.

    Astept comentariile cu clientii intelectuali care nu aleg nemtoaicele cocalaresti, dar pe rand va rog.
    13 8
  • petrusian
    la toyota oare hibridele acopera cota de piata pierduta prin renuntarea la diesel? sau intra in cota benzinarelor? si designul e curios cu acel gratar urias in fata si spatele cu varfuri ascutite . la rav partea frontala parca e cu susul in jos. din alte puncte de vedere toyotele sunt parca mai prietenoase decat adversarii directi.
    6 1
  • @ dan_grc
    https://europe.autonews.com/automakers/toyota-no-1-vw-makes-biggest-gain-ranking-most-valuable-car-brands
    Normal ca sunt intelectuali cei care nu aleg masini germane.
    Dupa cate minciuni vand, ma mir ca mai sunt persoane care le cumpara :)
    Cand Toyota facea hibride si zicea ca asta e viitorul, VW se alia cu BMW si Mercedes sa faca software ca sa pacaleasca pe americani in special :))
    Acum ca sunt destui prosti care le cumpara, asta e alegerea lor :D
    16 7
  • @@dan_grc
    Cand Bmw si mai ales Mercedes faceau masini, Lexus mai avea cateva decenii pana la infiintare, iar Toyota de abia invata sa faca masini, incearca sa intelegi ca Lexus nu avea niciodata istoria si prestigiul celor doua, niciun studiu sau top nu schimba asta.
    4 4
  • Edikkk
    Lexus sunt urâte ! Mai ales noile modele !!
    Cel puţin aşa consideră occidentalii.

    Audi (doar cele din gama lux) şi Mercedes, chiar şi Jeep fac maşini FOARTE frumoase !

    Indiscutabil peste Lexus la exterior şi la interior.

    Păi ce fel apar unele Jeep luminate noaptea, cu led pe grilaj, superbe
    Sau forma unduită cu farurile unui Mercedes
    Sau alura impozantă a unui SUV Audi (deşi nu este deloc marca mea preferată, trebuie recunoscut )

    Da Lexus are fiabilitate şi anduranţă, dar ar trebui să facă ce au facut coreenii - au luat designer european!!!
    Acum mulţi mulţi ani au furat şef designerul de la BMW şi au venit cu o gamă de modele - mai frumoase faţă de porcăriile anoste care le făceau!
    Apoi din ce în ce mai frumoase, mai moderne.

    Bine nu se apropie Tucson de nicio SUV europeană dar măcar nu sunt urâte Tucson.

    Dar japonezii... nu ştiu... japonezi.
    6 1
  • @dan_grc; @@dan_grc

    Mai lasati-ma cu Toyota asta... ce incredere poti sa ai intr-o marca, care in ultimii 15 ani a avut numeroase recall-uri pt n motive...

    Iti iei o masina noua si te trezesti ca peste cateva luni trebuie sa o duci inapoi pt a remedia o problema, apoi iarasi peste cateva luni pt o alta problema si tot asa.. Pai Toyota doar in anul 2018 a rechemat in service vreo 5 milioane de masini pt 3 diferite tipuri de probleme/defectiuni.

    Pai asta este o marca serioasa, de incredere?? Pe bune??
    7 9
  • @VJ
    Toyota nu-s cele mai bune din lume, nu-s cele mai frumoase si sunt relativ conservatori . Nu uita ca divizia de lux Lexus este mult peste ei.

    Pentru tine - am un avensis cumparat de nou din 2009 si in afara de revizii am mai schimbat vreo 6 becuri, in rest nimic. Cam 15 000 de km pe an.

    La hibride cred ca sunt cei mai tari.
    O zi buna!
    8 2
  • @VJ, da Toyota face recall-uri pentru a remedia problemele mai mici sau mai mari pe care le găsesc. Totul gratuit pentru client.
    Alte companii, cu pretenții și vânzări bune, nici măcar nu se obosesc să anunțe clienții despre problemele găsite, darămite să le mai și repare...
    10 2
  • ACE - Craiova
    Concernul TOYOTA se afla in prim proces de concepere/realizare a platformei dedicate vehiculelor electrice numita e-TNGA.

    Deocamdata se implementeaza trecerea spre modelele cu alimentare la priza de tipul PHEV: in primul rand RAV4 (in aceasta vara), urmeaza Corolla (toamna-iarna foarte probabil), C-HR s.a.m.d.....

    Aceasta platforma (e-TNGA) va fi utilizata si de SUBARU pentru modelele electrificate.

    Vezi:

    https://piataauto.md/Stiri/2020/01/Subaru-a-prezentat-prototipul-viitorului-SUV-100prc-electric-dezvoltat-in-colaborare-cu-Toyota/

    P.S. Cel mai probabil, TOYOTA va incheia anul 2019 tot pe primul loc la vanzari, in lume.....
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru