Toyota vrea fabrici cu emisii zero până în 2035

de Paul Cosma
Luni, 14.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota își propune ca, până în 2035, toate fabricile sale să devină neutre din punctul de vedere al emisiilor de carbon. Obiectivul inițial fusese stabilit pentru 2050.

Oficialii Toyota sunt hotărâți să investească în noi tehnologii privind procesele de producție, astfel încât uzinele companiei să-și reducă emisiile de CO2 la minimum. 

Ne dorim ca generarea de CO2 să fie redusă cât mai mult sau chiar să eliminăm emisiile,” a declarat Masamichi Okada, directorul de producție de la Toyota. 

Japonezii iau în calcul și capacități de generare a energiei din surse regenerabile pentru toate fabricile la nivel global. 

Toyota consideră că mașinile electrice vor juca un rol important în reducerea emisiilor, însă compania subliniază că trebuie luate în calcul și alte soluții, precum vehiculele hibride sau cele alimentate cu hidrogen.

Via Reuters

Comentarii (5)

  • Vor elimina si emisiile de sushi in cazul fabricilor japoneze sau de burgeri in cazul celor americane? Daca da, cum vor face asta? Vor da fiecarui muncitor cate o punga la intrarea in tura si o vor goli la iesirea din tura?
    Intreb pentru ca zero emisii inseamna ca nici muncitorii nu vor emite nimic.
    16 4
  • Edikkk
    Fabrici cu emisii zero ... ok, dar care produc maşini termice... LOL

    Toyota ar face orice doar să nu producă maşini full electrice pe baterii

    Ruşinos tare măi Toyota
    3 14
  • netam-nissan
    înțeleg din titlu că emisiile nu vor fi chiar zero, ci ”zero până 2035”.
    rog AM să ne lămurească ce-s alea 2035 - grame, tone sau ce?
    12 1
  • rampam-param
    fonta si otelul care se obtin din minereuri se elaboreaza cu degajarea unor cantitati mari de CO2. La fel si cuprul. Cimentul rezulta dintr-o reactie chimica cu degajare masiva de CO2. Restul materialelor mai putin dar totusi procesul de fabricatie sau transporturile se efectueaza cu degajare de CO2 mai ales daca energia e produsa din arderea carbunilor sau a produselor petroliere.
    Cum vor reusi dracu stie insa e bine sa dai comunicate din astea sa vada idiotii ca esti responsabil cu planeta.
    9 2
  • Maricela de la doi
    Lasati,orice e posibil,pana si vaccinul care trebuia sa fie tinut la -80 de grade acu' nu mai are nimic daca sta langa gratarul cu mici de la Obor
    9 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru