Traficul rutier în cartierul Drumul Taberei va reveni la normal în decembrie după 4 ani de lucrări la metrou

de Daniel Popescu
Joi, 26.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Veşti bune pentru locuitorii cartierului bucureştean Drumul Taberei: autorităţile promit că traficul rutier va reveni la normal până la sfârşitul anului, întrucât lucrările la metrou sunt aproape de a fi finalizate.

Traficul la suprafaţă va fi reluat în mare parte la sfârşitul anului.

Dan Costescu
Ministrul Transporturilor
Traficul rutier din cartierul Drumul Taberei a fost restricţionat puternic în cartierul Drumul Taberei din Bucureşti începând cu 2011, atunci când au început lucrările la Magistrala 5 de metrou, care se va conecta la reţeaua existentă la staţia Eroilor.

După patru ani în care şoferii au condus în plin şantier pe diverse tronsoane de drum, autorităţile afirmă că traficul va reveni la normal până la sfârşitul lunii decembrie.

"Traficul la suprafaţă va fi reluat în mare parte la sfârşitul anului, deci în sfârşit acel cartier va fi deblocat după eliberarea celor şase staţii din nouă", a explicat Dan Costescu, ministrul Transporturilor.

Planul actual prevede ca metroul din Drumul Taberei să fie inaugurat până la sfârşitul anului 2016, cu o întârziere de aproximativ doi ani faţă de data anunţată la începutul lucrărilor.

În paralel, autorităţile continuă lucrul şi la extinderea Magistralei 4 care leagă Gara de Nord de cartierul Bucureştii Noi cu staţiile Laminorul şi Straulesti.

Şi aici s-au înregistrat devieri importante de trafic, iar inaugurarea statiilor este prograta pentru prima parte a anului 2017.

"Pe partea de structură suntem undeva la 85-90%, poate chiar mai sus. Lucrările sunt întârziate. Finalizarea lor trebuia să aibă loc în aprilie 2015 şi acum se duce la începutul lui 2017", a mai precizat Costescu.

Via Agerpres, Economica | Sursa foto

Comentarii (2)

  • Sandu al-III-lea
    Stiti care e problema la romani?La noi se incepe greu si se termina greu.Dupa ce se incepe greu(proiect,aprobari,inceperea lucrului dupa nenumarate amanari)se termina si mai greu(taiere de bani,muncitorii nu lucreaza repede sau nu lucreaza decat daca vad vreo videocamera sau aparat foto prin zona etc)pentru ca e treaba exclusiv de MENTALITATE.Stiti cate lucruri pozitive s-ar face daca ar fi alta mentalitate?Enorm de multe.
    2 0
  • Marius Gheorghiu
    Eu stau in Drumul Taberei exact pe acolo pe unde e facuta poza din articol si va spun sincer ca la cum se lucreaza ne prinde vara tot asa.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru