Transportul viitorului: Londra, Paris, Barcelona, Los Angeles și Vancouver vor să cumpere doar autobuze electrice din 2025

de Petre Barac, Foto: Dreamstime
Marti, 24.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Londra, Paris, Barcelona, Los Angeles și Vancouver se numără printre orașele care vor să cumpere doar autobuze electrice începând cu anul 2025.

Primarii din 12 orașe mari ale lumii au semnat o înțelegere prin care își asumă să transforme comunitățile pe care le conduc în orașe “verzi și sănătoase”. Printre măsurile asumate de aceștia se numără și achiziția autobuzelor exclusiv electrice din anul 2025.

Lista cuprinde orașe precum Londra, Paris, Los Angeles, Copenhaga, Barcelona, Quito, Vancouver, Mexico City, Milano, Seattle, Auckland și Cape Town.

Unele dintre aceste orașe au deja planuri pentru un transport în comun 100% electric. Los Angeles a comandat 100 de autobuze electrice, în timp ce Londra are un proiect pentru reducerea numărului de mașini cu motoare convenționale din oraș.

În plus, londonezii au introdus și o taxă pentru mașinile cele mai poluante (detalii aici). Cele 12 orașe care au semnat declarația pentru un mediu mai sănătos vor să încurajeze trecerea cât mai rapidă la mașinile electrice sau cele cu emisii cât mai reduse de CO2.

Via Electrek

Comentarii (4)

  • Daca vor emisii cat mai scazute de CO2, trebuie sa interzica benzinarul inaintea diesel-ului.
    1 8
  • @unul In teorie e cum zici tu, insa in practica diferentele sunt minuscule.

    De ex Karoq care tocmai a fost testat:

    1.5 150 cp benzina 4x2 man: 122 g / km CO2
    2.0 150 cp diesel 4x2 man: 115 g / km CO2

    Diferenta de doar 6%. Iti garantez ca la NOx diferentele sunt xxx%.

    Normal, comparam puteri identice sau asemanatoare :-)
    6 0
  • troleu
    Sa le zica cineva englezoilor ca s-au inventat troleibusurile intre timp.
    1 0
  • Edikkk
    asta da masura anti-poluare !

    Oricum, pana si marea capitala Londra, este in urma Shenzen China care deja de anul acesta are tot transportul public eco - doar autobuze electrice (ca tramvaie si metrou sunt deja electrice) si autobuze pe CNG (gaz metan)
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru