Tronsonul de 5 kilometri de pe Autostrada A3 dintre Biharia și Borș va fi deschis circulației în 4 septembrie

de Daniel Popescu
Miercuri, 12.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Circulația rutieră pe tronsonul de 5 kilometri dintre Biharia și Borș din cadrul autostrăzii A3 va fi inaugurată în 4 septembrie. Tronsonul face legătura cu autostrada M4 din Ungaria.

Ministerul Transporturilor a recepționat recent lucrările la tronsonul de autostradă dintre Biharia și Borș, care are o lungime de numai 5 kilometri.

Tronsonul în cauză face parte din Autostrada A3, cunoscută și sub numele de Autostrada Transilvania, iar acesta va face legătura cu autostrada M4 din Ungaria.

Circulația rutieră pe noul tronson de autostradă va fi inaugurată însă în 4 septembrie, întrucât până atunci autoritățile trebuie să organizeze punctul de trecere al frontierei spre Ungaria, care va primi numele Vama Borș 2.

Potrivit autorităților române, noul punct de trecere al frontierei va avea 10 benzi pe sens, dintre care șase pentru autoturisme și autocare și patru pentru camioanele de marfă.

Acesta va deveni primul tronson de autostradă deschis circulației rutiere în România în anul 2020.

Tronsonul Biharia - Borș face parte din lotul 3 al autostrăzii Suplacu de Barcău - Borș. Lotul 3 este singurul pe care lucrările au fost finalizate, în timp ce pentru lotul 2 Chiribis - Biharia cu o lungime de 28 de kilometri contractul a fost semnat abia luna trecută, iar lucrările sunt programate să dureze 18 luni și să se încheie în cursul anului 2022.

Între timp, lotul 1 dintre Suplacu de Barcău - Chiribis are o lungime de 26 de kilometri și este în curs de relicitare, astfel că nu are încă un termen concret de finalizare.

Via G4Media

Comentarii (1)

  • Vorba aia... "Fi-mi-ar rusine!"... Incredibil ce natie de catastrofe putem sa fim. De cate ori aud despre autostrazi in Romania imi vine sa renunt la cetatenie si sa mai vin p'aici doar daca o sa ajung asa senil incat o sa intru in Romania din greseala...
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru