Turcii de la TOGG vor începe producția națională de mașini electrice în 2022

de Paul Cosma
Miercuri, 11.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania turcă TOGG a anunțat că primele sale vehicule 100% electrice vor ieși de pe linia de asamblare a uzinei din Gemlik până la finalul anului viitor.

Visul de peste zece ani al turcilor de a avea o marcă auto națională de automobile 100% electrice se apropie de realizare. Într-o declarație oferită presei germane, Gürcan Karakaş, directorul executiv al TOGG (Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu A.Ş.) a menționat că uzina din Gemlik, de lângă Bursa, va începe producția de serie până la finalul lui 2022, iar mașinile vor începe imediat să fie comercializate pe piața internă.

După debutul de anul viitor pe piața turcă, în doar un an – un an și jumătate, vor începe și exporturile, iar prima piață europeană care va începe comercializarea va fi cea Germană.

Detalii despre proiectul ambițios al turcilor au fost prezentate încă din 2018 de președintele Recep Tayyip Erdogan, odată cu fondarea companiei TOGG, dar și la prezentarea primelor prototipuri în decembrie 2019. Acum, pe lângă confirmarea datei de lansare a producției, a fost anunțată semnarea unui parteneriat cu producătorul chinez de baterii Farasis și crearea unui centru de inginerie denumit TOGG Europe GmbH, în Germania.

Conform oficialului TOGG, până în 2030, la uzina din Turcia vor fi produse 1 milion de unități din cinci modele diferite complet electrice.

Toate drepturile de proprietate intelectuală și industrială asupra acestora aparțin în totalitate TOGG.

Pentru a susține expansiunea mașinilor electrice, Turcia se află în plin proces de expansiune a rețelei de încărcare pentru acestea. Este planificată punerea în funcțiune a peste 4.000 de stații, astfel încât să existe câte un punct standard la fiecare 10 kilometri și a unuia rapid la fiecare 25 km de drum principal.

Via economica.net

Comentarii (12)

  • inexorabil
    Este foarte interesant cum "dujmanii" naturali și oficiali ai "democrației liberale" (gen Marea Britanie, Rusia, Turcia) se aliniază și ei smirnă e-comandamentelor. Ceea ce nu poate conduce decât la concluzia...inexorabilă că așa-zisele conflicte și neînțelegeri dintre statele epocii hipermoderne (adică post-postmoderne) înseamnă doar praf în ochii fraierilor planetari...
    14 9
  • Răzvan
    Turcii au k-o@-i-e.Spre deosebire de alții.
    13 13
  • Le urez succes. Dar, mai întâi, trebuie să se debaraseze de un dictator.
    10 14
  • mircea badea
    mda, pt ca turcii nu voteaza tradatori de neam...apropo, ce mai "privatizeaza" catzu anu asta?
    9 10
  • n-am incredere in turci
    deloc, calitate zero, traditie zero, dezvoltare tehnica zero...macar de-ar fi originali la design, dar se pare ca mai mult decat sa cloneze pe mercedes nu pot.

    comparativ, marcile chineze de masini electrice sunt in alta galaxie, aproape ca rivalizeaza cu tesla si cu constructorii consacrati europeni. de la chinezi am incredere sa cumpar, pentru ca stiu ce putere tehnologica au si ce progrese incredibile au facut la calitate, dar turcii....vraiste, mai bine raman la productia de rahat si maieuri.
    6 6
  • @ inexorabil
    Orice teorie a conspiratiei este posibila in ochii ingramaditilor de la noi, mai putin ca ne confruntam cu o problema reala! Orice: oculta mondiala, satanism etc

    https://www.digi24.ro/stiri/externe/cod-rosu-pentru-umanitate-raport-onu-omenirea-va-trece-prin-evenimente-meteo-extreme-fara-precedent-1627355

    Slava Domnului ca pana si dictatorii dau crezare oamenilor de stiinta!
    8 7
  • @mircea badea
    Poti sa scoti omul din comunism dar comunismul din om niciodata!

    " Petrom – companie de stat – avea datorii către stat inainte de privatizare de peste 10.000 de miliarde de lei." + datorii externe de peste 300 de miliane de dolari

    Astazi, in 2021, OMV Petrom este in top 3 cei mai mari contribuabili la bugetul de stat!

    Ia compara OMV - Petrom - companie privata cu Tarom - companie de stat! Pe cifre!

    Treaba statului este sa stranga taxe si impozite si sa faca: autostrazi, cai ferate, scoli, spitale, armata politie, pompieri etc.
    O alta treaba a statului este sa sprijine inovatia, investitiile si initiativele private!

    Ia vezi, BMW, Mercedes, VW, Microsoft, Tesla, Apple sunt companii de stat?

    Tu nu ai nici cele mai elementare notiuni de economie! Cred ca inca tii poza lui Stalin pe perete!
    Ai vreun exemplu de tara care s-a inchis, s-a autoizolat de economia globala si o duce bine?
    9 7
  • inexorabil
    Mafia (14:25), “mainstream media”, ONU (cu ramurile care intoxică lumea pe planul medicaţiei – recte OMS, respectiv d.p.d.v. alimentar – recte OAA) şi “oamenii de ştiinţă” (adică o halcă din nenumăraţii lefegii ai socialismului internaţionalist corporatocratic) – ţi-ai găsit pe cine să mi-i enumeri drept “credibili”.

    Şi de când “slavă Domnului”, măi ateu declarat şi jurat?!

    Iar către ultimul (14:46) – cel mai probabil: lifta noastră cea de toate zilele. Hoţul strigă hoţii şi socialiştii strigă comuniştii!

    PS. Bă zevzy, rapacitatea corporatistă ≠ economia globală! Iar…asasinii economici din “Occident” n-au preluat entităţi cu tot cu datorii-fluvii din ţările “emergente”, ci le-au acaparat la preţuri de nimic, mult subevaluate faţă de valoarea lor reală de piaţă, adică în dauna bugetelor naţionale ale statelor-victime! Pierderile respective au fost, sunt şi vor fi suportate doar de prostimea planetară, cu complicitatea…legislativă a marionetelor locale. Adică cine este idiotul sadea care să creadă că “investitorii” (“strategici”, nu-i bai) ar avea răbdare să plătească eşalonat eventualele datorii uriaşe ale achiziţiilor patrimoniale şi de abia apoi să se gândească la profit? Nici vorbă, fiindcă poftele lor personale sunt copleşitoare, iar pe larvele nesăţioase (cu pretenţii de femei) care li s-au urcat pe cap, aşijderea, nu răbdarea le caracterizează.

    PPS. “Obligaţia statului este să sprijine privatul”…Cu orice, dar nu cu BANI, zevzy! Fiindcă atunci intervin în discuţie taman secera şi ciocanul, fără contraargumente!
    6 1
  • inexorabil
    NOTĂ. Probabil că mulţi n-au auzit de răposatul arhitect Doru Prioteasa, prieten de familie. Pe când era membru în CGMB din partea PDL, ne-a povestit dedesubturile “privatizării” aurului negru românesc şi a rafinăriilor aferente. Ne-am îngrozit, pur şi simplu. În genere, România este o ţară atât de jefuită, că i-ar trebui mai mult de un secol cuiva să numere în bancnote de 100 de euro (sau de 100 de dolari) valoarea pagubelor cauzate nouă, contribuabililor “mulţi, mici şi proşti”.
    4 1
  • inexorabil
    Mă deprimă acest remember, dar adevărul trebuie mărturisit şi apărat cu fermitate…

    Titlu poezie: Românie, sat fără câini

    Românie, sat fără câini,
    țara mea vraiște și flămândă
    Istoria te-a scăpat din mâini,
    imperiile stau încă la pândă.

    Nu se mai vede nici cerul
    de-atâtea fulgere și păsări de pradă
    de ce-au înroșit mieii hangerul?
    Unde-i neprihănita zăpadă?

    Ce ancestrale păcate
    vin dintr-o mie de ani de urgii?
    Plătește-le astăzi pe toate
    ca mileniul să poată muri.

    Poate martiriul lui Horia
    ori vânzarea lui Tudor, exilul lui Cuza
    războaiele noastre vitale și gloria
    de-a apăra Europa, Iehuza?

    Poate blestemul românilor
    de-a fi proști de buni cu zapciii?
    Pentru desfătarea păgânilor
    ți-ai umilit ca o mașteră fiii.

    Românie, ce țară ești tu?
    Faci haz de necaz și pornești mai departe
    avem biblice vicii, dar nu,
    oh, nu ne e frică de moarte.

    Ți-au murit poeții nebuni
    nimic nu-i prea grav, Orientu-i aproape
    i-ai prețuit prea târziu pe tribuni
    un zeu al batjocurei calcă pe ape.

    Acest balcanism n-are leac
    zadarnic vom da proclamații, decrete,
    plătim noi în fiece veac
    tributul de plâns al acestei Planete.

    Ce taină ascunzi, ce comori
    încât fariseii nici azi nu te lasă
    nici să trăiești, nici să mori,
    nici să se simtă românii acasă?

    De ce te pândesc, oare, toți
    își dau cu părerea, te țin sub teroare?
    Hăituită și ruptă de hoți,
    mă tem să nu cazi de pe hartă în Mare.

    Precum în aluatul magicei pâini
    în inima ta a-ncolțit veșnicia –
    Românie, sat fără câini,
    nu vine odată Mesia?

    Autor: Corneliu Vadim Tudor
    8 2
  • @inexorabil
    Pai ce facem cu libertatea de gandire si cu analiza rece ca gheata? Le ignoram, le stergem?

    E nasol sa-ti arate cineva unde e capatul de linie, nu?

    Vedeti ca Afganistanul a devenit o tara libera, independenta de decadenta occidentala! Jumatate din populatia afgana ar vrea sa fuga din tara!
    La fel ca in Romania anului 1947.

    Baga la cap: patriotism insemana sa promovezi un sistem meritocratic bazat pe un sistem de valori real, legat de civilizatia occidentala, nu sa-ti plece tinerii din tara pentru ca se pisa pe sitemul tau de pile si relatii, iar tu, sa reciti "poezii patriotice" de unul singur...

    Daca-l identificati pe unul ca nu-i tampit trebuie exclus, nu? :)))) Daca s-ar putea, sa-i spargeti toate becurile si sa-i puneti bete in roate! :)))

    Nu-i nimic, fara grija...vine si nota de plata!
    0 0
  • inexorabil
    “Nici ruşine n-au să ieie în smintitele lor guri” (Eminescu). Particularizând, cuvântul sacrosanct (şi de inspiraţie divină) “libertate” sună în gura emolarilor şi a preaplecaţilor dumnealor precum cheia unui mecanic zdrăngănită de masa din lemn de esenţă rară a unei reuniuni ministeriale.

    Şi, băi, căpcăune, ţi-am tot pus în vedere (văd însă că eu zic…eu aud) adevărul incontestabil că farsorii descendenţi din părinţii Illuminati NU AU nicio tangenţă cu istoria, cultura şi etosul Occidentului (în general, ale Europei), oricât s-ar pretinde ei chiar mentori, dacă nu cumva…arhitecţii lui (păi da, căci şi pe stăpânul lor autoritar din tenebre îl alintă drept “Marele Arhitect al Universului”, titulatură cel puţin ironică, mai ales că, din firea lui, ucigă-l toaca nu poate construi/crea NIMIC, ci eventual doar să distrugă…). Fiindcă porcăria de consumerism pe care l-au plămădit nu poate fi un semn al civilizaţiei!!! Ci al omului născut demn, dar transformat, cu sau fără voia lui, în porc…Unul de proporţii orwelliene, desigur.

    Dar na! vouă, sclavilor juraţi ai “vremurilor în schimbare” (de dragul schimbării), aşa vi se pare: că a-ţi creşte guşa şi burta în “societatea consumului şi a spectacolului” (ieftinoid) denotă imaginea unei lumi “superioare”, caz în care jubilaţi până la efectul unui (cu)tremur orgastic. Numai că, din nefericire pentru voi, din ce în ce mai mulţi semeni încep să observe cum şi cât i-aţi dus de nas, voi, alde socialismul internaţionalist corporatocratic via GDS/Revista 22 (întâlnirea postdecembristă suspectă dintre starostele Soros şi executantul Brucan rămâne de referinţă în mintea celor isteţi, capabili de conexiunile corespunzătoare şi deloc întâmplătoare…).

    În loc de orice concluzie: MINCINOŞILOR!!!

    PS. “Vine şi nota de plată!”…Ştiu, este inevitabilă (recte “justiţia” de năravuri neostaliniste). De data asta însă se va manifesta la nivel continental şi o să ne împroaşte cu lapte kövesit.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru