Turcia lansează primul său brand auto național: primul model electric de la TOGG, un SUV în 2022

de Paul Cosma
Duminica, 29.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Turcii au lansat TOGG, primul lor brand auto național, o investiție totală estimată la 3.7 miliarde de dolari. TOGG va produce doar modele electrice, 100% în Turcia, iar primul dintre ele va fi un SUV, a cărui lansare este programată în 2022.

Președintele Tayyip Erdogan a dezvăluit prima mașină produsă 100% în Turcia, de către un consorțiu de companii sub titulatura “Turkey’s Automobile Joint Venture Group”.

Noul brand TOGG își propune să lanseze doar vehicule electrice, în urma unei investiții totale de 3.7 miliarde de dolari pe următorii 13 ani.

Primul model TOGG prezentat de turci este prototipul unui SUV electric, a cărui lansare va avea loc în 2022. Președintele Erdogan a promis că, până în 2022, Turcia va avea o rețea națională de stații de încărcare pentru mașini electrice.

Potrivit Reuters, primul model electric TOGG ar urma să aibă o producție anuală de până la 175.000 de unități. Turcii susțin că TOGG va fi lansat nu doar pe plan local și că va deveni un “brand global” începând cu Europa.

Via Reuters

Comentarii (21)

  • Se pare ca de data asta ne vom dori sa ne cucereasca turcii..
    27 12
  • Religia climatica merge mana-n mana cu apucaturile dictatoriale. Deci anuntul mi se pare o chestie ce tine de firesc. Turcii au vise ude cu trecutul lor imperial, la fel ca si piticul de la Moscova (aka Putler) cu trecutul lor sovietic.
    19 31
  • Trebuia sa apara si-un rival serios pentru Tesla.
    14 20
  • Nu arata cu nimic mai prejos fata de un audi e-tron,defapt,daca avea sigla de la audi pe ea fanii vag erau in delir acum,misto ca o firma obscura turceasca poate sa scoata o masina asa iar vag-ul scoate doar schite pe internet cu viitoarele modele.Interiorul (vazut pe alte site-uri) chiar arata mai bine ca la Tesle si alte marci. Oricum,la o electrica singurul lucru care conteaza cu adevarat e bateria,calitatea ei,sa vedem ce-o sa iasa. Cc51
    14 18
  • @ Tatraus

    Cel mai important aspect va fi pretul, daca va costa cat o electrica de la o marca cunoscuta, la revedere, o cumperi tu doar pentru ca nu este de la VAG ?
    17 18
  • @Tatraus: normal ca poate sa scoata o firma turceasca asa ceva atata timp cat resursele financiare din spate sunt practic nelimitate, din banii tuturor. Asta e ceea ce e defect la toata povestea. Asta e amestecul statului in sectorul de afaceri. Asa ceva nu exista intr-un stat capitalist. De afaceri se ocupa capitalul privat, nu se fac investitii megalomanice in ambitiile personale ale unui dictator, numai pt ca doreste el sa arate ce popor nemaipomenit are el sub pulpana si sa umfle in mod artificial egoul unei parti a populatiei, usor influentabile si fara minte.
    De fapt toata povestea asta e defecta la asa de multe nivele, ca mi-ar trebui pagini sa explic de ce.
    19 25
  • @pmc.Amestecul statului in sectorul de afaceri exista si la americanii care se bat cu pumnul in piept ca au cea mai democrata tara(dar doar doua partide,unul in plus fata de China)vezi scandalul Huawei.Si au mai fost atunci cand au vrut chinezii sa cumpere parca Atheros,tot asa s-a bagat statul in treaba privatilor."Asa ceva nu exista intr-un stat capitalist".Pot da mii de exemple din america si ue unde se baga statul in afacerea privatilor si pur si simplu le interzic.p.s Erdogan a fost bun cand credeau toti ca mananca din palma americanilor,cum a defectat si vrea sa le de un sut in dos americanilor si sa-i zboare de la Incirlik,cum s-a activat toata masinaria de propaganda sa-l demonizeze .Asa si cu Putin,suparati bineinteles ca nu pot rupe inca Rusia in bucati apoi sa puna mana pe cea mai bogata tara in resurse.Bravo turcilor pentru ceea ce fac acum,bravo si lu' Erdogan,demonstreaza ca nu sunt colonia nimanui,in schimb Romania...
    18 30
  • inexorabil
    Bineînţeles, @Tatraurs! Ai pus degetul pe rană…Dar sigur nu se vor buluci mulţi să te “înverzească”.

    Rusia a devenit ţinta unei campanii furibunde de denigrare concepute de apostatul Occident “din cauza” a două chestiuni foarte incorecte politic: poziţia constantă şi dârză a BORu împotriva panereziei ecumeniste şi refuzul categoric al ruşilor de a-i permite socialismului internaţionalist corporatocratic să înhaţe imensele lor bogăţii naturale. Pentru aceste două “crime inadmisibile”, această ţară eminamente ortodoxă este împroşcată sistematic cu epitete infame revărsate în public şi întreţinute de cerberii mediatici ai emolarilor. Cea mai odioasă mistificare gravitează în jurul “pericolului rusesc”, care se traduce astfel: dacă nu îmbrăţişezi “principiile, valorile şi standardele civilizaţiei occidentale”, pur şi simplu “rişti să te ocupe Rusia” ?!? Însă, pe mine, unul, asemenea enormităţi mă distrează teribil. Oameni pe care îi ştiu de-o viaţă că nu sunt preocupaţi de chestiuni politice sau istorice dintr-odată se arată îngrijoraţi de “dictatura putinistă” şi îi acuză pe pesedişti că ar fi “agenţi de legătură” ai Moscovei, ba încă amintesc de trecutul bolşevic al poporului rus (uitând însă să precizeze tocmai adevărul, anume că otrava marxistă li s-a importat cu de-a sila supuşilor Ţarului de la tartorii Illuminati) – îi privesc cu milă. Efectiv în cutiile lor craniene îşi găsesc loc să pocnească toate petardele mediatice.

    On topic: în alte condiţii (non- sau chiar anti-electrice), aş fi apreciat iniţiativa turcilor (chiar şi axată pe SUV-uri!). Aşa însă…vorbim despre o pseudo-independenţă faţă de statu-quo-ul Global(ist). Sau chiar despre o ambiţie stranie de a demonstra lumii că “dansăm şi noi pe muzica trendului”. Astfel, un “naţionalism” sau un “antioccidentalism” fondat pe criteriile sindromului CCC nu poate constitui decât subiect de stand-up comedy.
    16 25
  • Adrian
    @Tatraurs, aplauze oneste.
    14 21
  • da bravos tatraurs partial si inexo total, dar voturile negative arata eficienta spalarii pe creiere prin media
    inutila deci predicarea in pustie
    13 7
  • Tatraurs si Inex: o sa va raspund mai tarziu. Asemenea delir comunistoid trebuie contracarat, de dragul corectitudinii si pt a nu lansa idei daunatoare pentru altii, mai prost informati...
    7 13
  • @PMC.Nu te mai obosi,lasa-ma in delirul meu "comunistoid",nici nu mai intru sa iti citesc raspunsul..Doar o singura vorba si tac,il citez pe Petre Tutea care zicea ca atunci cand Europa o sa se uneasca cu Rusia si o sa ajunga pana la Vladivostok,America o sa ajunga o Albanie mai mare. Asta asa,sa iti dai seama de ce sunt demonizati rusii si de ce bocancul american si fratii lor perciunati ne apasa bine pe gat in toata Europa si nu ne lasa sa facem afaceri cu ei,rusii cu resursele,europenii cu tehnologia.P.S. da,sunt platit de Putin.
    9 14
  • Edikkk
    Marea întrebarea dacă pot să livreze !

    Intenţia bună, dar mulţi s-au lăudat că fac şi nu au făcut.

    Şi ruşii cu Putin spuneau că vor face PC cu procesor rusesc care să rivalizeze cu Intel ani şi ani de zile, dar nu au făcut nimic
    12 11
  • inexorabil
    @PMC mi se pare a fi o rasă…neprincipială, periculoasă. Care a călcat în picioare, cu seninătate, referinţele mele favorabile, de altădată, la adresa lui, ceea ce mă sileşte să aplic următorul principiu: “Prietenul prietenului meu nu este neapărat şi prietenul meu!” – prietenul nostru comun numindu-se…motoarele cu ardere internă.

    În esenţă – cheia înţelegerii întregii tărăşenii – omul nu se declară adeptul benzinei! El este doar un…TDI-ist filogerman. Başca îndrăgostit iremediabil de “Occident” şi tolerând (nu stigmatizând! – ne-a păcălit pe toţi) fundamentul lui “eco” ca şi cum ai face abstracţie de înclinaţia de vampă a femeii pe care o iubeşti. Asta vrea să ne “demonstreze”, mie şi lui @Tatraurs, acest pseudo-CTP de pe AM?!
    7 9
  • @Tatraurs: ca sa nu incingem spiritele aiurea - ce intelegi tu prin "amestecul statului in economie"?
    In ce priveste Huawei, acolo e vorba de sisteme de comunicatii furnizate de China si care aveau brese de securitate indreptate spre extragerea informatiilor si canalizarea lor spre China. Asta intelegi tu prin stat interventionist? E chestie de securitate nationala. Tu ai vrea sa aiba unul din cei mai mari dusmani personali ai tai acces la tot ce trimiti si ce primesi tu prin internet? Hai, ca nu cred ca o sa fie greu sa raspunzi la asta.
    Cat despre Putin, intreaga economie ruseasca produce mai putin decat statul Texas, US. Rusia e o perdea de fum. Stiu si ei asta, dar le place sa faca rau, ceea ce au facu in toata istoria lor de altfel, tuturor vecinilor. Putin a reusit performanta sa intre cu cizmele sovietice intr-o tara straina acum, de doar cativa ani. Asta dupa ce Rusia in istoria recenta a ocupat tari sau bucati care nu au apartinut niciodata rusiei. In general vorbind, de la rusi nu am primit decat jale si plangere, suferinta si chin, in timp ce absolut tot ce s-a intamplat bun in ultima suta de ani in Romania a venit direct sau indirect din America. Sa vii sa-i plangi de mila unui dictator psihopat care isi omoara la propriu opozitia acum, in anii astia in care traim, fie ca opozitia aia e in rusia sau in afara ei, asta mi se pare o forma grava de cecitate si de trait in propria bula + necunoasterea elementara a istoriei recente, subliniez, istorie recenta. Asta ar trebui s-o stie cam oricine, mai ales cineva care doreste sa nu bata campii pe net.

    @inexorabil: nu am calcat nimic in niciun picior, dar cand o iei pe aratura, e normal sa reactionez. Ai idei bune, dar vad ca bati campii masiv uneori. As vrea sa-ti raspund, dar ai scris atatea tampenii incat mi-ar trebui prea mult timp si n-am de gand sa il pierd cu tine.
    In principiu nimeni nu vrea sa ia rusiei nimic. Interesele Europei au fost intotdeauna sa aiba afaceri cat mai prospere cu rusia, fapt clar care se poate vedea inclusiv acum, cand germanii isi fac inca o conducta cu gaz rusesc, in ciuda sanctiunilor impuse pentru ocuparea Crimeei si razboiul continuu pe care il are rusia cu Ucraina incepand din 2014. Europa ar vrea sa faca afaceri cu Rusia, dar ce te faci cand rusul intra din nou, asa cum a facut in istorie, cu tancul pe la vecini? Cum mai sustii un asemenea regim? Cu bani si cu investitii masive, se pare. Se pare ca pana aici am ajuns noi in europa cu relativizarea morala. Discutia e lunga si nu are loc aici, repet.

    Daca tot vad ca ma analizezi :) Sunt adeptul benzinei si al Dieselului si a oricarei solutii de transport simple si eficiente financiar. Am spus aici in repetate randuri ca folosesc SI o trotineta electrica. Si ca daca masinile cu baterii ar fi o alternativa reala la Diesel si Otto, as fi primul care as adopta-o. Din pacate sunt o pseudo-solutie: proaste si scumpe, alimentate masiv cu fonduri de la bugetele mai multor state, ceea ce e strigator la cer.
    De Occident nu sunt indragostit absolut deloc si nici filogerman nu sunt. Apreciez ceea ce a reusit sa infaptuiasca civilizatia Occidentala pe bazele iudeo-crestinismului si a sistemului Capitalist (care e tot un rezultat al credintei crestine in Dumnezeu), dar constat ca in ultimii 30 de ani Europa a luat-o pe calea autodistrugerii, asa cum se intampla cu orice civilizatie care isi neaga si-si batjocoreste principiile fondatoare si temelia pe care e cladita.

    Relativ la TDI, da, imi place acel motor, am mai spus aici, dar imi plac si Dieselurile de la Renault si Peugeot, si sper ca o sa-mi permit sa-mi iau un Diesel pur-sange de Mercedes odata si-odata. :)

    Hai La Multi Ani cu sanatate, ca-i mai buna decat toate, si la mai putina incrancenare in 2020! :)
    12 6
  • @pmc.OK,Huawei spiona,vad c-ai uitat de scandalurile de spionaj ,de bresele lasate de Intel in procesoarele lor,de facebook prins ca vindea datele ce le fura,de apple,de scandalul cu serverele apple de au ajuns toate gagicile cu pozele personale goale pe net,de whatsapp,de Alexa de la amazon ,de cum toata conducerea Germaniei era spionata de amerloci acum cativa ani de a iesit iar scandal mare.|A,am uitat ,americanii sunt buni,ei pot spiona altii nu iar americanii au fost dovediti ca spionau peste tot,cu toate programele lor.Altii n-au voie la 5g cjinezesc e la fel ca altii n-au voie la bomba atomica ca nu vor americanii dar ei au dat cu doua in populatia civila,dubla masura."intreaga economie ruseasca produce mai putin decat statul Texas"Asa e,ai uitat totusi ce datorie are america,cea mai mare din lume,ca cifrele sunt masluite iar banii sunt pur si simplu niste hartii ,au renuntat la etalonul dolar-aur,niste biti pe un calculator de banca.Crimea e a rusilor la fel cum Moldova e a Romaniei,in istorie rusii nu ne-au adus doar napasta,eram inca pasalac turcesc daca nu erau ei,mai rau ne-au facut noua parazitii de regi germani adusi in Romania cu sila..Rusii care au intrat cu tancurile NU erau rusi,erau de alta etnie,au suferit si rusii la fel de mult de pe urma astora.Te citez-"Asta dupa ce Rusia in istoria recenta a ocupat tari sau bucati care nu au apartinut niciodata rusiei"-Ziceai mai sus ceva de Texax,stii ca americanii l-au furat de la mexicani,nu?De ce nu le bati si lor obrazul?Indienii din SUA ce mai fac?Viitorul este sumbru pentru Europa in viitorii 30 de ani iar noi stam sa ne mancam cu rusii,un popor crestin si alb,o minoritate pe glob,in loc sa strangem randurile cu ei si sa ne facem curat in propria ograda.Ba,mai suntem sub 10% din populatia globala,ce dracu rost mai are sa dezgropam mortii,hai sa ne gandim la viitor,sa vedem daca mai avem ceva de facut sau deschidem granitele tuturor si ne predam.La multi ani tuturor!
    6 6
  • @Tatraurs: amesteci lucrurile in mod periculos pentru tine, cred eu. Nu pot decat sa sper ca in mintea ta nu e totul asa de amalgamat, ci doar doresti cu orice pret sa castigi ultimul cuvant intr-o disputa cu mine, care in mod normal nici nu trebuia sa aiba loc.

    Totusi, de dragul claritatii morale si igienei mintale, e mare lucru sa stii cine ti-s prietenii si cine ti-s dusmanii. Vorbesc la modul general. Si nu, nu e ceva de la sine inteles. Daca nu ma crezi, mai citeste un pic de istorie recenta si apoi reciteste ce ai scris tu.
    7 10
  • inexorabil
    Redau câteva gânduri personale în ultimele clipe ale unui an obositor…

    Cert este că hienele nu mă vor slăbi deloc cu pânda “în cuvânt”…Doar-doar de-oi “comite” vreo contradicţie/fractură logică, astfel încât până şi eu, ipoteticul ei autor, să-mi dau seama că ar fi “zdrobitor de clară” şi atunci ar “trebui” să accept înfrângerea…ideologică: “Pa şi pusi, inexorabile, nu mai prezinţi nicio credibilitate, băiete! Lasă-ne să fim fericiţi aici, pe pământ, în raiul materialist, ateist, transumanist, eco-panteist, securist, socialist, europeist şi corect politic, adică să ne bucurăm de mobilitatea urbană, să ne punem maşinile la încărcat şi să ne cufundăm în universul digitalo-hipnotic, trambalaţi de autonome”. Până atunci (pofta-n cui!), se va pune accent tot pe ştampilele clasice “aberaţii” şi “psihopat” (chiar şi dacă nu pot fi demonstrate şi încă în mod riguros! – cel mai recent exemplu: @PMC), conform unui principiu foarte drag…vechii/noii Securităţi: “Calomniaţi, calomniaţi, ceva tot va rămâne!” (Pierre Beaumarchais – “Bărbierul din Sevilla”). Mai ales că impostura abil deghizată în “relevanţă” a atins altitudini…alpine. “Nu este de mirare, deoarece însuşi satana se preface în înger al luminii” (2-Corinteni 11:14).

    În fine, îi asigur pe toţi “prietenii” mei (alias obişnuiţii şi îndârjiţii nihilişti antiortodocşi, care mă percep ca pe un porc, dar unul spinos :D) că, raportat la specificul AM, anul 2020 se va înscrie pe coordonate…speciale. Răbdare…

    Oricum, LA MULŢI ANI tuturor! Şi, deşi sunt sceptic, sper să înceteze acest val de ură turbată…Reţineţi: chiar dacă noi, iubitorii Adevărului, nu ne-am manifesta în niciun fel la adresa altora, fără îndoială că tot am fi supuşi atacurilor înveninate! Reprezentăm ghimpii din coastele “fericiţilor acestei lumi” şi acest fapt în sine echivalează cu “crima” care nu ni se poate ierta.
    8 10
  • Inexorabil fosta Uniune Sovietica A suferit o mare infrangere,prima in perioada 1958-64,cand colonia lor ocupata in 1944 august s-a eliberat de sub jug,pentru asta unii conducatori,buni/rai,au platit cu viata.Inexorabil,a doua in perioada 1989-1991.In prezent ,suntem din nou o colonie stapanita de Uniunea Sovietica Ailalta,vorba lui Tutea.Avem impresia ca actualul regim colonial este mai democratic,doar prin faptul ca au trecut peste 50 de ani de evolutie in toate planurile,nu putem compara situatia prezenta cu cea de sub sovietici,dar,pana la urma tot colonialism este.
    6 0
  • Oglinda Marian spartanul
    Ce de prosti mai sunt în România nui de mirare ca asa e și guvernul
    1 0
  • Anonim Aa
    2021 NIMIC NOU
    pe frontul de Est. Cipurile din computere mai vă dar vai și amar cand nimic un V., A MAImai functiona ca mai înainte. Doar Covesc ma rog cobesc
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru