Ultima strigare și pentru Dodge Charger: ediția specială Super Bee aduce anvelope de drag racing

de Tiberiu Safta
Joi, 01.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dodge a lansat o ediție specială pentru Charger, numită Super Bee. Noua ediție face parte din seria finală Last Call, prin care Dodge sărbătorește ultimele exemplare ale actualelor generații Charger și Challenger înainte ca ele să devină electrice. Noul Charger Super Bee este echipat cu anvelope speciale de drag racing.

În urmă cu câteva zile, Dodge a lansat o ediție specială pentru Dodge Challenger, care face parte din noua serie de modele comemorative Last Call. Acum, modelul Charger primește o nouă ediție specială, numită Super Bee. Bineînțeles, și aceasta face parte din noua serie finală.

Noul model va fi construit în doar 1000 de exemplare. Dintre acestea, 500 vor fi bazate pe Charger Scat Pack, ceea ce înseamnă o caroserie de dimensiuni normale și vopsite în albastru. Restul de 500 de unități vor primi o caroserie mai lată și o vopsea mov.

Indiferent de versiune, toate exemplarele Charger Super Bee vor fi echipate cu anvelope speciale pentru drag racing. Exemplarele cu caroseria standard vor avea jante de 20 de inch și  anvelope de 275 de milimetri în lățime. Versiunea cu caroseria mai lată primește jante de 18 inch cu anvelope late de 315 milimetri.

Ambele modele vor primi motorul HEMI V8 de 6.4 litri de 492 de cai putere. Mașinile primesc și o suspensie adaptivă cu un mod special Drag, precum și frâne Brembo cu etriere cu 4 pistoane.

La exterior, Charger Super Bee va avea o priză de aer amplasată pe capotă, precum și terminații ale evacuării vopsite în negru.

La interior vor fi prezente materiale din piele întoarsă și cu un aspect de fibră de carbon.

Pe lângă această ediție nouă, Dodge va mai lansa încă 5 ediții speciale din noua serie Last Call.

via Dodge

Comentarii (2)

  • salata de greieri
    si eu le tin slick(cs5), editie racer carpatin.
    1 0
  • biciul fara ochi
    cineva in redactie habar-n-are de dimensiunile rotilor. nici macar bunul simt sa inteleaga ce traduce.

    Bine ca totusi incurajeaza atacuri stupide la adresa userilor si in acelasi timp sterge orbeste tot ce nu-i incape pe lungimea de unda sau nu bate cu condica personala.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru