Un artist suedez a inventat un nou semn de ciculație: ”Atenție la pietonii care se uită în telefon”

de Bogdan Mirică
Vineri, 05.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un artist suedez a decis să îi protejeze pe cei care merg pe stradă cu ochii în telefonul mobil. A instalat un nou semn de circulație, care atenționează șoferii.

Telefonul mobil a devenit o extensie pentru fiecare dintre noi. Fie că vorbim toată ziua, fie că suntem pe rețelele sociale, el ne conectează mereu la lumea virtuală în care ne derulăm existența.

Ce se întâmplă însă cu realitate din afara telefonului mobil? Ea poate fi extrem de periculoasă atunci când suntem absorbiți de prietenii care ne-au apreciat o poză sau care tocmai au comentat despre cât de greu se mișcă traficul în zona centrală. Spunem că realitatea poate deveni periculoasă pentru că nu puține sunt accidentele în care pietonii cad victime doar pentru că atenția le era captată de telefonul mobil.

Un artist sudez, care era aproape să fie lovit de o mașină, tocmai pentru că era concentrat asupra telefonului mobil, a decis să tragă un semnal de alarmă. Prin urmare, în Suedia a apărut nou semn de circulație. Cel care îi avertizează pe șoferi că intră într-o zonă în care pietonii sunt de obicei absorbiți de telefonul mobil. Inițiativa artistului nu este una oficială, fiind doar un instrument de conștientizare a pericolului.

Autoritățile au decis însă ca ele să fie scoase de pe stradă, având în vedere că nu sunt recunoscute oficial.

via gettyimages / roundtownnews

Comentarii (4)

  • Pai..la noi noi ar trebui instalate semne ca:
    atentie, sofer cu ochii in mobil !
    Atentie, ambele benzi ocupate pentru soferii de la carciuma club !
    Atentie, tineti dreapta pe sens unic pentru ceilalti care vin din fata !

    Mai ziceti si voi...
    9 1
  • Atentie...atentie... dar pietonii nu trebuie sa fie atenti??? adica stai cu capul in telefon pe strazile "peste 2 metri" (:-PPP), dar cand esti langa trecerea de pietoni fii atent.

    Asa putem pune si semne "atentie sofer beat" cu aceeasi usurinta, bazandu-ne pe faptul ca si ei au "drepturi".

    Cumva soferii trebuie sa fie atenti ca adolescentele sa nu ramana insarcinate, nu? La fel de bine ar putea aparea si acest indicator... Adica unii sa nu fie responsabili pt faptele lor (adolescentele)
    10 1
  • @ioi
    Cred ca intentia artistului suedez este aceea de a ironiza pe cei care nu se pot despprinde de telefon.
    7 0
  • @misha

    ma indoiesc fiindca si el eu un smartphonist, conform celor scrise mai sus
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru