Pietoni

Luni, 07 Februarie 2022 | Siguranta

STUDIU: Sistemele de siguranță cu funcție de detectare a pietonilor nu sunt eficiente în condiții de lumină slabă

Potrivit unui studiu realizat de IIHS (Insurance Institute for Highway Safety), sistemele de siguranță cu funcție de detectare a pietonilor nu sunt eficiente în condiții de lumină slabă și la viteze mai mari de 80 km/h.
Sambata, 20 Noiembrie 2021 | Siguranta

Studiu: 40% din șoferii români nu semnalizează toate manevrele în trafic

Un studiu făcut de Asociația pentru Promovarea Asigurărilor (APPA) a dezvăluit că patru din zece șoferi români nu semnalizează toate manevrele pe care le fac în trafic. Mai mult, 50% din pietoni consideră că este mult mai riscant să folosească trecerile de pietoni mascate de mașinile parcate.
Luni, 16 Decembrie 2019 | Intern

Studiu: 90% dintre pietonii români traversează neregulamentar de câteva ori pe an

90% dintre pietonii români au recunoscut că traversează neregulamentar de câteva ori pe an, iar jumătate dintre ei susțin că procedează în acest fel pentru că trecerile de pietoni sunt poziționate prea departe.
Miercuri, 29 Mai 2019 | General

O nouă tehnologie pentru fluidizarea traficului: pietonii primesc verde când sistemul anticipează că vor să traverseze strada

Cercetătorii austrieci au dezvoltat un semafor capabil să anticipeze momentul în care pietonii vor să traverseze strada pentru a le acorda verde, ceea ce ar putea conduce la fluidizarea traficului.
Marti, 28 August 2018 | Masini autonome

Jaguar Land Rover testează un nou tip de vehicule autonome: tehnologia “virtual eyes” studiază reacțiile pietonilor înainte ca aceștia să traverseze pe trecere

Grupul Jaguar Land Rover a început să testeze o nouă tehnologie pentru mașinile autonome. Sistemul “virtual eyes” analizează reacțiile pietonilor înainte ca aceștia să traverseze pe trecere. Studiile arată că 63% dintre pietoni sunt îngrijorați de cât de sigur va fi pentru ei să traverseze drumurile publice în viitor.
Vineri, 20 Mai 2016 | Siguranta

Să râdem cu Google: americanii au patentat capota care lipește pietonii de mașină în caz de impact

Siguranța pietonilor este un sbiect din ce în ce mai discutat. Iar Google ne dă apă la moară gândind o capotă ultra-adezivă care lipește pietonii de ea în caz de impact.
Vineri, 05 Februarie 2016 | Siguranta

Un artist suedez a inventat un nou semn de ciculație: ”Atenție la pietonii care se uită în telefon”

Un artist suedez a decis să îi protejeze pe cei care merg pe stradă cu ochii în telefonul mobil. A instalat un nou semn de circulație, care atenționează șoferii.
Joi, 25 Noiembrie 2010 | General

FRANŢA: Pietonii vor putea traversa strada pe oriunde

Francezii vor putea traversa strada pe oriunde cu o simplă ridicare a mâinii. Şoferii vor fi nevoiţi să le acorde prioritate începând cu 1 ianuarie.
Marti, 21 Septembrie 2010 | Siguranta

Marea Britanie: Pietonii sunt rugaţi să nu mai poarte căşti când traversează

Iniţiatorii campaniei Tune into Traffic încearcă să educe pietonii să nu mai asculte muzică la căşti în timp ce traversează.
Duminica, 27 Septembrie 2009 | Tehnologie

Inovatie: noile modele Volvo vor "vedea" pietonii si vor frana singure

Odata cu debutul modelului S60, suedezii de la Volvo vor lansa si doua noi sisteme de siguranta preventiva. Botezate Collision Warning with Full Auto Brake si Pedestrian Safety, aceste sisteme vor reduce riscul producerii unui accident.

Tag-uri similare

Volvo, accident, radar, pietoni, Collision Warning with Full Auto Brake, Broberg, Pedestrian Safety
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru