Marea Britanie: Pietonii sunt rugaţi să nu mai poarte căşti când traversează

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 21.09.2010
Iniţiatorii campaniei Tune into Traffic încearcă să educe pietonii să nu mai asculte muzică la căşti în timp ce traversează.

O campanie din Marea Britanie vizează pietonii neatenţi şi pericolele la care sunt supuşi aceştia. Campania se numeşte Tune into Traffic şi iniţiatorii săi anunţă că 75% din tineri ascultă muzică atunci când traversează strada, iar şoferilor tineri le este distrasă atenţia foarte uşor. Riscurile acestei acţiuni sunt mai mult decât evidente, dar se pare că acest lucru nu este suficient de evident pentru tinerii respectivi.

În decursul acestei săptămâni, experţi în siguranţa pietonilor din întreaga lume se vor întâlni la Londra pentru o conferinţă. Aceştia vor căuta soluţii pentru îmbunătăţirea siguranţei în trafic şi pentru reducerea numărului de victime ale accidentelor rutiere. Prioritatea numărul unu este eliminarea accidentelor mortale ale căror victime sunt pietonii. Atât copiii nesupravegheaţi, cât şi tinerii care ascultă muzică atunci când traversează sunt printre principalele pericole moderne pe şoselele lumii în mediul urban.

Campania Tune into Traffic a fost inaugurată în 2007 şi este promovată din ce în ce mai intens în fiecare an.

Creatorul campaniei este Manpreet Darroch şi acesta consideră că vieţile tinerilor sunt curmate fără motiv din cauza folosirii excesive a iPod-urilor şi a MP3player-elor.

Via | Autoblog 

Comentarii (5)

  • Hunter
    La noi
    Iar in tara asta numita Romania, unde nu exista simt civic, pietonii ar trebui invatati sa nu treaca strada, si aici ma refer cand se angajeaza sa treaca pe trecerea de pietoni, ca niste boi cretini ce sunt 99 %, bagand capu intre umeri, calcand de pe trotuar, si cu asta basta.
    Fie nu au rabdare sa treaca macar parte din masinile din coloana, fie trec tot pe rand, in loc sa stea 10 secunde in plus sa mai vina 2-3 persoane si sa treaca in grup etc. E foarte "usor" sa opresti masina in 2 metri cand ai si 50 la ora, limita legala prin oras, cand boul calca de pe trotuar sa treaca el de unul singur.
    De asta se circula ca dracu in orase, de asta traficul e sacadat de multe ori, deoarece trec CRETINII !!!!
    Cascati dracului ochii si aveti rabdare !!! Asta ar trebui sa fie din pct-ul meu de vedere un slogan de campanie pt educarea pietonilor din tara asta tampa.
    6 6
  • marius
    parerea ta...
    de ce crezi ca tu deti adevarul absolut si ca doar pietonii sunt de vina? sunt probleme si intr-o parte si in alta...

    de ce crezi ca soferul are dreptul sa fie grabit si sa forteze galbenul iar pietonul e obligat sa astepte pe verde?

    sunt si oameni(cu probleme de sanatate, distrati, prosti, etc) care trec strada fara sa se asigure ....

    probleme sunt in ambele tabere!
    3 2
  • Hunter
    Mai gandeste-te
    Eu nu am spus ca nu ar fi probleme de ambele parti si nu tin partea soferilor care gonesc prin oras....nu e deloc normal sa mergi cu 70-80 la ora prin oras, dezaprob condusul tampit si grabit, dade dade sa prinzi verdele fortat incat intri pe galben aproape de rosu si alte asemenea faze.
    De bine de rau, ca sa ajungi sa conduci, faci o scoala de soferi, unde ti se pretind cunostinte privind niste reguli....ca pe urma le incalci cand conduci sau ca ti cont de ele asta e altceva. Pietoni suntem toti....de la mama natura....nimeni nu e obligat sa faca scoala de soferi, insa pieton te nasti, cu acest atribut vii pe lume in secolul 21, fara sa il vrei sau sa il doresti.
    Si tocmai, ca acei aiuriti si bolnavi (probabil cu prostata de se grabesc sa treaca strada) sau mai stiu eu ce oameni "normali" nu casca ochii, nu judeca, nu au rabdare si calca pe trecere plecand de la ideea ca pe trecere el e rege, el are prioritate, si ala care vine cu masina, da-l dracu, sa se opreasca, sa ii treaca piciorul prin podea....dar cand esti in 3 metri, de la 50 la ora, e nasol rau sa trebuiasca sa opresti sa nu te urci pe dobitoc, ca pe urma tot cu esti de vina de ii imprastii matele pe drum. Poate un pic de raspundere si din partea pietonilor, poate chiar si legislativ nu ar strica.
    Prin alte tari, cu oameni normali niciodata nu am patit ca eu fiind sa zicem chiar si in 20-30 de metri pana in trecerea de pietoni, cei de pe trotuar sa treaca asa numa "ca el are prioritate ca e pe trecere". Toata lumea are rabdare, asteapta, IAR daca eu sa zicem incetinesc sau ma opresc si fac semn sa treaca, atunci trec pietoni si iti mai si multumesc, ca ai incetinit, ca te-ai oprit si asa mai departe.
    Inainte de a casca gura gandeste-te de 2 ori, si iti doresc ca data viitoare cand mai circuli prin oras sa ai parte de pietoni care trec asa uitandu-se dupa avioane si sa opresti la 20 de cm de ei, incat sa te trezesti ca iti pun mana pe capota.
    1 1
  • Corect
    Eu cand merg pe strada ascult muzica mai tot timpul, dar de multe ori cand traversez pun pauza melodiei, mai ales pe la trecerile nesemaforizate. Mi se pare mult mai sigur sa ai atentie totala, la ce soferi umbla pe strazi.
    1 0
  • Se poate !
    Daca ELEMENTARUL simt de autoconservare, LIPSESTE ... pana si cainii maidanezi SE ASIGURA SI TREC STRADA PE ZEBRA ! Bipezii ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru