Un bătrân Porsche 356 a fost transformat în mașină electrică cu transmisie manuală

de Tiberiu Safta
Luni, 22.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un Porsche 356 a fost convertit într-o mașină electrică. Chiar și așa, acest exemplar are o cutie de viteze manuală.

Odată cu apariția mașinilor electrice, cutia de viteze manuală este pe cale de dispariție. Pentru foarte mulți șoferi, mai ales din categoria puriștilor, o cutie manuală este acel component care oferă senzația de control total asupra condusului unui automobil. Chiar și pe cele mai noi mașini cu motoare termice, cutiile manuale dispar treptat, fiind preferate cutiile automate simple, cu dublu ambreiaj.

Din fericire pentru aceștia, există o companie care oferă o mașină electrică și cu o cutie de viteze manuală. Firma se numește Electrogenic și se ocupă de convertirea mașinilor clasice prin montarea unor propulsoare electrice. Recent, aceștia au prezentat o astfel de mașină: un Porsche 356. Mașina, care avea un motor derivat de la Volkswagen Beetle, are acum un propulsor electric ce produce 120 de cai putere și 235 Nm.

Ceea ce face ca acest exemplar să fie unul special este cutia de viteze manuală în 4 trepte. Adică aceeași cutie originală care era cuplată la vechiul motor termic original.

Grație unui mic motor secundar, care se turează până la 8000 RPM, propulsorul electric se comportă la fel ca un motor termic cuplat la o asemenea cutie de viteze. Motorașul oferă o acustică specifică, iar regimul de funcționare al acestuia poate fi văzut prin turometrul special instalat în bord. Mașina are, astfel, și un ambreiaj, iar propulsorul poate fi turat atunci când cutia este în punctul mort.

Bateria are o capacitate de 36 kWh și oferă o autonomie de 225 de km. Încărcarea se face cu ajutorul unei prize onboard de 15 kW. În afară de sistemul de propulsie electric, mașina a rămas neschimbată la nivel tehnic. Servodirecția este absentă, motorul electric nu are un sistem de recuperare a energiei, geamurile sunt manuale, iar sistemul audio este cel din fabrică, montat de Blaupunkt.

O astfel de mașină, precum acest Porsche 356 electric, este făcută la comandă. Conversia în sine costă între 40.000 și 70.000 de dolari. Bineînțeles, la acest cost se adaugă și mașina în sine.

via Carscoops

Comentarii (5)

  • inexorabil
    Ce rost îşi avea acest sacrilegiu inechivoc???

    Şi tipul acela din clip din ce organizaţie face parte? Antifa sau Black Lives Matter?
    16 9
  • Seriff
    Asa bataia de joc asupra unei masini nu am vazut niciodata, mega penibil.
    Nu se gasesc destule electrice pe piata, de ce trebuia sa o strice pe asta?
    12 6
  • @Seriff: Ba se poate și mai rău -- v. alt e-zombie, tot de la băieții din Oxford:
    https://www.automarket.ro/stiri/celebrul-citroen-ds-renaste-ca-masina-electrica-cutie-manuala-si-320-de-104947.html

    Curios doar dacă 356-le curentat mai poate fi catalogat drept oldtimer.
    Probabil că da, ca psy-op-ul Ștechere La Tot Cartierul să meargă uns și pentru nostalgici.

    Oricum, 40-70.000 coco pentru niște flanșe, o volantă, e-motor (de fapt două, unul de râșniță fiind pentru sonor) și o roabă de baterii china-made e f. convenabil -- pentru șurubarii de la Electrogenic, clar. :-)
    20 4
  • Urmează sa primim instrucțiuni despre cum se face sex cu o găleata
    3 1
  • Se poate??? :)))))
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru