Un exemplar Alpina B12 5.7 Coupe va fi scos la licitație: prețul estimat de specialiști trece de 300.000 de euro

de Cornel Șocariciu
Marti, 21.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un Alpina B12 5.7 Coupe va fi scos la licitație la începutul lunii februarie. Modelul are un V12 de 5.7 litri cu aproape 420 CP, iar specialiștii se așteaptă ca prețul final să treacă de 300.000 de euro.

În 5 februarie, casa RM Sotheby's organizează la Paris o licitație dedicată vehiculelor istorice și a celor din categoria Youngtimer. Printre modelele care vor fi scoase la vânzare în cadrul evenimentului din Franța se află și un Alpina B12 5.7 Coupe produs în 1993.

Alpina a preparat doar 57 de unități B12 5.7 Coupe, iar cel care va fi scos la licitație este exemplarul cu numărul 21. Caroseria modelului este vopsită în nuanța Alpina Blue, apar o serie de accesorii aurii, iar pachetul vizual se încheie cu jantele de 18 inch.

La interior, exemplarul pregătit de Alpina este echipat cu patru scaune individuale îmbrăcate în piele neagră cu inserții speciale în culorile specifice companiei din Buchloe.

Modelul pregătit de Alpina are la bază versiunea BMW 850 CSi, iar cilindreea motorului V12 a crescut de la 5.6 la 5.7 litri. Totodată, puterea oferită de motorul pe benzină a crescut până la 418 cai putere. Resursele propulsorului V12 sunt gestionate de o transmisie manuală cu șase trepte.

Acest exemplar Alpina B12 5.7 Coupe a rulat puțin peste 9.000 de kilometri, iar specialiștii spun că se așteaptă ca suma licitată să fie de cel puțin 300.000 de euro.

Via | RM Sotheby's

Comentarii (7)

  • Superba! A apus demult vremea cand Bmw facea cu adevarat masini sportive,elegante si foarte fiabile. Putere mare ,motor mare si cutie manuala,o iubesc!
    20 1
  • 841764
    pastrata cu siguranta in garaj climatizat, arata impecabil, e practic ca noua, o adevarata bijuterie de colectie.
    atemberaubende Schönheit !!!
    14 1
  • ioeugen
    O masina tocmai buna de dat la rabla pe un Logan... asa ar spune madame firea
    6 1
  • Valius
    Acesta e modelul din generatie când BMW facea masini superbe, motoare superbe. Inginerii din perioada aceea tot respectul pentru ei. Acum marcile astea nu mai impresioneaza pe nimeni. S-au banalizat cred ca si din faptul ca au devenit la indemana oricui, mai ales a cocalarilor.
    10 2
  • Impecabila! Un automobil de valoare arata intotdeauna bine, indiferent de anul in care a fost produs. Atentia la detalii face toti banii. In plus e o masina de extrem de rara, modificata de o casa de exceptie. Si km putini :) Materialele la interior sunt fara indoiala de cea mai buna calitate.

    V12 de 5.7L :):):) Asa ceva e imposibil sa nu-ti puna zambetul pe buze. Indiferent cat de "cool" incerci sa pari, cand o calci pe coada te arunca de fiecare data in extaz. Asta si Z8 probabil imi plac cel mai mult la BMW. Din vremurile cand plasticele la motor erau o blasfemie:)

    Zilele astea am vazut o gramada de filmulete despre aviatia germana ... de alta data. Pentru mine BMW e echivalentul lui FW-190, indiferent de generatie. Incepand cu motorul si terminand cu manevrabilitatea :)
    8 1
  • Corocsenie Adrian
    O masina de o frumusete aparte, de o calitate maxima si de tinut in garaj de colectie ca mai apoi sa fie lasata mostenire viitoarei generatii. De aceea aceste masini par inutile si sunt oarecum inutile. Le cumperi de placere si nu te bucuri de ele decat cu ochii ca de mers cu ele mai rar din multe motive...
    4 0
  • 300.000 Euro? Cine e atat de prost sa dea pe uratenia asta veche si stricata 300.000 in loc sa isi cumpere o masina noua si frumoasa. Poti sa iti iei Bentley sau Rolls Royce sau sa iti iei mai multe masini, sa zicem un BMW sau un gipan sau o masina de familie, poti sa iti iei mai multe lucruri de banii, dar totusi cat de prost sa fi sa cumperi o vechitura stricata pe care nu o vei folosi si vei baga alti bani in ea ca sa o ingrijesti pe langa cei 300.000Euro. Si totusi acesti prosti exista. Practic isi arunca bani pe geam pentru ca va trebui sa ii gasesti un loc unde sa o lasi si oricum se va strica. Stiu ca are un motor puternic dar mai bine iti iei o masina noua cu motor puternic decat sa iti iei o vechituta stricata cu motor puternic
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru