Un exemplar Bugatti Chiron a fost vândut cu 3.2 milioane de euro la o licitație: hipercarul are sub 1.000 de kilometri la bord

de Petre Barac, Foto: RM Sotheby's
Vineri, 09.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un exemplar Bugatti Chiron cu mai puțin de 1.000 de kilometri la bord a fost vândut în cadrul unei licitații organizate de celebra casă RM Sotheby's. Prețul de achiziție: 3.2 milioane de euro, cu 800.000 de euro peste prețul de pornire al unui Chiron nou.

Prezentat la Salonul de la Geneva din 2016, Bugatti Chiron este considerat un urmaș de succes al lui Veyron.

Chiron are un motor de 8.0 litri cvadri-turbo și produce 1500 de cai putere, cu 499 mai mulți decât dezvolta Veyron în momentul lansării sale. Cuplul de 1600 Nm, disponibili între 2000 și 6000 rpm, este transmis tuturor celor patru roți prin intermediul unei transmisii automate cu șapte rapoarte. 

Cel mai nou model Bugatti poate să accelereze de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 2.5 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată electronic la 420 de km/h la utilizarea pe șosea.

Toate aceste performanțe impresionante nu l-au împiedicat însă pe proprietarul unui Chiron să-și vândă bolidul.

Într-o licitație organizată de casa RM Sotheby's, exemplarul Bugatti Chiron cu mai puțin de 1.000 de kilometri la bord a fost achiziționat în schimbul sumei de 3.2 milioane de euro, cu 800.000 de euro mai mult decât prețul de pornire al unui Chiron nou.

La sfârșitul anului trecut, Bugatti anunța că, pânâ la acel moment, 70 de modele Chiron au ajuns la clienți din toată lumea, ținta pentru 2017 an fiind atinsă.

Compania spunea la vremea respectivă că a vândut 300 din cele 500 de unități prevăzute pentru producție, după cum urmează: Europa (43%), SUA și Canada (26%), Orientul Mijlociu (23%) și Asia-Pacific (8%).

Via Motor1

Comentarii (6)

  • Adrian C
    Oportunist asta de la vandut. Sunt sigur ca la cumparat ca sa se aprecieze masina si sa o vanda dupa un timp mai scumpa. Nu la interesat neaparat masina. E o noua afacere sa pui mana pe un supercar si sa astepti putin ca sa o vinzi la suprapret colectionarilor !
    10 3
  • @Adrian C este o vorba: tâmpit este ala care da, nu ala care cere!
    Dar este adevărată si vorba: strugurii sunt ac
    1 5
  • @Adrian C este o vorba: tâmpit este ala care da, nu ala care cere!
    Dar este adevărată si vorba: strugurii sunt ac
    1 5
  • Bugaţi-aş chironu
    N-o mai fi avut bani de benzină.
    Am văzut la desene că astea consumă mai mult de 5 litri/100km
    9 1
  • Bugat i Chior unu
    Cu banii luati isi ia omu nostru (bugat, da chior) alta noua si ii raman bani si de benzina sa se dea cu ea, apoi o vinde iara si de banii aia isi ia si el un Logan sa il tina pana ... sa il tina pana... numai sa il tina...
    6 3
  • Scrooge
    @Adrian C.....specia umana prin definitie e oprtunista....asa a evoluat...nu vad nimic rau in lucrurile pe care l-ai pus in comentariu. Si Loganul si Chironul sunt niste fiare care se pot tranzactiona oricand.
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru