Un japonez cu o colecţie impresionantă de modele BMW M a primit un exemplar M1 Procar

de Bogdan Mirică
Marti, 04.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Şeful BMW Club Japonia sărbătoreşte primirea unui exemplar M1 Procar, destinat a se alătura unei colecţii care include câte o unitate din fiecare model BMW Motorsport.

Japonezii fac pasiuni nebune nu doar pentru maşinile din ţara natală. Mai sunt şi excepţii care apar în gama unor constructori premium cu tradiţie.

Masakuni Hosobuchi, preşedintele BMW Club Japonia, este una dintre excepţii. Oficialul nipon este un fan înfocat al diviziei de performanţă M, dovadă colecţia sa impresionantă de modele produse în atelierele Motorsport. Hosobuchi deţine câte un exemplar din fiecare model ieşit sub tiparul BMW M.

Ultima sa achiziţie a fost însă una specială: un BMW M1 Procar, restaurat complet de către specialiştii de la BMW Group Classic şi creat după ideile sale. Idei care au pictat pe caroserie anumite secţiuni din faimosul circuit de la Nurburgring.

Esential 227 de cai putere livra vechiul BMW M1 Procar.
„BMW-urile sunt pasiunea mea, iar M1 Procar primeşte cu siguranţă un loc însemnat în colecţia proprie. A fost foarte important pentru mine ca maşina să poarte mai departe atâţia ani de glorie la activ.
Şi cine ar fi putut să facă asta mai bine decât inginerii constructorului bavarez. În plus, este o plăcere nespusă să îţi poţi ridica maşina din cadrul unversului BMW Welt, alături de toate maşinile noi”
, a declarat Hosobuchi.

Clasicul M1 a fost produs de bavarezi în intervalul 1971-1981. Maşina sportivă folosea un motor pe benzină cu şase cilindri în linie, capabil să dezvolte 227 de cai putere, adică suficient pentru a atinge 260 de km/h.

Comentarii (2)

  • @Automarket corectati........intervalul 79'-81' si motorul dezvolta 277 cai..
    8 1
  • Modelul de Procar dezvolta chiar mai mult...
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru