Un McLaren SLR deținut de Michael Jordan, scos la licitație pentru 700.000 de dolari

de Bogdan Mirică
Miercuri, 06.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Una dintre mașinile care i-a aparținut celebrului baschetbalist Michael Jordan este scoasă la vânzare în Statele Unite. Prețul este de aproape 700.000 de euro.

Michael Jordan este una dintre cele mai emblematice figuri ale sportului mondial. Așa că, orice atinge baschetbalistul se poate transforma în aur. Sau într-un potențial uriaș de investiție. Este și cazul uneia dintre mașinile care i-au aparținut fostei legende a echipei Chicago Bulls.

Mașina este un Mercedes-Benz McLaren SLR din anul 2007. După cum știți, supercarul a fost produs între anii 2003 și 2010 într-un număr destul de limitat de exemplare: doar 2157 de unități. Dintre acestea, o parte au aparținut ediției speciale 722, așa cum este și cazul exemplarului condus de Michael Jordan.

Modelul german era un tribut adus victoriei obținute de Sterling Moss și Dennis Jenkinson în cursa de la Mille Miglia din 1955. Sub capota lungă se ascunde un motor de 5.4 litri, cu o putere de 641 cai și un cuplu de 820 Nm. Ediția specială venea la pachet și cu frâne noi, o suspensie modificată și o aerodinamică îmbunătățită. Cu aceste trăsături, Mercedes-Benz McLaren SLR accelera de la 0 la 100 de km/h în aproximativ 3.6 secunde și atingea o viteză maximă de 337 de km/h.

Computerul de bord al exemplarului deținut de Michael Jordan indică doar 1670 de kilometri, ceea ce înseamnă că mașina poate fi o adevărată piesă de muzeu.

Bineînțeles, prețul său de achiziție nu este unul derizoriu. Casa de licitații Crave Luxury Auto a scos la vânzare mașina lui Jordan cu un preț de 695.750 de dolari.

via l motor1

Comentarii (4)

  • Ultimul McLaren-Mercedes SLR decapotabil, editia 722 care l-am vazut cu ceva ani in urma pe internet, era la 750K.
    Probabil asta e doar pretul de pornire pentru masina de mai sus. La 1670 de kilometri, ma astept sa se vanda mai sus.
    7 1
  • Vorbiti despre calitate si nu sunteti in stare nici sa faceti diferenta intre un dealer de masini rulate si o casa de licitatii, o banala vanzare si o licitatie auto. Ca sa nu mai spun ca nici macar nu ati fost in stare sa puneti poze cu masina: https://www.craveluxuryauto.com/vehicle-details/used-2007-mercedes-benz-slr-mclaren--the-woodlands-tx-id-23729063
    Calitate my ass.
    16 0
  • Euro 4 nașpa
    7 1
  • @AM : este Stirling (si chiar cu Sir in fata) si nu Sterling . A pasit in lumea celor drepti chiar de curand.
    Eu singura bijuterie din asta am vazut la Tiriac , are un S. Moss edition acolo superb.
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru