Un Mini cu pedigree de Nurburgring: Cooper JCW Bulldog Racing Edition

de Tiberiu Safta
Vineri, 18.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini a prezentat oficial noul Cooper JCW Bulldog Racing Edition, o ediție specială a hot hatch-ului britanic. Noul model primește piese speciale, modificate pentru circuit și care au fost dezvoltate chiar pe legendarul Nurburgring.

Constructorul britanic a lansat noul Cooper JCW Bulldog Racing Edition, o ediție specială mai puternică a hot hatch-ului MINI John Cooper Works. Față de versiunea obișnuită, noua ediție a fost creată în colaborare cu echipa Bulldog Racing, care concurează în special pe circuitul Nurburgring, inclusiv în celebra cursă de 24 de ore.

Astfel, noul Cooper JCW Bulldog Racing Edition primește piese noi, dezvoltate chiar pe legendarul circuit. Printre acestea se numără o suspensie nouă KW V3, care este reglabilă, precum și jante OZ HyperGT noi de 17 inch, încălțate în anvelope Pirelli. Mai mult, ediția specială mai pierde din greutate, datorită eliminării banchetei.

Motorul rămâne neschimbat în ceea ce privește performanțele. Vorbim aici de o unitate de 2.0 litri turbo de 231 de cai putere și 318 Nm. Propulsorul antrenează roțile din față și este cuplat la o cutie automată cu 6 trepte. Singura noutate adusă la motor este o evacuare Remus nouă.

La exterior, noua ediție specială va putea fi ușor de indentificat cu ajutorul siglei echipei Bulldog Racing vopsită pe acoperiș.

Aceeași siglă se va regăsi și în centrul jantelor, precum și pe geamurile laterale spate, imediat după portiere. O asemenea emblemă mai este montată și pe hayon, lângă stopul din stânga.

Și la interior se regăsește această siglă, fiind prezentă în partea inferioară a volanului și în zona luminilor din plafon. În consola centrală este montată și o plăcuță specială cu numele ediției și cu seria modelului. Această plăcuță se mai găsește și în zona torpedoului. Un ultim detaliu intersant este și o grafică vopsită pe capacele oglinzilor, care arată harta circuitului Nurburgring.

Noul Mini JCW Bulldog Racing Edition poate fi comandat ca un pachet întreg, însă Mini le permite clienților să-și aleagă piesele și în mod individual. Mai mult, noile piese pot fi montate chiar și la generațiile mai vechi ale lui Mini John Cooper Works.

via Mini

Comentarii (2)

  • Pedigree de poluare...

    Stopurile cu steagul UK care crează confuzie la semnalizările stânga - dreapta ţipă că Britanici .... pentru că în spate sunt BMW
    1 22
  • Cred ca au gresit nr treptelor din cutia de viteze. JKW are automata clasica 8 trepte. Cooper S are dublu ambreiaj (renault) cu 7 trepte
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru