Un nou exemplu de plagiat în China: Jiangling T7 copiază actualul Volkswagen Amarok

de Bogdan Mirică
Luni, 26.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nici Volkswagen nu a scăpat de atenţia constructorilor chinezi. Actualul Amarok a fost copiat de Jiangling Motors cu modelul T7.

Constructorii chinezi nu se opresc din copierea modelelor europene. Cel mai recent plagiat are în prim plan actuala generaţie Volkswagen Amarok, existentă deja pe piaţă încă din anul 2010.

Pick-up-ul german a fost copiat de constructorul chinez Jiangling Motors, care a preferat să schimbe doar sigla modelului său. Acesta se numeşte Jiangling T7 şi este în curs de lansare pe piaţa din China.

Modelul va ajunge în showroom-uri începând cu luna viitoare, folosindu-se de un motor diesel de 2.8 litri şi 100 de cai putere, oferit de Isuzu. Pentru cei care îşi doresc o versiune pe benzină există şi un motor de 2.2 litri şi 110 cai putere.

Esential 1952 este anul în care a luat fiinţă constructorul chinez Jiangling Motors.
Spre deosebire de majoritatea constructorilor chinezi, apăruţi pe piaţă în ultimele două decenii, Jiangling este chiar o companie cu tradiţie în Ţara Marelui Zid, fiind înfiinţată în anul 1952 şi specializată în producţia de camioane.

Recent, Jiangling a înfiinţat şi o divizie de vehicule de pasageri, creată în parteneriat cu Changan Automobile Group, un constructor local devenit celebru după ce a lansat Landwind X7, copia lui Range Rover Evoque.

Primele imagini cu noul Landwind X7, clona chinezească a lui Range Rover Evoque

Comentarii (6)

  • pai e simpla explicatia, astea sunt stocurile nevandute de amarok la care au schimbat sigla
    11 10
  • Chinezii ar trebui sa copieze toate modelele volzvagan!
    Poate asa or sa fie impulsionati nemtoteii sa schimbe design-ul.
    15 10
  • mm&ion
    Sa fim seriosi! Chinezi copiaza orice, din orice tara, asa ca mergeti si exprimati-va frustrarile anti-vag in alta parte.
    14 9
  • cineva
    Propun sa-l trimitem acolo pe Dr.Tonta. Cu referinte cu tot.
    Cred ca s-ar integra perfect...
    7 4
  • @misha_zaietz voi de la grupul vag nici macar umor nu aveti! De fapt daca ati avea umor poate si masinile ar fi mai atractive ...
    10 3
  • to misha_zaitev
    "frustrarile anti-vag"... altu', frate! Mai sunteti multi?
    11 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru