Un nou film despre viața lui Enzo Ferrari. Actrița Penelope Cruz face parte din distribuție

de Alexandru Monenciu
Luni, 14.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Michael Mann va regiza un nou film despre viața marelui Enzo Ferrari, cel supranumit de întreaga industrie "Il Commendatore". Din distribuție va face parte și actrița Penelope Cruz.

Enzo Ferrari este unul dintre cele mai cunoscute personaje din istoria auto. Nu există pasionat care să nu știe măcar câteva detalii despre cel supranumit "Il Commendatore."

Fondatorul producătorului de la Maranello a avut o viață plină, una care, de-a lungul anilor, a atras inclusiv atenția industriei cinematografice. Acum, un nou film îi va fi dedicat marelui Enzo, potrivit publicației Autoblog.it.

Pelicula va fi regizată de Michael Mann, iar acțiunea va avea loc în 1957, un an crucial pentru Il Commentadore și pentru compania pe care a fondat-o. Enzo va fi jucat de actorul Adam Driver (nominalizat de 2 ori la Oscar), iar celebra actriță Penelope Cruz va juca rolul soției lui Enzo, Laura Garello.

După o serie de dificultăți economice, și mai ales după moartea fiului său Dino (în 1956), Enzo s-a concentrat în 1957 pe legendara cursă Mille Miglia. Ediția din acel an, însă, s-a dovedit a fi o catastrofă pentru constructorul de la Maranello și pentru motorsport.

În apropierea orașului Guidizzolo, Alfonso de Portago era la volanul unui Ferrari 355 S.

La 250 km/h, una dintre anvelopele mașinii a cedat, iar de Portago a intrat în mulțime. În urma accidentului, pilotul și copilotul și-au pierdut viața, alături de alți 9 spectatori, dintre care 5 copii.

Enzo Ferrari și Englebert, producătorul anvelopelor, au fost acuzați de omor din culpă, dar au fost până la urmă achitați (în 1961).

La baza filmului regizat de Michael Mann stă cartea "Enzo Ferrari - Omul și Mașina", scrisă de Brock Yateston. Filmările vor începe în această primăvară.

via Autoblog.it

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru