Un nou proiect Rabla pentru București: voucher de 9.000 de lei pentru achiziționarea unei mașini electrice sau cu motor pe benzină Euro 6

de Daniel Popescu
Luni, 23.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primăria Capitalei va dezbate în 26 iulie un proiect care prevede acordarea unor vouchere de 9.000 de lei la achiziționarea unei mașini electrice sau echipată cu motor pe benzină Euro 6, cu condiția de a preda o mașină veche la casare.

Primăria Capitalei a anunțat un proiect asemănător cu Programul Rabla, dedicat doar locuitorilor din București și cu beneficii mai mari.

Astfel, noul proiect pevede acordarea unui voucher cu o valoare de 9.000 de lei (aproape 2.000 de euro) pentru casarea unei mașini uzate, fără să se menționeze explicit cât de veche poate fi mașina.

Voucherul poate fi folosit ulterior pentru achiziționarea unei mașini electrice sau a unei mașini echipată cu motor pe benzină Euro 6. Formularea din cadrul proiectului este destul de ambiguă, însă cel mai probabil în lista de modele eligibile vor fi incluse și mașinile hibride cu motor pe benzină Euro 6.

"Eco-voucherele vor putea fi utilizate pentu a achiziţiona autoturisme noi cu forme de poluare care să asigure un nivel redus de emisii - Euro 6, non-diesel şi alte mijloace de locomoţie noi, non-diesel şi electrice", este formularea articolului 3 din proiect.

În total, Primăria intenționează să acorde 5.000 de vouchere, astfel că valoarea totală a programului este de 45 de milioane de lei, echivalentul a circa 10 milioane de lei, sumă care va fi asigurată de la bugetul local.

Proiectul va fi dezbătut și votat în ședința Consiliului General al Municipiului Bucureşti din 26 iulie.

Cu mai puțin de o lună în urmă, un proiect asemănător depus la Primăria Capitalei prevedea acordarea unui bonus de 3.000 de lei pentru renunțarea la o mașină veche, fără obligativitatea de a cumpăra una nouă. Potrivit datelor oficiale, bucureștenii au casat anul trecut 7.470 de mașini vechi prin intermediul Programului Rabla Clasic.

Via Agerpres, Primăria Capitalei (PDF)

Comentarii (7)

  • marian
    Care este regula de baza pentru a putea participa la program? Daca sunt locuitor cu acte in Bucuresti si masina mea e inmatriculata pe alt judet pot sa particip la program?
    1 6
  • @Marian: se poate doar daca masina ta ) e inmatriculata in Bucuresti, adica platesti impozit pentru ea catre o primarie de sector. Atfel ce rost ar avea sa-ti dea un ecobonus pt Bucuresti ?
    10 2
  • Nimeni văd că nu remarcă noua discriminare - fie ea pozitivă - conținută-n măsura asta aplicabilă exclusiv local .
    ...Dacă se aprobă, evident, că de multe alte proiecte aiuristice propuse-n Buc. s-a ales praful.
    9 5
  • marian
    Cand m-am mutat in Bucuresti aveam deja masina, eu m-am "inmatriculat" aici dar nu si masina. Masina noua o sa o inmatriculez pe Bucuresti, deci trebuie mai intai sa o transfer pe Buc si apoi sa o casez pe cea veche pentru a beneficia de bonus?
    2 0
  • @marian: In proiect nu se mentioneaza daca masina veche trebuie sa fie inmatriculata in Bucuresti. Singura mentiune este ca solicitantul trebuie sa aiba domiciliul in Bucuresti. Este insa posibil ca proiectul sa primeasca unele amendamente in aceasta privinta inainte de vot.
    5 0
  • dragnea ftw
    bravo, jos dizalul!!
    3 0
  • testarossa
    @dragnea ftw

    desi imi displace total nick-name-ul tau as fi vrut sa iti dau 1000 de manute verzi pentru : "bravo, jos dizalul!!"
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru