Un nou serviciu de taximetrie în Bucureşti: Taxify strânge la un loc taximetriştii şi şoferii independenţi

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 25.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aplicaţia de smartphone Taxify îţi va permite să comanzi rapid un taxi de la companiile tradiţionale din Bucureşti sau să alegi un şofer independent după modelul Uber. Plata călătoriei se va face cash sau cu cardul.

Serviciile de taximetrie s-au dezvoltat puternic în România în ultimii ani, pe măsură ce au apărut o serie de aplicaţii care permit alegerea taximetriştilor de la mai multe companii tradiţionale.

Anul trecut, pe piaţa din Bucureşti şi-a făcut apariţia şi serviciul Uber, care permite călătorii cu şoferi independenţi care se alătură acestui program.

Pasul următor este apariţia în Bucureşti a aplicaţiei de smartphone Taxify, un serviciu care combină cele două tipuri de taximetrie existente în prezent în oraş. Astfel, Taxify va include o bază de date cu taximetriştii companiilor tradiţionale care aleg să se înscrie în program, dar şi o bază de date cu şoferi independenţi, care vor oferi călătorii după un model asemănător cu Uber.

Urmareste Automarket
Pe lângă opţiunile clasice legate de compania de taxi, utilizatorii aplicaţiei îşi vor putea alege maşina cu care să călătorească şi în funcţie de timpul estimat de sosire, tariful practicat şi dotările vehiculelor.
Plata călătoriei se va putea face cash sau cu cardul bancar, iar aplicaţia este disponibilă pe platformele Android şi iPhone.

Taxify operează deja în România sub forma unui experiment în comuna clujeană Floreşti, însă data lansării în Bucureşti nu este cunoscută pentru moment. Aplicaţia a fost lansată în Estonia în 2013 şi până în prezent s-a extins în aproape toate ţările din regiune, inclusiv Cehia, Finlanda, Georgia, Letonia, Lituania, Serbia şi Olanda, dar şi în Mexic.

Via Economica

Comentarii (1)

  • gabi_o
    Aplicatia are si optiunea "soferul a facut dus de dimineata"?
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru