Un nou supercar electric își face apariția: Elextra promite 680 CP și autonomie de 600 de kilometri

de Cornel Șocariciu
Luni, 22.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elextra se va lansa în 2019 și promite 680 de cai putere și o autonomie de 600 de kilometri. Porsche Mission E a fost luat la țintă.

Esential 680 de cai putere oferă cele două motoare electrice ale lui Elextra
Mașinile electrice încep să prindă culoare, iar companii mici ies la rampă cu diverse proiecte extrem de interesante. Astăzi facem cunoștință cu Classic Factory, o firmă care vrea să aducă pe piață un supercar electric.

Până acum avem doar imagini digitale cu viitorul model, dar reprezentanții Classic Factory spun că în 2018 vom face cunoștință cu un concept, iar din 2019 vom putea cumpăra acest supercar. Producția va fi realizată manual de o firmă din Stuttgart și doar 100 de exemplare vor fi asamblate.

Elextra este numele ales de Classic Factory și integrează două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte. În total, ansamblul electric promite 680 de cai putere și o autonomie în ciclul NEDC de 600 de kilometri. Accelerația de la 0 la 100 km/h va avea loc în 2,3 secunde, valoare mai bună decât cea oferită de Nio EP9, supercarul electric de 1.380 de CP lansat de chinezi de la NextEV.

Viitorul Elextra va avea o structură monococă cu elemente din fibră de carbon pentru ca masa totală să fie cât mai mică.

Același material va fi utilizat și pentru panourile de caroserie.

Dar Classic Factory are o singură țintă: Porsche Mission E. Conceptul lansat de germani oferea peste 600 de cai putere și urma să ajungă în producția de serie tot în 2019.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru