Uneori e bine să amâni înmulţirea familiei: pentru moment, supercarul Lexus LFA nu va avea niciun succesor

de Daniel Popescu
Luni, 22.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus a decis să renunţe la producerea unui succesor pentru supercarul LFA, întrucât constructorul vrea ca maşinile sale să fie mai vizibile pe străzi.

Esential 500 este numărul exemplarelor în care a fost produs Lexus LFA
Sfârşitul anului 2012 a marcat finalul producţiei de 500 de exemplare pentru supercarul Lexus LFA, iar în anul care a urmat au apărut numeroase speculaţii cu privire la succesorul acestuia.

Între timp, divizia premium a constructorului Toyota şi-a stabilit strategia cu privire la gama de produse, iar succesorul lui LFA nu şi-a găsit locul în aceasta.

Explicaţia este una relativ simplă: deşi se adresează unui public relativ restrâns, Lexus vrea ca maşinile pe care le produce să fie cât mai vizibile pe străzi, lucru care nu se întâmplă în cazul unor supercaruri scumpe cu producţie limitată. "În opinia mea, nu avem nevoie acum de maşinării super-high-end", spune Alain Uyttenhoven, şeful pentru Europa al Lexus.

Ce înseamnă asta? Lexus se va concentra pe dezvoltarea unor modele cu preturi mai accesibile (adică mai accesibile decât supercarurile) şi performanţe cât mai bune.

Asta nu înseamnă însă că, în viitor, Lexus nu ar putea dezvolta un succesor pentru LFA. "În viitor, cine ştie? Nu spun că nu vom face un alt LFA. Pur şi simplu nu ştiu. dar sunt sigur că vă vom surprinde în viitor cu maşinile pe care le-am planificat", a adăugat Uyttenhoven.

Via GTSpirit

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru