Uniunea Europeană ar putea interzice vânzarea de mașini noi, cu motoare termice, din 2035

de Alexandru Monenciu
Luni, 12.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unui document obținut de publicația Bloomberg, Uniunea Europeană ar putea interzice vânzarea de mașini noi, echipate cu motoare termice, din 2035. Până în 2050, Europa vrea să devină primul continent cu zero emisii.

Mașinile noi, echipate cu motoare termice, ar putea deveni istorie pe continentul european din 2035. Cel puțin asta se arată într-un document intrat în posesia celor de la Bloomberg.

Comisia Europeană are mai multe soluții pentru a lupta contra problemelor climatice. Una dintre ele ar fi reducerea cu 65% a emisiilor produse de mașinile noi până în 2030. Mai mult, din 2035, Uniunea Europeană ar putea chiar interzice vânzările de mașini noi, echipate cu motoare termice, pe Bătrânul Continent.

Totodată, forul de conducere al UE vrea să elaboreze un set de reguli care să oblige țările membre să dezvolte și mai mult infrastructura necesară încărcării mașinilor electrice.

Europa intenționează ca, până în 2050, să devină primul continent cu zero emisii. Înainte de asta, însă, Uniunea Europeană vrea să reducă cu cel puțin 55% gazele cu efect de seră până în 2030.

În prezent, mașinile de pasageri reprezintă aproximativ 12% din totalul emisiilor de CO2 din Uniunea Europeană.

via Bloomberg

Comentarii (59)

  • Are cineva idee
    Cum se va proceda în cazul mașinilor rulate?
    Valoarea reziduală a mașinilor cu motor termic va scădea deja enorm încă din 2030..
    Cu alte cuvinte, constructorii auto vor trebui deja din 2030 să ia în calcul faptul că mașinile produse de ei nu vor mai fi căutate pe piața SH în 2035..
    Cumplit pentru rețeaua de vânzări, cumplit pentru tot lanțul de distribuție...
    22 5
  • Toate bune si frumoase, dar atata agitatie pentru 12% ? Infrastructura, interdictii,...
    Nu ar fi mai inteligent sa ne gandim intai la cele 88% ?
    27 5
  • Edikkk
    Cine nu a spus că nu sunt planuri şi restul?

    Ştii că din 2021 nu poţi să faci casă nouă în UE fără să respecţi anumite standarde de mediu?
    9 28
  • Standardele de mediu...standardele in general sunt pentru oameni primitivi si inapoiati...ca astia din vest. Noi, astia din est, ce suntem rasa superioara...nu ne incurcam cu standarde, norme, educatie, inteligenta...etc...
    16 28
  • @Bolovan si @Edikk

    Suntem si noi obligati sa respectam NZEB, dar sa stii ca nici prin afara nu i-am vazut sa se gandeasca prea mult la NZEB. Asa ca mai coboara vesticii de pe piedestal ca ...

    De unde stiti de standardele din vest? Ati depus ceva documentatii sau ...? Si nu sunt ironic dar vreau sa aflu din experienta voastra.
    21 5
  • Stati stati, poate nu am fost foarte atent la ora de geografie, dar Uniunea Europeana si Continentul European nu sunt acelasi lucru. Cum se vor adapta la schimbările acestea ecologice tari ca Serbia, Bosnia, Moldova? Cum vor înlocui sârbii mult iubitul Yugo cu o Dacia Spring? Sau iconica Zastava cu un Ioniq 5? În unele tari din Balcani nici nu știu oamenii cum functioneaza o mașină electrica și noi vrem sa fim cel mai avansat continent? Cu ce infrastructura sa facem schimarile astea? În România abia găsești doua stații de încărcare în același cartier. Înțeleg in Italia unde de exemplu la Torino sunt vreo 3-4 stații la distanta de 3-400 m una de alta, dar in România în afara de Penny și Kaufland nu prea ai unde sa îți încarci masina. De când UE vrea ca întregul contintent din care face parte sa devina cel mai avansat? Nu mai bine uniformizam oarecum și celelalte continente? Sa își bage nasul marile țări din Europ...pardon din UE, ca Anglia nu mai are voie, și în Asia sau Africa. Condamnam puterea Europei din secolele trecute dar vad ca acum cautam același lucru
    18 5
  • Dar de ce doar Europa isi doreste asta? De ce nu si toata Asia,toate Americile,toata Africa? Ok,poluarea exista,dar poluarea nu tine cont de granita,de ce nu se interzic peste tot din 2035? Astia de la ue stiu ca cea mai importanta industrie a Europei este aia auto? Stiu ca daca trec pe electrice nu pot fi competitivi in fata celor construite in Asia sau chiar America? Vor sa-si distruga industria constient? Poate ca pana in 2035 o sa-i interzicem noi pe astia nealesi de nimeni de la ue.Europa e prea neinsemnata sa dea tonul la ceva,daca ziceti ca d'asta doreste asa ceva,400 milioane de europeni imbatraniti(ue)nu pot tine piept nici macar unei tari de un miliard juma precum China,ce sa mai zic de tot globul.Oare in Indonezia,tara insulara de 240 milioane de locuitori si care folosesc inclusiv foarte multe barci cu motoare in 2 timpi,mari poluatoare,tot asa,din 2035 le zic pas celor pe benzina?
    27 6
  • Intreb si eu
    Stirea asta n-a mai fost pe AM de curand? Ce se intampla? Se repeta stirile?
    16 1
  • se pun bazele desfiintarii U.E.....
    19 4
  • Bilovan Iancu
    mi-am facut casa, dar n-am auzit de niciun standard de mediu. Adica am luat toate avizele si aprobarile oficiale si mi-am facut casa asa cum am vrut. Nu mi-a zis nimeni sa fac asa si pe dincolo. De exemplu in living am un semineu mare unde iarna ardem niste busteni imensi. Radiatia calorica e foarte placuta mai ales cand stai intins pe blana de urs, trofeu personal tin sa ma laud. Doi dintre copii nostril au fost conceputi acolo. No ca iar ma laud. In fine nimeni nu mi-a interzis nimica, ce sunt prostiile astea cu standard de mediu? Inca o intrebare. Am o Toyota Hilux noua acum luata. Masina buna, de nadejde, ma astept sa tina vreo 30 de ani. Credeti ca o sa mi-o interzica si pe asta?
    21 7
  • inexorabil
    Clar că formularea stereotipă (de frecvenţă dinadins zilnică) “interzicerea termicelor până în 20XY” este menită de la “sursă” ori să te dezarmeze (în tenacitatea ta retro-principială), ori să-ţi afunde creierul în eco-maşina de spălat (în cazul indivizilor deja “confiscaţi” cerebral).

    @CiprianBi, întrebările tale se cunună cu pura normalitate (nu cu ardenta curiozitate), însă ştii prea bine că (ţi) le pui absolut zadarnic…De ce? Fiindcă – magnum argumentum – astăzi “normele” (inclusiv curentele de gândire aferente tuturor domeniile existenţiale) sunt dictate din tenebre…Cu alte cuvinte, eternului veleitar în A IMITA (cu sens de A MUTILA) statu-quo-ul divin al vieţii telurice i s-a conferit de Sus putere de…legiuitor. Ceea ce anulează din start rostul întrebării cu substrat invariabil filosofic “DE CE?”.

    A, dacă ţinem noi morţiş să forţăm elaborarea un răspuns (care oricum, prin definiţie, nu ne poate fi favorabil), atunci putem afla (fără să ni se garanteze însă că vom şi conştientiza) că pur şi simplu omenirea culege ceea ce a semănat…

    Într-un fel sau altul, impostura din om trebuia să “germineze”, dacă nu cumva să atingă paroxismul (“progresului”, desigur).
    15 2
  • N-o să interzică coana UE deținerea de Hilux-uri, ci producerea lor - cică... adică vise, taică.
    Însă te vor ”amenda” de-ți sar capacele prin impozite, până ajungi să-i dai foc singur dacă n-are ștecher... deși predicțiile cu termen 15-30 de ani îmi par apă de plouă.

    Hai să presupunem totuși că UE va mai exista p-atunci, fie și horcăind călare pe mormane de hârțoage restrictive.
    Cât de idioți ne cred însă ca să punem botu la aberații tip ”continent cu emisii zero”?
    A, poate doar dacă ne interzic și expirația - chestie posibilă doar la 2 metri-n subsol.
    Fiindcă fie și doar vânturile emise de viitorii vegani prin decret vor conține metan+CO2 cât nu poate neutraliza Greta nici cu deștele-n priză.
    Dincolo de glume, frenezia repetării obsedante a pseudo-știrilor ăstora presimt totuși că va avea efecte opuse celor urmărite.
    Iar cruda, implacabila realitate a blocării de la sine a electro-maniei la atingerea a max. 10% din parcul auto global va suna ceasul deșteptării.
    Tardiv poate, fiindcă e plauzibil și ca parcul auto să fie redus de fapt la 10% din cel de-acum, iar mai mult de 10% dintre trăitori vor fi ajuns deja noduri într-o rețea centralizat-controlată, cu update-uri over-the-air și la nivel celular.
    Ne - adică VĂ așteaptă vremi interesante, primitivul de Je fiind fericit că sigur nu le mai apuc.
    25 3
  • inexorabil
    Rectificare:
    1) până în/din 20XY;
    2) elaborarea unui răspuns.
    5 2
  • inexorabil
    @Kiro, mă primeşti şi pe mine în clubul VĂ ? :D
    10 2
  • Edikkk
    Măi oameni buni.... Vă rog frumos, să facem o ipoteză... un mic vis...
    Lăsând preţurile deoparte, momentan.

    Cum ar fi să stai la bloc (nu la casă, că e simplu) şi pleci cu maşina (nu ai încărcare la bloc) şi ajungi la servici.
    Acolo să ai chargere şi o laşi la încărcat ziua, doar dacă ai nevoie (dacă foloseşti doar în oraş, o singură încărcare duce minim 10 zile de condus în oraş)

    Ei bine, pleci acasă, conduci, nu tu noxe, totul ok.

    Este ok? Este bine?

    Apoi la drum lung, să încarce în 15-20 de minute, atâţi kwh cât să duci minim 250 km și chiar iarna.

    În România, fără autostradă ai o medie de 70 km/h deci 250 km îi faci 3 ore jumate.

    O pauză de 15 minute la 3,5 ore nu e grav.
    Sau pe autostradă ar fi 2 ore, nu 3,5 ore.

    E ok? E bine?

    Apoi ca întreţinere, ce să îi faci, că... nu prea ai ce să întreţii la ea, ulei de motor nu trebuie schimbat, injectoare, bujii, sonde lambda, etc ci doar bucşe, plăcuțe frână, etc

    E bine? E ok?

    De aceea zic, care este marele dezastru când vor fi interzise termicele?

    Când de fapt e un bine, vom mai sănătoși.

    Cine are diesel, o poate folosi până când vrea, până o să o dea la REMAT.

    E bine? E ok?

    Eu aş zice că da, voi ce spuneţi?
    6 28
  • Ceaușescu a fost un vizionar! :))
    De aia nu a construit autostrăzi. A știut că viitorul este transportul public și a dezvoltat rețeaua feroviară care trebuia electrificată în întregime.

    A făcut Dacia 1300 cu motor de 54 cp. Ce nevoie aveți de mai mult? Uite, viteza maximă în orașe devine 30 km/h. Dacia 1300 e mașină de raliu în comparație. Avea viteza maximă de 144 km/h. Un supercar.

    A dezvoltat producția de energie curată, a construit sisteme hidroenergetice, a costruit centrala nucleara de la Cernavodă. Toate cu emsii zero de CO2.
    Știa el ce știa.

    Măsura circulării alternative a mașinilor cu numare pare și impare vi s-a păruit aiurea în anii 80?

    S-a aplicat în Franța în 2014, la 25 de ani de la moartea răposatului.

    L-am împușcat degeaba.

    Viitorul va fi cel imaginat de el, adică unul luminos.

    Făurim omul nou, care nu mai are nimic, nici religie, nici naționalitate, nici proprietate, nici... sex.

    Un om fără orientare... de niciun fel.
    Un om comunist.

    Deci, dragi tovarăși, trebuie să avem viziunea înaintării europei socialiste, ăăăă UE, pe cele mai înalte culmi de progres și civilizație, spre comunism!
    24 3
  • @inexo: Ești membru demult, dar nu uita de cotizația anuală (cu rapel în curând. :-))
    @Edikkk și nu numai: Omule, chiar nu poți scrijeli dincolo de coaja triumfalistă a e-manipulării?
    ...Electrificare_care, repet, nu-i o soluție rea pentru depoluarea traficului URBAN... dar cam atât.
    Și (nu doar după mine) n-ar trebui generalizată ca soluție de mobilitate ”deus ex machina”.

    Pariez deci că n-ai idee despre experimentele lui Gariaev & Co - ăia de-au demonstrat plasticitatea ADN-ului sub influența ”nevăzutelor” adică a EM = a electromagnetismului.

    Corentu” deci e marea miză, fârtate!!! Care trebuie musai să treacă pe lângă... și prin noi.
    Fiindcă dublul-helix se comportă nu doar ca o înșiruire de adenină-citozină + timină-guanină cu niște fosfor p-acolo-șa, ci mai ales ca o... ANTENĂ.

    Te-ai... înțepat :-) deci care-i chichirezul? (nu-ți dau mai multe detalii despre cum anume vei putea fi upgradat ȘI TU over-the-air odată cu Zoe/Spring a ta , că mă exmatriculează boții UE din Univers :-)).
    Presupun că nu - deocamdată cel puțin, așa că iau pauză de comentat până-n Crăciun, ca să-ți (re)vină mintea la locul ei.
    ...Loc care s-a demonstrat de fapt că nu-i în gămălia fiecăruia, ci delocalizată altundeva, de unde neuronii cu rol doar de dispeceri o actualizează, la valori incredibile de până la 1,5 petabiți !!!.
    ...Prin puterea Unuia despre care Rainer-Maria Rilke spunea inimitabil de bine:
    ”Dar este Unul care ține-n mână
    Căderea asta nesfârșit de blând”...
    22 3
  • inexorabil
    Electrikkk se comportă precum un torţionar din sistemul de “reeducare” - mai întâi, te abordează…la sentiment, în mod “binevoitor” şi chiar “constructiv”. Adică îţi iesplică în ce constau “avantajele” transformării tale “salutare” într-un “om nou, cu înaltă conştiinţă (e-)revoluţionară”. Dacă însă vede şi vede că nici de-al “drăcuţului” nu devii maleabil…continuarea aici (intervalul 2:26:33 – 2:30:16) :

    https://www.youtube.com/watch?v=5qQLeDImhLk
    12 2
  • @Edikkk

    Tot ne zici de sonde, bujii si injectoare. Nu se schimba alea asa des, sa-ti dea peste cap bugetul.

    Sunt complexe masinile termice, dar momentan se pot repara relativ usor.

    Cele mai mari cheltuieli nu sunt la motor, sunt tot acolo unde si electricele trebuie sa decarteze.

    Electricele au si ele lichid de frana, au antigel si unele au ulei in transmisie(daca au) - pe parte de fluide.

    Si dupa 10 ani(cu aprox) trebuie schimbate bateriile si se duc toate calculele legate de costuri.

    E frumos cu electrica, dar nu e totul doar roz.
    16 2
  • @edikk"Cum ar fi să stai la bloc (nu la casă, că e simplu) şi pleci cu maşina (nu ai încărcare la bloc) şi ajungi la servici",bai,baiatule,tu stii cati ilfoveni fac naveta cu masina catre serviciu in fiecare dimineata,unde crezi c-ai gasi atatea prize pentru toti? De unde atata curent sa incarci in acelasi timp zeci sau poate sute de mii de masini? Asta in cazul ipotetic in care s-ar gasi prize pentru toti? Iti spun eu,asta e minciunica ce trambitezi aici,o sa se renunte la masini ca-n comunism. Stii de ce nu puteai sa iti iei masina pe timpurile alea? Cu toate ca nici tu si nici eu n-am trait atunci,trebuia sa astepti ani buni(parca 7) sa iti iei o coaja de Dacia. Stii de ce nu puteai chiar daca aveai banii in mana? Pentru ca banii aia nu aveau acoperire si statul acaparase tot,iti datea el daca voia si cand voia. Asa si acum,corporatia acapareaza tot,toate resursele,iar cu banii tipariti la misto de statul corporatie o sa mai primesti prin parti voie sa detii ceva personal,la comun sau iti inchiriezi,o sa te puna cu botul pe lab(ii)e prin taxe s-au o sa ti se interzica direct in numele binelui comun.Lasa gargara cu poluarea ca nu asta e scopul urmarit. Ps. De ce urasti atat de mult masinile cu cutii manuale,ti-a bagat-o cineva nasol la punctul mort si nu mai poti trai cu asta?
    14 3
  • Pai si nu ni se ingradeste libertatea prin taxe si restrictii?Ca eu asa vad. Inca o data,in afara de cretina Europa,ce alte continente mai cunosti cu asemenea limitari? Oare India trece si ea la electrica cu toti un miliard juma' de gingasi? China? America de S?... Dar de ce au scos astia de la ue draft ca vor scuti avioanele private de taxa verde dar cele comerciale vor plati in prostie,adica tot noi,in numele ecologiei?Uite,sunt de acord sa trecem la electrice cu toate ca nu sunt viabile deloc,serios vorbesc,dar sa treaca toti la energia verde,toate tarile,toate continentele in acelasi timp,da? Sa taxeze si sa interzica in prostie tot ce polueaza:avioane,vapoare,camioane,tractoare,centrale pe carbuni si pacura,tot,la aceeasi data. Ce dubla masura,tot,dupa asta mai vedem noi care are bolovanul mai mare,sulita mai lunga,pestera mai incapatoare. Asa,tinand cont ca vapoarele polueaza documentat cu foarte mult mai mult decat toate masinile la un loc iar poluarea nu tine loc de granite,ce zici sa incepem cu ele?
    Atentie acum,un singur vapor imens raportat la o masina care are consumul de 7l/100 km,ia sa vezi ceva.
    "the result indicated that one large container vessel in the open sea emits as much sulphur as about 19 million cars in city traffic."
    Haida,te bagi,Vin la tine la Braila sa ne legam cu lanturi de barje si sa protestam impotriva lor?
    13 3
  • Clique
    Se grăbesc băiețașii ăștia din UE foarte tare și parcă văd că o să de-a de dracu...
    Nu că ar fi prima dată...

    Acum câteva luni parcă ziceau ca producătorii auto să implementeze instalații GPL pe mașini să încurajeze pe ăsta mic și prost să fie ECO...

    Gata și cu GPL ? Și ăla poluează așa este?

    Au aruncat în diesel că este cel mai nociv, după au spus să cumpere toată lumea benzină...
    Lumea începuse să cumpere benzină, stai că iar nu a fost bine, e prea multă benzină, că și asta poluează, dar poluează mai tare ca dieselul în "statistici"

    Toată lumea să cumpere hibride clasice sau plug in...
    Stai că nici astea nu-s bune și astea poluează, toată lumea de acum EV...

    UE, vezi că o să te trezești cu tăbliță suedeză (pentru cei ce știu la ce mă refer) dar de data asta o să fie o tăbliță continentală....că prea proști ne credeți, iar dacă se supără ăsta micu ce ține economia, te-a luat mama dracului
    15 3
  • Edikkk
    Ce laşi mai sunteţi, greaţă e puţin spus.

    Africa cu ai ei 1-10$ pe zi???
    Africa care toată are 2% din PIB mondial??

    Voi nu aţi fost niciodată bărbaţi adevăraţi şi se pare că nu veţi fi niciodată.

    Niciodată răspuns clar la întrebări, niciodată fapte, numai plânsete de babe obosite.

    Patetici deja e puţin, laşi.

    PS cocaina este interzisă peste tot în lume, deşi a fost acum foarte mult timp destul de legală.
    A fost rău că a fost interzisă? A fost bine?
    Clar că a fost bine că a fost interzisă, pentru că făcea rău.

    Fumatul (tutun) la fel în locurile publice.

    Dar cu unii laşi care nu recunosc realitatea încălzirii globale sau care ţipă că li se i-au drepturile, când de fapt se opreşte un abuz asupra altora...

    Laşitate se cheamă.
    0% bărbaţi.
    3 18
  • @edikk
    PIB din Africa:
    1 Nigeria 448.1 billion USD
    2 Egypt 374.89
    3 South Africa 351.4
    ...Romania 250.01
    Sa mor de mila coloratilor,de saraci ce sunt au sarit de un miliard populatie de la cateva sute acum 50 de ani.
    10 2
  • @Edikk barbațelul,n-o mai da la sentiment cu africanii ca ne storci 0 lacrimi. Zi-ne si de Americi,toata Asia,Oceania...trec si ei la electrice din 2035?
    11 2
  • Ps,edikk,cu un salariu "bun" de 2000lei in mana,unui roman ii revin pe zi 1.69 de euro din care mai plateste si tva,alte taxe...asa ca sa iti dau peste bot cu mila.Am calculat pe 28 de zile,chiar a iesit un pic mai mult decat trebuia.Desteptule!
    9 2
  • Corectie 14,69 euro pe zi,am mancat un 4. Din asta mai scade jumatate taxe si o sa vezi ca suntem africanii europei
    9 2
  • Obsesia repetarii acestei știri are fix efectul obsesiei cu mișcarea BLM, creează și mai multă discriminare, fac paralela cu campionatul de fotbal recent încheiat, au dat chix fix afro americanii, care în loc să se concentreze pe fotbalul care le aduce milioane ( ce discriminare, nu-i așa ), ei s-au ocupat cu asa zisele discriminări și punerea la zid a celor ce nu îngenunchează, sau suporteri care în loc sa-și susțină echipa, vin cu steaguri LGBT pe străzi, ca să ce ? Dacă până acum erau mulți neutri, de acum vor fi mai mulți împotriva lor, de ce ? Pentru ca sunt agasanti, agresivi, cred că trebuie să li se cuvina mai mult, pur și simplu, nu va funcționa așa.

    Acesta este și motivul pentru care comentez mai rar, este exasperant acest "buletin de știri ", zi de zi același lucru, Bruxelles trebuie sa-și schimbe strategia de marketing, nu toată lumea este idioata.
    21 2
  • Edikkk
    Exact ceea ce afirmam, se confirmă. Zero argumente şi încep bocetele babelor.

    Şi pentru individul care nu e în stare să îşi aleagă un alias, nickname, te faci de râs e puţin spus... tu vorbeşti de PIB, dar ce populații au Niger, Egipt?

    PIB / capita contează

    North America 49,430
    Europe 31,020
    Asia 7,850
    South America 6,720
    Africa 1,860

    Ca venit mediu împarţi la 12, tai taxe şi TVA, foarte generalizat, doar ca idee ajungi la Africa cu 1860 / 24 = 94 dolari pe lună, adică un 3 dolari pe zi

    Cloaca anti UE şi fără creier s-a activat şi acţionează exact cum s-a prevăzut.
    3 16
  • pai o sa fie mai rau in 2035-2040 si dupa cu rablele. toate lumea o sa traga de cele termice pana cad de tot. eu unul nu trec la electrica
    12 2
  • Clique
    Vedeți să nu bociți în viitor.
    Și să-ți dorești să te întorci la perioada actuală.

    Treburile se observă că merg din ce în ce mai "bine" începând cu 2012 în orice domeniu.

    Dacă tu crezi că liderii lumii chiar le pasă sau le vor păsa pe viitor de populație te cam înșeli prietene.

    Voi ăștia care susțineți sus și tare efectiv propaganda asta băgată pe gât cu forța cu EV, voi credeți că dacă vor dispărea mașinile pe combustibil fosil, gata, dispare cancerul, bolile pulmonare, se regenerează planeta etc..

    Voi asta credeți ? Voi chiar atât de ușor de spălat pe creier sunteți ?
    Treburile se vor complica din ce în ce mai mult, este doar o chestiune de timp.

    Cât timp nu aveți cunoștințe, prieteni ce sunt prin domenii auto, industrie auto și alte domenii industriale, nu aveți nici un drept să vă dați cu părerea.

    Vreți să vedeți câte nepotisme sunt prin Franța, Germania ?
    Cum unii câștigă milioane de euro lunar, fără să aibă nici o cunoștință de un domeniu, că deh a fost băgat băiatul prin intervenție politică..

    Vedeți la Renault prin Franța, Vedeți la Mercedes prin Germania..

    Oricum voi o să rămâneți așa setați, exact cum vi se ordonă, așa o să faceți.
    12 4
  • Clique
    Voi nu pricepeți dracului.. că efectiv se mută poluarea de la mașini la furnalele fabricilor de baterii și rable electrice.

    Și ghiciți ce, poluarea tot va exista, mai multă, mai agresivă și tota aceeași Mărie va fi, doar că cu o altă pălărie.
    12 4
  • Actionez? Mda! Oricum e stupid sa compari Africa cu Europa,ca vai,sunt atat de saraci ca traiesc cu 1-10 $ pe zi incercand sa starnesti mila si sa ocolesti subiectul.Trebuie sa compari si preturile de la ei,ba. Dar stii ce,politica granitelor deschise,ca tot e la moda acum printre voi astia de zahar ia 10 la tine acasa daca tot le plangi de mila ca s-a umplut Europa de ei.Nu mi-ai raspuns,lasand Africa,celelalte continente cand au anuntat ca baga taxe si interdictii si trec la electrice din 2035?Ascult.Hai sa incepem cu toata America de S,parca si vad cum cara pe la Medelin cocaina cu masinile electrice din 2035. China,India,Banglades,Braziloa,Sua...? Pe cand?
    10 3
  • Adevarul e ca baba Europa o sa ne indoaie in taxe si interdictii pana o sa ne iasa pe nas,o sa platim cerificate verzi in numele ecologiei si pe aerul flatulat,totul in aplauzele sclavetilor socialisti,socialism pe banii si taxele celor care muncesc si tin toate scursurile in spate,in numele religiei asteia noi,eco,verde-verzui-maro.
    10 4
  • cand iesim din eu? ca vad ca sunt mai multe restrictii decat beneficii
    10 3
  • Daca nu le-ar fi fost impuse norme de poluare, producatorii auto ne-ar fi intoxicat si acum cu motoare non Euro si motoare ineficiente de 2l si 75 CP.
    E clar ca trendul este sa se mearga pe motoare electrice si baterii. Intrebarea este cati ne vom permite o astfel de masina si daca exista infrastructura necesara incarcarii lor. Daca nu se vor dovedi viabile, va trebui sa descoperim alte tipuri de motoare/surse de energie. Trebuie doar sa cautam ;)
    4 10
  • N-ai inteles nimic. Normele de "poluare" nu au fost puse ca murea cineva. Nu murea nimeni si nici acum nu moare. Normele astea sunt o masura protectionista pentru industria si companiile unor state. Fac parte din razboiul economic. Ca sa vinzi la ei trebuie sa satisfaci niste norme de ale lor. Norme care nu pot fi satisfacute decat daca cumperi tehnologie de la ei. Simplu. Totul era si este politica. Care este continuata si acum de factorii de conducere de la varf care insa au cazut din pacate in extrema ecomarxista. Totul a mers o vreme insa competitorii au invatat si ei sa dezvolte anumite tehnologii si nu prea mai merge sa-i faultezi astfel. Asa ca pac, ceva nou, electrificarea, totul sub flamura nobila a progresismului care salveaza planeta de la distrugere. Din nou campionii electrificarii sunt cine altii, tot cei care erau in trecut campionii motorizarii ai dieselizarii etc. Ce e amuzant este ca o parte din prostimea ce plateste nota de plata aplauda aceste masuri. Prostimea care va plati mai mult fara sa primeasca nimic in plus. Trendurile si tendintele se creeaza iar bizonii cotizeaza. Asta-i tot.
    11 3
  • Am mai spus-o si cu alte ocazii. Electrificarea asta agresiva a automobilului in UE nu este solutia la o problema globala. Este doar ceva foarte neinsemnat, si nici macar nu va aduce beneficiile cautate.

    UE sa faca bine sa discute cu statele super industrializate ale lumii, sa se reduca poluarea, si nu sa dea in cap oamenilor ca mai conduc masinile cu ICE, ca nu acolo este problema.

    Multe tari din lume cu populatie de cateva ori mai mare ca a intregii Europe (nu doar EU), folosesc inca masiv mijloace de locomotie cu motoare in 2 timpi (scutere si barci). Aia polueaza atat in aer cat si in apa. Pai noi europenii suntem la ani lumina ca tehnologie antipoluare, pe cand pe restul lumii ii doare in paispe...

    Apoi, sa o luam pe partea de industrie. Industria pescuitului oceanic care distruge fauna marina care capteaza foarte mult din CO2 emis nu este deloc luata in vizor. Pai mno, acolo e in apa, nu se vede, nu se stie, dar efectele asupra mediului sunt uriase. Sa nu mai spunem de pescuitul agresiv al rechinilor, care pentru aripioarele de rechin atat de dragi chinezilor produc un dezastru biologic greu de reparat. Apoi industria agricola, care desi produce surplus de hrana continua sa defriseze paduri pentru a le transforma in pamant agricol. Sunt imagini pe Google Earth, care cu un time laps arata foarte usor defrisarile masive de peste tot in lume.
    Si mai sunt multe alte asemenea lucruri care se intampla peste tot in lume, tot felul de industrii poluatoare care trebuie reglementate.
    Nu mai departe de Bucuresti, sunt localitatile alea in care se ard deseuri la greu, deseuri venite culmea din acea uniune care acum vrea sa ne bage cu forta pe gat EV-urile. Pai fac 2-3 bulibasi de-astia o poluare intr-o saptamana cat nu se face in tot Bucurestiul intr-un an cu toate masinile la un loc. Despre ce vorbim?

    Sunt atat de multe alte lucruri care trebuie rezolvate si puse la punct, incat chestia cu masinice cu ICE sunt de rasul curcilor. Dar mno, da bine la propaganda tiraniei Eco.

    As putea sa continui pana maine ca sa arat ca metodele UE sunt complet gresite si ca problema adevarata nu este la utilizatorii de masini cu ICE, ci in alta parte. Eu sper ca totusi populatia UE (majoritatea, nu radicalii eco) sa inceapa sa isi faca auzita vocea si sa nu permita sa fie calcata in picioare de niste politicieni obtuzi si corupti.
    10 1
  • Echipa de manipulare
    Cum de ați ajuns voi la concluzia că doar UE va renunța la fosile?

    Mamăă ce de experți si ce de previziuni!!!

    Mă, voi nu aveți "servici"?
    :))))
    3 11
  • Electrica nu rezolva problema, mutam poluarea din orașele mari in alte zone pe termen scurt. Poluarea va creste odată cu populația globului datorita nevoiei de consum. Spre exemplu agricultura este pe locul II după industria producătoare de electricitate ca si generatoare de CO2, după care urmează automobilul. Schimbarea climei, nu mai trebuie dovedita sau negata, este evidenta.
    Pentru generațiile următoare, un automobil va fi cu adevărat un lux!
    7 3
  • 1. Este un pas uriaș inainte să recunoaștem că există poluare și schimbări climatice.

    2. Rezolvarea constă in educație, tehnologie și consens.
    3 8
  • Supermarket chain Lidl GB has announced that it will be installing solar panels on all new stores as part of a new commitment to be carbon neutral by 2022.

    https://www.solarpowerportal.co.uk/news/lidl_commits_to_installing_solar_on_all_new_stores_as_it_targets_carbon_neu

    Vor fi schimbari in toate sectoarele economice! Sunt atâtea de facut! Important este sa incepi de undeva si cineva sa coordoneze retehnologizarea!
    0 7
  • Dacă ar comenta și aia de la Lidl cum comentează "experții" de aici, ne-am duce dracu!!!!

    Ce-ai cu noi, bă? Pentru ce să dăm cu var?

    Tipic românesc!
    0 8
  • California has banned the sale of new gasoline-powered vehicles by 2035.

    https://www.sandiegouniontribune.com/business/story/2020-12-11/california-has-banned-the-sale-of-new-gasoline-powered-vehicles-by-2035-can-it-get-there

    Eu tot incerc să vă explic că toată lumea civilizată ia aceleași masuri, că se stimulează noi tehnologii, ca inclusiv avioanele si tractoarele vor fi electrice si ca bateriile vor evolua simțitor in perioada următoare!
    1 8
  • Japonia
    Japan plans to ban sales of new gasoline cars in mid-2030s


    https://www.japantimes.co.jp/news/2020/12/03/business/economy-business/japan-gasoline-cars-ban/
    1 9
  • Australia
    Majority of Australians support ban on new petrol and diesel cars from 2035.

    https://thenewdaily.com.au/finance/finance-news/2021/03/18/electric-vehicle-subsidies-petrol-ban/
    1 9
  • Canada
    The government of Canada has announced its intention to ban the sale of any and all fuel-burning new cars and light-duty trucks from the year 2035, according to Reuters. 

    https://www.thedrive.com/news/41353/canada-will-ban-new-gasoline-and-diesel-car-sales-in-2035
    1 8
  • Coreea de Sud
    Korean govt urged to hike diesel tax, ban fossil fuel cars by 2035.

    https://www.kedglobal.com/newsView/ked202011240006
    1 8
  • West Coast Democrats this week introduced federal legislation that would ban U.S. sales of new vehicles with internal combustion engines by 2035.

    https://www.detroitnews.com/story/business/autos/2020/10/22/federal-bill-seeks-ban-gas-powered-vehicles-2035/3726009001/
    1 8
  • @∆∆∆ Lasa ba gargara.Pe cand:Mexic,Brazilia,Argentina,Columbia,Venezuela,India,Pakistan,Chile,Bangladesh,Rusia,China,Kazakstan,Turcia,Mongolia,Indonezia,Vietnam,Filipine....pe cand toate "tarisoarele"astea cu o populatie insumata "minuscula"?Toata Africa? Hai baieti,se topesc ghetarii,interzicem in Europa,da'restul? Ps. S-o crezi tu ca America isi da interzis la masini si petrol,e doar vrajeala.
    6 2
  • @Tatraurs
    Tu chiar vrei sa ne demonstrezi matematic că ești praf?

    Vor conduce doar Mercedes-uri argentiniene! - Argentina nu produce Mercedes.

    Vezi că America a dat startul electrificării prin Tesla! Toți producatorii consacrați de automobile renunță la motoarele cu ardere internă!

    Dar așa este când nu călatorești, nu știi ce se intâmplă in alte părți și ai impresia că ulița ta este centrul universului!
    0 8
  • Gigele,da' demonstreaza tu matematic de ce sunt! Doar in India si China sunt peste 600 milioane de autovehicule inregistrare(multe non-euro,clar).Mai mult ca populatia totala a Ue. Tot asa,tot din 2035 se interzic si la ei?Macar tarile astea doua cu 3 miliarde de locuitori sa devina si ele verzi odata cu noi,de ce nu?.Sa inteleg ca ei pot polua oricat ca nu din cauza lor se topesc ghetarii,cum tot trambitati pe aici! E vina noastra,a europenilor ca avem norme de poluare draconice la masini da' cu toate astea ni se mai pregatesc ceva taxe verzi si interdictii sa facem lumea mai putin curata.
    5 2
  • @Tatraurs
    in India nu stiu care-i treaba, dar China se tine de electrificare! Si se tine chiar bine!

    Voi chiar nu pricepeti ca e groasa!
    Toti s-au asezat la masa si au hotarat ca in 15 ani se renunta la motoarele cu ardere interna!

    Toti: SUA, Australia, UE, Japonia, Coreea de Sud, Japonia, Noua Zeelanda, Canada, UK, Norvegia, Elevetia si Africa de Sud!

    Nu este o masura adoptata doar de UE!!!
    0 7
  • Franta
    https://www.digi24.ro/stiri/economie/digi-economic/franta-nu-este-de-acord-cu-propunerea-ce-de-a-elimina-masinile-poluante-din-2035-1596139
    4 0
  • @19:52 Nu exista norme de poluare in China in afara de cele trecute pe hartie la misto. La ce masini vai mama lor circula in china,motocositoare in 2 timpi sau camioane de acum 40 de ani,nici nu conteaza ca mai arata si ei cateodata ca se electrifica auto. Inca mai aveau locomotive cu aburi prin 2010 si caru carbuni cu ele spre centralele electrice,nu glumesc.In afara de partea estica sunt vai mama lor.
    4 1
  • Si va las si-un link aici sa vedeti cam ce masini au si repara la ele chinezii,sa nu spuneti ca aberez,sunt destule filmulete pe canal.
    https://m.youtube.com/c/MechanicSteve/videos
    3 1
  • Si din Pakistan,sa vedeti ce de electrice...
    https://m.youtube.com/channel/UC64FbxoHfUWd5hykYk5_BvQ/videos
    2 1
  • Atentu
    A vazut cineva prima fisura?
    Cititi postarea de mai sus:
    Franta 13.07.2021, 20:36

    Iata ca tarile "civilizate" s-ar putea sa doreasca sa nu mai fie atat de civilizate. Ha ha
    2 0
  • @atentu. E an electoral la franțuji,cred ca d'aia!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru