Uzina Volkswagen Vehicule Comerciale din Hanovra va produce modele electrice pentru grupul german: trei SUV-uri de segment D vor fi asamblate începând cu 2024

de Cornel Șocariciu
Luni, 23.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentanții Grupului Volkswagen au anunțat că investesc 680 de milioane de euro pentru producția de mașini electrice în uzina Volkswagen Vehicule Comerciale din Hanovra. Din 2024, angajații fabricii vor asambla trei SUV-uri electrice de segment D pentru mărcile din cadrul grupului.

Producătorii auto pregătesc din ce în ce mai multe vehicule electrice, iar pentru a asigura un flux bun în ceea ce privește livrările, aceștia anunță o serie de investiții majore în uzine. În urmă cu câteva zile, oficialii BMW au declarat că investesc 400 de milioane de euro pentru producția de mașini electrice la Munchen.

Acum, oficialii Grupului Volkswagen vin cu un anunț asemănător. Conform reprezentanților companiei, fabrica Volkswagen Vehicule Comerciale din Hanovra va fi modficată pentru a putea asambla modele electrice pentru mărcile grupului.

Investiția anunțată de nemți este de 680 de milioane de euro, iar începând cu 2024, la uzina din Hanovra vor fi produse trei SUV-uri electrice de segment D.

"Aceste SUV-uri de clasă medie sunt proiecte de top: premium, 100% electrice și cu tehnologii avansate de conducere semiautonomă. Decizia consiliului Grupului Volkswagen reprezintă o etapă importantă pentru uzina noastră și o dovadă de încredere acordată echipei de aici", a declarat Carsten Intra, membru în consiliul director Volkswagen Vehicule Comerciale.

Pentru a putea asambla noile modele electrice, reprezentanții Volkswagen spun că vor construi o nouă linie de asamblare în uzina din Hanovra.

Alături de noile SUV-uri electrice, fabrica diviziei Volkswagen Vehicule Comerciale va asambla din 2022 și versiunea de serie a lui ID Buzz, concept prezentat în luna ianuarie a anului 2017.

Comentarii (1)

  • inexorabil
    Încă o palmă (răsunătoare) pe obrazul trecutului SEMNIFICATIV, care purta amprenta divino-umană…

    Când spuneai Hanovra, spuneai…tot ce era mai bun în curtea lui VW (marca în sine), ba chiar la cote superlative. De acolo au ieşit la lumină faimosul Typ 2 T3 şi “fratele” LT, literalmente nişte tancuri din cauza cărora, dacă se ciocneau cu super-sigurul Volvo, aveai toate şansele s-o mierleşti în “suedeză”.

    Acum însă se va pune accentul pe jucării electrice. De fapt, vremurile nu evoluează, ci supurează…
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru