Vă mai aduceți aminte de brandul german Gumpert? Acum se numește Apollo Automobil și are în plan lansarea supercarul IE

de Bogdan Mirică
Miercuri, 05.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Apollo Automobil, urmașul brandului Gumpert, va lansa un nou supercar. El se va numi IE și a fost deja anticipat de un teaser oficial.

Mulți dintre voi își mai aduc, probabil, aminte de compania germană Gumpert. Era cunoscută pentru supercarul său rapid Apollo, o mașină cu recorduri stabilite pe circuitul de la Nurburgring.

În ultimii ani, Gumpert a trecut printr-o perioadă extrem de dificilă fiind în pragul falimentului. Din fericire, un fond de investiții din Hong Kong, denumit Ideal Team Venture, a resuscitat compania și pregătește acum revenirea brandului cu un nou supercar.

Gumpert și-a schimbat totodată și numele în Apollo Automobil, preluând astfel denumirea modelului care a consacrat compania. Pentru a-și anunța revenirea, germanii au publicat un teaser al viitorului model, botezat simplu IE.

Esential 1000 de cai putere dezvolta conceptul din care s-a inspirat Apollo IE.
Imaginea treădează aspectul posterior al supercarului, echipat cu un eleron uriaș și cu o evacuare triplă, sub formă de stea. Forma posteriorului se apropie destul de mult de designul conceptului Arrow, dezvăluit în 2016 la Salonul de la Geneva și construit cu ajutorul italienilor de la Manifattura Automobili Torino.

Propulsia conceptului din 2016 era asigurată de un motor V8 bi-turbo de 4.0 litri, capabil să dezvolte 1000 de cai putere și 1000 de Nm.

Masa totală era de numai 1300 de kilograme, ceea ce făcea ca performanțele să fie demne de rivali cu renume: 0-100 de km/h în 2.9 secunde și 0-200 de km/h în 8.8 secunde. Viteza maximă ajungea la 360 de km/h.

Cu aceste performanțe în minte au dezvoltat inginerii Apollo viitorul IE, care, spre deosebire de concept, va folosi un propulsor V12, pentru și mai multă putere.

Comentarii (1)

  • eu credeam ca fac una electrica. :(
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru