Vânzările de mașini electrice au crescut în Europa cu 50%: Franța depășește Norvegia și devine liderul continentului

de Daniel Popescu
Joi, 04.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările de mașini electrice în Europa au ajuns la aproape 25.000 de unități în primele 3 luni ale anului, iar Franța a devenit cea mai mare piață după ce a înmatriculat peste 7.000 de unități.

Anul 2017 a început cu dreptul pentru segmentul mașinilor electrice, potrivit datelor publicate în această săptămână de Asociația Constructorilor de Mașini din Europa (ACEA) pentru primele 3 luni ale anului.

Astfel, în Uniunea Europeană au fost înmatriculate 24.592 de mașini electrice, cu 49% mai multe decât în perioada similară a anului trecut. Francezii au cumpărat cele mai multe mașini electrice (7.402 unități, +22.9%) și i-au surclasat astfel pe norvegieni, care au achiziționat doar 6.982 de unități (+8.7%) și care până acum au dominat autoritar clasamentul.

Podiumul este completat de Germania cu 5.060 de unități, care și-a dublat vânzările după introducerea unor bonusuri de 4.000 de euro la achiziționare.

Creșterea a fost ceva mai ponderată în privința vânzărilor de mașini plug-in hybrid, care au ajuns la 21.644 de unități, cu 13% mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Astfel, țările Uniunii Europene au înregistrat vânzări de 47.196 de mașini electrice și plug-in hybrid. Piața mașinilor hibride fără încărcare la priză a crescut de asemenea puternic cu 62% la 111.000 de unități, iar Franța este pe primul loc și la acest capitol, cu 19.349 de unități.

Așa cum v-am anunțat deja, în România s-au comercializat 41 mașini cu încărcare la priză, de 4 ori mai multe decât anul trecut, când au fost comercializate doar 10 unități. Din păcate, datele APIA nu fac diferența între mașinile electrice (BEV) și hibrizii plug-in (PHEV), astfel că acestea sunt incluse la grămadă în categoria mașinilor ecologice cu încărcare la priză.

Între timp, românii au cumpărat și 366 de mașini hibride fără încărcare la priză (HEV), de 3 ori mai multe decât în perioada similară a anului trecut (116 unități).

Via ACEA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru