Vânzările de mașini electrice și hibride s-au triplat în primele 7 luni: peste 1.200 de români au ales o mașină ecologică

de Daniel Popescu
Joi, 17.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările de mașini electrice și hibride au ajuns la 1.237 de unități în primele 7 luni ale anului și sunt de peste 3 ori mai mari decât în perioada similară din 2016.

Bonusurile generoase oferite de autorități prin programul Rabla Plus în cazul achiziționării de mașini electrice și plug-in hybrid au propulsat vânzările acestor tipuri de vehicule în acest an.

Potrivit datelor raportate de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Autoturisme (APIA), românii au cumpărat 1.237 de unități ecologice în primele 7 luni ale anului, în creștere cu 210% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Din păcate, APIA raportează cumulat vânzările de mașini electrice și plug-in hybrid, fără o diferențiere clară între cele două tipuri de propulsii ecologice. Astfel, în raportul oficial, BMW ocupă prima poziție în clasamentul vânzărilor de mașini electrice și plug-in hybrid cu 46 de unități, urmat îndeaproape de Mercedes-Benz cu 40 de unități. Renault a raportat vânzări de 18 mașini cu încărcare la priză, în timp ce Audi, Mitsubishi și Volkswagen au vândut câte 9 unități. La rândul lor, cei de la Porsche au vândut 5 unități.

În schimb, clasamentul mașinilor hibride fără încărcare la priză este dominat autoritar de Toyota.

Constructorul japonez a vândut 1.019 unități pe parcursul primelor 7 luni ale anului, iar locul 2 este ocupat la mare distanță de divizia de lux Lexus cu 88 de unități. În clasament mai apar și cei de la Kia, cu 9 unități, dar și Hyundai (3 unități) și Mercedes-Benz (două unități).

Via Agerpres

Comentarii (6)

  • Scrooge
    pffff...si eu care tocmai mi-am luat compacta 2.2 Diesel :))
    12 5
  • @Scrooge mazda3? oricum, s-o stapanesti sanatos
    2 1
  • Dacă se continuă cu subvențiile, vânzările de modele electrificate vor crește exponențial. Dar trebuie să crească și numărul de stații de încărcare.
    7 0
  • @scrooge
    pai daca esti manelist..csf
    2 0
  • Scrooge
    @gogu....nope....ceva din jermania :).....faza tare e am retras avansul de la o Mazda 3 dupa 8 luni de asteptare :))
    @@scrooge....asta e m-ai prins.....am voie sa traiesc mai departe ?
    0 0
  • @scrooge n-ai voie man...daca nu esti cu turma si nu esti dator vindut la banci sau stat nu esti cetatean model..a,si daca nu ai cARDURI PESTE CARDURI,mai ales la supermarket nu esti cetatean model
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru