Vânzările de mașini electrice și hibrizi plug-in în Europa, record în septembrie: cele mai vândute au fost Tesla Model S, Renault Zoe și Tesla Model X

de Petre Barac
Marti, 31.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Luna septembrie a reprezentat un nou record de vânzări în acest an pentru mașinile electrice și hibrizii plug-in în Europa. Topul vânzărilor în această lună a fost dominat de Tesla Model S, Renault Zoe și Tesla Model X.

Mașinile electrice și hibrizii plug-in continuă să stârnească interesul tot mai multor clienți și implicit să stabilească noi recorduri de vânzări. La nivel european, luna septembrie a fost cea mai bună din 2017 la capitolul vânzărilor.

Circa 33.700 de mașini electrice și hibrizi plug-in au ajuns la clienți în septembrie, cu 32% mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut. Cu toate că rezultatul este unul foarte bun, recordul all-time pentru vânzarea de mașini electrificate în Europa a fost înregistrat în luna decembrie 2015, cu puțin peste 33.800 de unități.

Șase mașini au reușit să depășească 2.000 de exemplare vândute în luna septembrie, după cum urmează: Tesla Model S (2.527), Renault Zoe (2.306), Tesla Model X (2.137), Mitsubishi Outlander PHEV (2.080), Volkswagen e-Golf (2.041) și BMW i3 (2.025).

La nivelul întregului an, topul vânzărilor este în continuare dominat de Renault Zoe, urmat de BMW i3 și Nissan Leaf.

Via Insideevs

Comentarii (1)

  • ACE -Craiova
    Avand in vedere PRETUL de vanzare pentru TESLA Model S si Model X (peste 70.000 Euro)....acest lucru releva - inca o data - DORINTA consumatorilor pentru produse electrice DE CALITATE - nu neaparat ieftine....ci mai degraba PRACTICE si cu autonomie peste 500 km...
    Sunt sigur ca, de asemenea TESLA Model 3 va face o figura frumoasa !!!!
    14 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru