Vânzările de maşini electrice vor ajunge în 2025 la jumătate din vânzările Volkswagen. Principala piaţă va fi China

de Daniel Popescu
Miercuri, 18.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peste 10 ani se vor vinde 5.5 milioane de maşini electrice, mai mult de jumătate din vânzările anuale înregistrate de Volkswagen, Toyota sau GM, iar China va fi principala piaţă pentru producători.

Esential 5.5 milioane de maşini electrice se vor vinde în 2025
10.14 milioane de maşini a vândut grupul Volkswagen în 2014
Maşinile electrice deţin în prezent o cotă de piaţă de numai 0.38%, iar în următorii ani vor înregistra creşteri mai degrabă modeste, însă peste un deceniu lucrurile ar putea sta altfel.

Potrivit unui studiu realizat de Jato, unul dintre cei mai importanţi procesatori de date statistice şi vânzări din lume, anul viitor se vor vinde aproximativ 700.000 de maşini electrice, însă în 2025 datele vor fi mult mai optimiste: 5.5 milioane de maşini cu propulsie integral electrică.

Deloc surprinzător, principala piaţă va fi China, urmată de Europa şi Statele Unite. Practic, în 2025, vânzările de maşini electrice la nivel global vor fi de aproximativ jumătate din vânzările anuale generate în prezent de Volkswagen, Toyota sau GM, cei mai mari constructori de maşini.

În prezent, Nissan este constructorul cu cel mai mare succes pe piaţa maşinilor electrice, datorită modelului Leaf.

Locul doi în această ierarhie este ocupat de Mitsubishi, în timp ce producătorul de maşini electrice Tesla este pe ultima treaptă a podiumului, în faţa celor de la Volkswagen. BMW completează top 5 prin modelul i3.

Chinezii vin însă tare din urmă cu modelul BAIC Seria E, care cel puţin pentru moment se vinde doar în această ţară.

Via CTVNews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru