Vânzările de mașini electrificate, un nou record în Germania: creștere de 141% în februarie, la peste 16.500 de unități

de Paul Cosma
Luni, 16.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Germania a înregistrat un nou record al vânzărilor de mașini electrificate, cu o creștere de 141% în luna februarie, după ce clienții au cumpărat peste 16.500 de unități. Electricele și hibrizii plug-in au atins o cotă de piață de aproape 7%.

Nemții își consolidează poziția de cea mai mare piață europeană de mașini electrice din punctul de vedere al volumelor.

În februarie, Germania a atins un nou record la vânzările de mașini electrice și hibride, cu peste 16.500 de unități și o creștere de 141% față de aceeași perioadă din 2019.

Cota de piață a vehiculelor electrificate a ajuns și ea la un nivel record, aproape de 7%, în condițiile în care piața germană a scăzut cu circa 11%.

Vânzările de hibrizi plug-in (PHEV) au crescut cu 279%, la 8.354 de exemplare, în timp ce electricele au crescut cu 76%, la 8.154 de unități.

Volkswagen domină vânzările de mașini electrificate în Germania, cu 3.000 de unități în februarie. Top 5 este completat de BMW (1.806), Mercedes (1.556), Audi (1.544) și Renault (1.352). Cel mai căutat model de către clienții germani a fost Volkswagen e-Golf (1.475 de exemplare vândute).

Via Insideevs

Comentarii (4)

  • Marian
    Ciudatel, ei parca ziceau ca dieselul mai merge vreo 30 de ani:)) poate ca se refereau la romani:)
    6 5
  • fan skoda
    Foarte bine !
    Interesant este ca acu' o ora era o poza cu un e-Golf 7 ia acum este cu un e-Golf 8.
    Viitorul este electric. Ca vrem, ca nu vrem, viitorul este electric. Dar nu acum.
    4 6
  • skoda-n fân
    Eu abia aştept vânzările din martie 2020. Acum dacă tot a năvălit guvidu' peste ei, sunt curios care-i scoru' sau dacă le-au mai rămas bani după ce au cumpărat tot kurpapirul că, vorba aia, vin vremuri căcăcioase...
    4 2
  • @skoda-n... extraterestii se mira acum, ca specia umana este singura din univers , care are cele mai curate gauri in dos.....
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru