Vânzările Toyota și Lexus au crescut cu 3% în primele nouă luni ale anului: 62% dintre mașinile comercializate în Europa de Vest sunt hibride

de Daniel Popescu
Luni, 14.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările Toyota și Lexus au crescut cu 3.1% în Europa în primele nouă luni ale anului, ca urmare a interesului crescut pentru hibrizi: 62% dintre unitățile comercializate în Europa de Vest au acest tip de motorizare.

Grupul Toyota a anunțat luni că a comercializat aproape 839 de mașini Toyota și Lexus în Europa în primele 9 luni ale anului, în creștere cu 3.1% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Toyota a înregistrat vânzări de 775.000 de unități, în creștere de 2.6%, în timp ce vânzările Lexus au progresat cu 9.4% la puțin peste 63.000 de unități.

Constructorul japonez explică creșterile din această perioadă prin interesul crescut pentru hibrizi, în contextul în care 52% dintre unitățile vândute în Europa sunt hibride, în timp ce procentul ajunge la 62% pentru Europa de Vest.

Cel mai vândut model Toyota este în continuare Yaris, care a atras peste 177.000 de clienți noi, în timp ce SUV-urile RAV4 (107.000 unități) și C-HR (106.000 unități) ocupă următoarele două poziții în top. Cea mai mare creștere a vânzărilor a fost înregistrată de modelul electric alimentat cu hidrogen Mirai (+76%), însă Toyota nu a menționat exact câte unități a comercializat.

Între timp, Lexus a profitat de noile UX și ES pentru a crește vânzările în această perioadă.

Japonezii afirmă că NX a fost cel mai vândut model cu peste 18.000 de unități, în timp ce gama UX a ocupat locul doi după ce a atras peste 14.000 de cumpărători. Podiumul este completat de gama RX cu aproape 13.000 de unități.

Via Toyota

Comentarii (5)

  • Europa de Vest, normal, aia mai luminati care isi vand dieselurile la romani :)
    13 11
  • In ultima vreme numai articole despre electrice. PMC s-a spanzurat?
    7 2
  • Popescu Mateiescu
    Clar Toyota si Lexus nu-s pentru romanasi. Adevarul ca, m-ar durea si sufletul sa vad melteni scuipand seminte din Lexus . Acum o luna am fost pana la Moscova cu niste treburi. Acolo am circulat cu taxi de lux Lexus LS500H 2019. Cel mai ieftin taxi era Toyota Prius Plug In.....daca si rusii sunt mai "democrati" ca noi in gandire.....not comment. Oricum acolo japonezele fac legea pe strazi ( exceptand Auto VAZ ) .
    12 10
  • Indiferent sub ce nume semneaza, calitatea postarilor lui @mascarescu ramane aceeasi. La genunchiul broastei.
    14 4
  • Edikkk
    Rusia este o ţară imensă !!! Numai partea europeană are peste 10 ori teritoriul României plus iernile din Rusia...
    şi este FOARTE IMPORTANT SĂ AI O MAŞINĂ FIABILĂ !!

    Cine are bani ştie ce cumpără pentru că numai la service să nu ajungi. Pierzi timp şi alţi bani iar în România dacă nu alegi un service bun ajungi mai grav decât ai intrat.


    Ca în acest caz
    https://m.stirileprotv.ro/lbin/mobile/index.php?article_id=3835299
    10 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru