Vară compromisă? Autoritățile închid pentru lucrări 40 de kilometri de pe autostrada București-Constanța

de Mircea Meşter
Marti, 22.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După ce au inventariat 1600 de metri pătrați de gropi pe porțiunea Lehliu-Drajna, autoritățile închid timp de 3 luni circa 40 de kilometri ai Autostrăzii Soarelui pentru reparații.

România deține deja un record deloc de invidiat încă din 2015, an în care autoritățile noastre au reușit performanța de a închide mai mulți kilometri de autostradă decât au inaugurat după ce o porțiune a autostrăzii A1 a avut nevoie de reparații capitale pe tronsonul Sibiu-Sebeș. Ei bine, nici nu s-a terminat bine iarna și oficialii CNADNR recidivează: conform Digi24, autoritățile se pregătesc să închidă "timp de cel mult trei luni" traficul pe o porțiune de 40 de kilometri de pe Autostrada Soarelui pentru reaparații.

Porțiunea care va fi închisă complet circulației se întinde pe ambele sensuri dintre Drajna și Lehliu, circulația urmând să se realizeze în acest timp pe alternativa DN 3A (Lehliu Gară-Drajna Nouă). La nivel tehnic, reperațiile vizează lucrări de ranforsare pe o lungime de 30 de kilometri (frezare strat vechi, executare strat binder și reprofilare) și lucrări ceva mai ușoare pe restul de 10 kilometri (frzare strat vechi și reasfaltare).

Porțiunea pe care va fi închisă Autostrada Soarelui timp de 3 luni.

Deși reprezentanții CNADNR susțin că își doresc ca lucrările să se încheie "până la începerea sezonului turistic", autoritățile se află abia la stadiul de documentație a viitoarei licitații, ceea ce înseamnă că startul lucrărilor va avea loc cel mai devreme la mijlocul lunii aprilie. În acest caz, cele trei luni de închidere a circulației pe tronsonul Drajna-Lehliu s-ar întinde până la mijlocul lunii iulie.

După finalizarea celor 40 de kilometri pe care autoritățile au inventariat 1600 de metri pătrați cu gropi la analiza stării tehnice a autăstrăzii, lucrările de pe Autostrada Soarelui vor continua în 2017, când va intra în lucru sectorul aflat între București și Fundulea.

În acest caz, șantierul va viza frezarea stratului superior de beton și înlocuirea sa.

via Digi24

Comentarii (6)

  • Asa-i in tenis.... trist
    8 0
  • cnadnr = cancerul societatii romanesti
    13 0
  • toata treaba e gandita ff bine, cu cat avem drumuri mai proate cu atat suntem mai protejati de radicalii islamici, cand vad aia ce gropi sunt cred ca deja s-au detonat neamurile lor mai inainte.
    14 1
  • rotila
    astuparea gropilor presupune consolidarea bugetului personal in defavoarea bugetului de stat.
    cat priveste vara... poate verisoara e compromisa.
    9 0
  • Pica numai bine pentru niste finantari de campanie electorala. Cu cantec inainte!
    6 0
  • pfffff
    niste imbecili fac licitatia ptr reparatii 3 luni !!! apoi reparatii pana la toamna si cand vine iarna se va strica din nou...clasic romanesc
    si pana la urma vor turisti..pfff sa mori pe soselele romanesti ca sa vad un litoral plin de cocalari si golani , cu preturi astronomice la un suc sau bere, cu mizerie si lipsa de civilizatie ?
    De aceea m-am saturat si merg in concediu numai afara !!!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru