Venturi vrea să atingă 600 km/h cu un monopost electric de 3.000 CP

de Sebastian Toma
Joi, 26.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cei de la Venturi vor să stabilească un nou record mondial de viteză cu un vehicul electric. Francezii au prezentat deja monopostul pe care îl vor folosi, acesta având 3.000 CP şi 2.800 Nm la dispoziţie.

Esential 3000 CP totalizează modelul electric de la Venturi.
Venturi va încerca să doboare recordul mondial de viteză pentru vehicule electrice cu ajutorul monopostului numit VBB-3 EV. Francezii au prezentat modelul pe aerodromul Wendover din Utah, Statele Unite ale Americii cu asistenţa Prinţului Albert al II-lea de Monaco şi a Prinţesei Charlene de Monaco. Respectivul vehicul electric a fost dezvoltat cu ajutorul studenţilor de la Universitatea Ohio State şi este deja cel mai puternic vehicul electric fabricat vreodată.

Cele două motoare electrice din dotarea sa îi asigură un total de 3.000 CP şi 2.800 Nm. Acestea sunt alimentate de un set de acumulatori LiFePO4, care are 2.000 de celule. Tipul acumulatorului îmbină litiul cu fosfatul de fier pentru a asigura o capacitate ridicată într-un ambalaj compact. Francezii au încercat deja să doboare recordul mondial de viteză cu Venturi VBB-3 la pista de sare de la Bonneville, dar FIA a anulat evenimentul respectiv pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile.

Urmareste Automarket
În momentul în care vremea va fi de partea celor de la Venturi, aceştia vor încerca să atingă 600 km/h cu monopostul VBB-3 EV.
Cei de la Venturi mai deţin un record de viteză pentru vehicule electrice, stabilit în 2010 cu VBB-2.5, de 495 km/h. 

Via Venturi

Comentarii (1)

  • Un fel de "perdre du temp" :)
    8 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru