Versiunea electrică a lui Renault Twingo va fi lansată în cursul anului: francezii vor miza pe platforma actualului Smart EQ Fortwo

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 22.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault Twingo va primi o versiune electrică în cursul acestui an. Modelul va prelua motorul de 82 de cai putere și bateria de 17.6 kWh disponibile pe Smart EQ Fortwo.

Oficialii Renault au confirmat că anul acesta vom face cunoștință cu versiunea electrică a citadinului Twingo. În prezent, modelul de clasă mini nu face parte din gama comercializată în România și, cel mai probabil, același lucru va fi valabil și pentru varianta electrică.

Conform unui raport recent, viitorul Renault Twingo Z.E va prelua soluțiile tehnice întâlnite pe actualul Smart EQ Fortwo. Modelul Smart dispune de un motor electric de 82 de cai putere și 160 Nm, iar bateria de 17.6 kWh promite o autonomie de până la 160 de kilometri.

Viitorul Twingo Z.E va putea fi încărcat la prize Type 2 (AC) cu maximum 22 kW, iar pentru o reîncărcare de la 10 la 80%, clienții vor avea de așteptat mai puțin de 40 de minute. De asemenea, voci apropiate companiei spun că modelul francezilor va primi și o aplicație specială mulțumită căreia clienții vor putea verifica nivelul de încărcare al bateriei sau autonomia rămasă.

Conform surselor, viitorul Renault Twingo Z.E va fi prezentat în cadul Salonului Auto de la Geneva, eveniment care își deschide porțile la începutul lunii martie.

Cel mai probabil, debutul comercial va avea loc până la finalul acestui an.

Via | AutoExpress

Comentarii (9)

  • someone
    regula de 3 simpla: daca 17.6 kw asigura cca 160 km, atunci 10 kw asigura in jur de 110 km, nu?
    5 2
  • @someone
    Nu. E invers-11Kw/ 100Km.
    5 1
  • someone
    @ corect...sorry si tks :)
    cam econom chiar si asa, nu?
    4 1
  • Real smartul electric haleste 16-20 kWk la suta de km si iarna mai mult asa ca fix 100 km autonomie e nr. potrivit... vara.
    Nicio sansa vs bateriile duble ale citigo mii up daca e la aceiasi bani.
    15 2
  • Flavius
    @mk8 Ai Smart ?Nu cred. Eu am . Forfour . Dupa 14.000 km parcursi pot sa zic ca lucrurile stau cam asa: Vara autonomie min.130km-max180 km , fara autostrada in functie de stilul de condus si iarna min.90km -110maxim. La o baterie de 16.7kw utili( din total 17.6) inseamna intre 9.3 si1 2.9kw/100km vara si 15.2-18.5kw/100km iarna. 0kw/100km (80 autonomie) nu consuma decat pe autostrada , la 130km/h. Asta nu e masina facuta sa mergi frecvent cu ea pe autostrada
    10 2
  • Flavius
    9.3-12.9
    4 2
  • @Flavius Are fie-mea din 2017 dar autonomia e din 2019. :)
    E incantata inca, treaba ei nu ma bag, desi bateria a slabit >10 la suta cred poate d-aia nu ies socotelile mele.Merge mult si repede nu doar in oras logic o baterie asa mica sa cedeze mai rapid la f multe incarcari.
    Multi km electrici ii urez oricum- si tie la fel clar desi...
    11 1
  • Sa nu uit, a facut 43 mii km in 2 ani jumate deci triplu comparativ cu tine.
    Colegul PMC ii recomanda cred un diesel. :)
    12 0
  • Flavius
    AM , nu mai dati ca sigura o speculatie .In Auto Expres scrie : "Renault is yet to officially announce details on the Twingo Z.E.’s powertrain. However, given that the Twingo shares the same platform as the Smart EQ ForFour, we expect it will use the same 17.6kWh battery pack and 80bhp rear-mounted electric motor. " Logic ar fi sa foloseasca piese si subansamble din propria "banca de organe" . Nu ar fi exclus sa fie vorba de vechiul motor de 90cp de pe vechea versiune de Zoe si bateria e de asteptat sa fie alta , altfel nu va face fata concurentei
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru