Victorie surprinzătoare pentru Mercedes în etapa de DTM de la Oschersleben

de Daniel Popescu
Luni, 19.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a obţinut duminică o victorie surprinzătoare în etapa de DTM de la Oschersleben prin Christian Vietoris, care a avut o strategie inspirată în contextul reprizelor de ploaie şi a intrărilor pe circuit ale maşinii de siguranţă.

Esential 30 de puncte a acumulat Mike Rockenfeller in primele doua curse ale anului, cu care ocupa prima pozitie in clasamentul general
95 de puncte are Audi in clasamentul general, cu care conduce detasat chiar daca nu a obtinut inca nicio victorie in 2014
Mercedes a început sezonul 2014 al Campionatului German de Turisme cu clasări în afara topului 10, astfel că rivalii de la BMW şi Audi erau consedirati favoriţi la victorie în etapa de la Oschersleben.

Cu toate acestea, ploaia care a căzut în reprize pe circuitul german şi o strategie excelentă i-au permis lui Christian Vietoris să-şi adjudece o victorie surprinzătoare, în ciuda eforturilor celor de la Audi de a copia linia de atac.

Plecat doar de pe locul al 16-lea al grilei de start, Vietoris a decis să intre la boxe pentru a se echipa cu pneuri de ploaie chiar în turul de formare, atunci când au început să cadă primele picături de ploaie.

Ajutat de două intrari pe circuit ale Safety Car-ului, pilotul echipei HWA a progresat în pluton, iar în turul 18 a efectuat timpuriu a doua intrare la boxe.

Decizia germanului a căpătat sens după a treia intrare a Safety Car-ului pe circuit, moment în care rivalii săi au fost de asemenea obligaţi să intre la standuri, iar Vietoris s-a văzut propulsat pe prima poziţie, pe care nu a mai cedat-o până la final.

"Prima mea victorie în DTM! Este pur şi simplu incredibil că am obţinut-o în circumstanţe atât de dificile şi într-o cursă plină de evenimente. Sunt încântat. Am sperat să plouă, pentru că ritmul nostru pe uscat nu este încă suficient de bun. O cursă pe ploaie era singura noastră şansa de a lupta pentru victorie şi am exploatat această oportunitate în întregime", a declarat el.

Audi şi-a asigurat celelalte două locuri pe podiumj prin Mike Rockenfeller, care a abordat o strategie asemănătoare şi a terminat la numai 0.6 secunde de învingător, şi Edoardo Mortara.

O altă surprinză a fost clasarea lui Paul di Resta pe locul patru, în ciuda unui acroşaj petrecut în turul 13. Următoarea etapă a Campionatului German de Turisme este programată în 1 iunie pe circuitul de la Hungaroring.

DTM Oschersleben - Rezultate cursă: 

 1.  Christian Vietoris      HWA Mercedes    1h15m28.785s
 2. 
Mike Rockenfeller Phoenix Audi +0.674s 3. Edoardo Mortara Abt Audi +7.769s 4. Paul di Resta HWA Mercedes +8.906s 5. Augusto Farfus RBM BMW +9.326s 6. Miguel Molina Abt Audi +13.051s 7. Timo Scheider Phoenix Audi +20.503s 8. Gary Paffett HWA Mercedes +20.597s 9. Martin Tomczyk Schnitzer BMW +23.079s 10. Adrien Tambay Abt Audi +24.340s 11. Antonio Felix da Costa MTEK BMW +24.620s 12. Bruno Spengler Schnitzer BMW +26.892s 13. Mattias Ekstrom Abt Audi +27.201s 14. Maxime Martin RMG BMW +31.032s 15. Joey Hand RBM BMW +39.802s 16. Nico Muller Rosberg Audi +44.324s 17. Vitaly Petrov Mucke Mercedes +55.493s 18. Jamie Green Rosberg Audi -1 lap* 19. Marco Wittmann RMG BMW -1 lap

Comentarii (3)

  • Foarte interesanta cursa, cu multe depasiri, acrosaje, iesiri in decor, safety car...spectacol total...pacat de comentariul lui Florin Ion de la Digisport, care cateodata mi se pare ca e pe alta planeta. Pe langa asta, am fost foarte dezamagit sa aflu ca nici macar nu au transmis cursa in direct...
    7 1
  • Andrei
    @ raduvlase nici nu ai sa vezi vreodata pe Digi sport comentarii bune,nu se compara cu Euro Sport, singura cursa care chiar o urmaresc cu mare atentie e cursa de 24h de la LE MANS...
    3 1
  • marian06
    Frumoasa cursa. Un adevarat spectacol, mai interesant decat IndyCar, si poate mai interesant decat F1. Ar fi bine sa vedem cursele in direct. "bunicel" si comentariul de la Digi, dar au cam pierdut momentele cheie (strategiile din cursa) si gafa cu Tomczyk a fost ...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru