VIDEO: BMW i3, primul model electric al germanilor, debutează în 29 iulie

de Bogdan Mirică
Marti, 02.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a publicat un video care anunţă lansarea noului i3 în data de 29 iulie. Modelul electric va fi prezentat apoi, oficial, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

BMW aduce la Frankfurt primul său model electric: micul i3. Noi vom face însă cunoştinţă cu el ceva mai devreme, la sfârşitul acestei luni. BMW a publicat un clip oficial care anunţă lansarea lui i3 în data de 29 iulie. Abia atunci vom vedea designul final al electricului, design intuit deja de o serie de schiţe folosite de BMW pentru a înregistra modelul la oficiul de patente.

Imaginile au dezvăluit forma finală a noului i3. Comparativ cu prototipul pe care l-am văzut în urmă cu doi ani la Salonul Auto de la Frankfurt, versiunea de serie nu se îndepărtează foarte mult de filosofia iniţială. Apar însă o serie de schimbări funcţionale. Partea frontală suferă retuşuri timide la nivelul blocurilor optice şi a spoilerului, însă modificările care vor interesa pe toată lumea se referă la portiere.

Esential 170 de cai putere va oferi BMW i3.
160 de kilometri va fi autonomia versiunii pur electrice a noului i3.
200 de kilometri va fi distanţa pe care o va putea parcurge versiunea cu autonomie extinsă a noului i3.
Acestea nu mai beneficiază de panouri transparente ca în cazul conceptului şi au dimensiuni diferite.
Mai exact, portiera spate a devenit mult mai îngustă. Se vorbeşte deja despre o deschidere opusă a uşilor, în stilul celor de pe Mini Clubman, însă pe ambele părţi ale caroseriei. Posteriorul va renunţa la uşa portbagajului din sticlă. Hayonul va opta pentru o soluţie clasică, cu tablă şi apoi lunetă.

Despre propulsia electrică se ştie deja că va fi asigurată de un motor cu zero emisii, poziţionat pe axa spate, dispus să ofere 170 de cai putere şi 250 de Nm. Resursele vor fi alimentate de o baterie litiu-ion, capabilă să ofere o autonomie de maxim 160 de kilometri.

Pentru cei care îşi doresc o rulare extinsă, BMW oferă şi o versiune echipată cu un motor auxiliar pe benzină, în doi cilindri, găsit de obicei pe motocicletele BMW. Acesta va avea rol de generator pentru baterie şi nu va acţiona direct roţile. Resursele sale vor permite obţinerea unei autonomii totale de 300 de kilometri.

Comentarii (8)

  • hipsterii au in sfarsit o masina doar a lor :))
    5 0
  • stai asa ca tocmai ma trece o premonitie


    160km ... autonomiiaaaa
    25 kWh ... acumulatoruuuul
    6-8ore .... reincarcareaaaaa
    1 ora reincarcarea cu nushcecacat de 3000euroooo
    7 3
  • imi place cum motorul este "dispus" sa ofere 170cp... daca intr-o zi nu mai e asa dispus pentru ca s-a trezit indispus.... :))))
    9 0
  • o masina pt. bolovani........
    asta e mai degraba un Opel Meriva decat BMW
    de fapt chiar seamana cu Meriva din lateral pana si deschiderea usilor si forma ciudata a geamurilor......pana si inaltimea
    bmw WTF
    daca vor proceda asa si cu viitoru i8 cred ca ar rezulta un GT86 mult mai scump
    3 4
  • @unckle

    Trebuia sa intre si Bmw in randul electricelor "evoluate" , electrice din mileniul 3 cu o autonomie de acum 100 de ani, acum ca va fi scump, e Bmw, nu asta e problema, dar stii tu, noxele, trebuie sa scada media:).
    10 1
  • pai ... daca ai 18 modele in gama ... jumatate le declari numa pe diesele cu consumuri de laborator, mai bagi 2-3 electrice (prin urmare fix nepoluante ... ca termocentrala functioneaza cu zambete si fluturasi) si hop iti iese de o medie de 95g/km per brand :)
    9 4
  • Super-tehnologie,autonomie maxima 160km pe hartie si in realitate 110km.
    Super-tehnologie bmw........wow!!
    6 2
  • AndreiRN
    Fructele colaborari cu Toyota s-au copt.
    O sa vedem cat si cum vor fi culese.
    2 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru