VIDEO: Mercedes-Benz detaliază sistemul multimedia MBUX Hyperscreen

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 03.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul din Stuttgart a publicat un nou clip video în care oferă mai multe detalii despre sistemul multimedia MBUX Hyperscreen, cu display curbat, care va debuta odată cu modelul EQS.

Mercedes-Benz este așteptat să lanseze noul sedan electric EQS. Până să facem, însă, cunoștință cu viitoarea navă amiral cu zero emisii, constructorul din Stuttgart continuă campania de promovare și publică un nou clip video.

Deși menționează și alte funcții de ultimă generație, cum ar fi interacțiunea cu plafonul panoramic prin intermediul gesturilor, clipul video se concentrează mai mult pe sistemul multimedia MBUX Hyperscreen.

Descrisă ca fiind "creierul și sistemul nervos al mașinii," tehnologia folosește un display curbat de 141 de centimetri. Acesta incorporează atât instrumentarul de bord digital, cât și ecranul central sau cel al pasagerului din dreapta.

Nu degeaba reprezentanții Mercedes-Benz au denumit-o creierul mașinii. Cu ajutorul inteligenței artificiale, sistemul MBUX Hyperscreen este capabil să răspundă proactiv la nevoile utilizatorilor și să controleze peste 20 de funcții. Printre acestea se numără sistemul audio, încălzirea, masajul în scaune sau navigația pe care o poți vedea în acțiune în clipul video de mai jos.

via Mercedes-Benz

Comentarii (9)

  • Traian Flatulescu
    Se vede pixelul albastru de aici.O "bucurie" sa stai noaptea in trafic cu ochii beliti intr-un ecran atat de mare. Ecran acasa,ecran la birou,ecran in mana la telefon,ecran in masina,o minunatie,ce mai.Peste 15 ani o sa balim de fericire cand ne vom urca intr-o masina ajunsa clasica care sa aiba butoane normale,ceasuri normale,frana "la mana",cutie manuala si pe care s-o conduci doar tu exact cum ai chef,nu ea pe tine.
    23 5
  • Mercedes-Benz
    Tehnologie la superlativ, asta inseamna Mercedes-Benz, intotdeauna a fost marca care a fortat limitele tehnologiei, chiar ceva mai eficient decat rivalii Audi si BMW.
    5 23
  • @Mercedea
    Tehnologia la superlativ un banal ecran mai mare?A fortat limitele tehnologiei cu asta? De ce,aprinzi televizorul din bord si decoleaza singura de la semafor?
    17 5
  • Poate să spună cine vrea ce vrea, dar eu știu din proprie experiență că expunerea îndelungată la ecrane îți poate afecta psihicul și starea generală. Cum las ecranele și ies afară sau în natură, cum mi se relaxează mintea. Ca să nu mai spun cum mă simt la finalul unei zile la ecrane și cât de diferit în bine la finalul unei zile în care am stat afară, iar interacțiunea cu ecranele a fost minimă.

    Dar acum, pe lângă faptul că mulți lucrăm la un computer și că avem ecrane și la telefoane în care belim ochii mult, mai vin și mașinile cu câte 2-3 sau unele cu 5 ecrane. Or să ajungă oamenii niște zombi. Numai buni de manipulat. Și așa oamenii gândesc tot mai puțin de când li se oferă totul pe tavă.
    12 1
  • Vrem, nu vrem, lumea vrea ecrane si producatorii(mai greu) s-au conformat. E trist ca mercedes sa se laude cu un ecran, dar asta e trendul.

    La motoare ce sa mai zica? Ca le-au luat de la renault? :))
    8 3
  • Mercedes-Benz
    Ce copii sunteti. Nu este doar un ecran, este un sistem. Are in spate cercetare, testare si putere de calcul utilizata cat nu va puteti imagina.
    6 10
  • @Mercedes-Benz ai dreptate, dar pentru utilazatorul final este doar un ecran. :)
    8 2
  • @Mercedes
    Ai idee ce putere de calcul are? As vrea sa stiu si sa fac o comparatie cu un smart phone din gama superioara.
    0 0
  • Trist ca au ajuns producatorii auto sa se bata acum care o are mai mare...la diagonala ma refer... Inteleg dorinta M-B de a stiliza tot bordul intr-un ecran (dupa parerea mea arata absolut fenomenal), dar las-o-n palarie, ca asta nu mai e industrie auto, e industrie media.
    @Moldovan - ai foarte mare dreptate. Am ajuns sa fim inconjurati de ecrane oriunde intoarcem capul, nu e de mirare ca o luam incet razna.

    Am totusi o nedumerire legata de toata aceasta cursa de a ne umple de ecrane in masini. Nu devine de fapt foarte periculoasa aceasta cursa, atata timp cat puzderia de informatii cu care este asaltat soferul, poate sa ii distraga atentia de la condus si sa produca accidente? Adica a fost interzisa folosirea telefonului la volan, dar acum suntem invadati cu ecrane cu functii tactile si care fac exact ce fac si telefoanele mobile: ne distrag atentia de la condus. Unde este logica producatorilor care vor sa creasca siguranta masinilor in trafic, dar construiesc lucruri care fac exact opusul. Si nu-mi spuneti despre condusul autonom, pentru ca tehnologia este extrem de departe, pt ca nu cred ca vreun computer va stii ce sa faca aici: https://imgur.com/a/jb79M70
    11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru