VIDEO: O colecție a reclamelor auto care au rulat anul acesta la Super Bowl

de Tiberiu Safta
Luni, 14.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cu ocazia celui mai mare eveniment sportiv al anului din SUA, Super Bowl, mai mulți producători auto au publicat câteva reclame haioase și de inspirație, cu modele noi, lansate în acest an pe piața americană.

Super Bowl este cel mai mare eveniment sportiv al anului în Statele Unite ale Americii. Evenimentul în sine marchează finalul fiecărui sezon al campionatului de fotbal american NFL, în urma meciului urmând să fie încoronată o echipă campioană.

În ultimii ani, Super Bowl a devenit mai mult decât un eveniment sportiv. Aici au loc și concerte ale unor celebrități de renume mondial, iar, producătorii auto profită și ei de ocazie pentru a-și lansa produsele pe piața americană într-un stil spectaculos.

Anul acesta, nu mai puțin de cinci mărci au pregătit reclame pentru Super Bowl: BMW, Chevrolet, Kia, Nissan și Toyota. În majoritatea reclamelor joacă și câteva personalități bine cunoscute în lume filmelor. Așadar, haideți să vedem ce au pregătit acești producători pentru publicul american și nu numai.

BMW IX, ÎN MÂINILE „PENSIONARILOR” ZEUS ȘI HERA

În reclama realizată de constructorul bavarez, Arnold Schwarzenegger și Salma Hayek joacă rolurile zeilor greci antici Zeus și Hera. Cei doi zei se pregătesc să intre „la pensie” și să ducă o viață normală pe pământ, în California. Adaptarea la noua viață este dificilă pentru zeul fulgerului. Însă, cadoul făcut de Hera, un BMW iX, îl convinge pe Zeus că viața de „pensionar” nu este chiar atât de dificilă.

CHEVROLET ȘI CLANUL SOPRANO

Pentru Super Bowl, Chevrolet a prezentat o reclamă pentru modelul Silverado EV, un pick-up electric ce va debuta în SUA în 2023. Deși reclama în sine pare una generică, Chevrolet face aluzie la faimosul serial Clanul Soprano. Șoferița este chiar Jamie Lynn-Sigler, care a jucat rolul lui Meadow Soprano în serial.

Personajul era cunoscut pentru că nu știa să parcheze, indiciu oferit de cadrele în care vedem roțile spate viratoare, pentru că Chevrolet Silverado EV beneficiază acum de această dotare pentru a reduce raza de bracaj.

GENERAL MOTORS, SUB CONDUCEREA LUI DR. EVIL

Și dacă tot vorbeam de Chevrolet, General Motors a scos o reclamă în care joacă actorul Mike Myers în rolul lui Dr. Evil, din seria de filme Austin Powers. Dr. Evil este noul șef al gigantului din Detroit, care tocmai a lansat o platformă dedicată modelelor electrice Ultium. Într-o ședință cu mai multe personaje din seria de filme, Dr. Evil descoperă că cea mai mare amenințare pentru lume nu mai este el, ci încălzirea globală. După o serie de replici haioase, Dr Evil este sfătuit să salveze mai întâi lumea, pentru ca apoi să o preia și să redevină cea mai mare amenințare pentru planetă.

KIA ȘI ROBO DOG: UN CUPLU DE SUFLET

Dacă până acum am văzut reclame ceva mai amuzante, Kia a făcut un clip care să stârnească mai multe emoții. Robo Dog, un cățeluș robot, își dorește să aibă un stăpân care să aibă grijă de el și să-l trateze ca pe un animal de companie adevărat. De pe raftul din magazin, Robo Dog observă un proprietar al unui Kia EV6 și încearcă să fugă după el. Cățelul alimentat cu baterie este foarte aproape să îl întâmpine pe posesorul mașinii, însă acumulatorul se descarcă. Din fericire, proprietarul de EV6 îl „reîncarcă” pe Robo Dog, în aduce la viață și îl adoptă. Reclama este una specială, deoarece Kia a lansat o campanie în parteneriat cu o fundație de adoptare a animalelor de companie.

Campania încurajează publicul să le ofere o casă nouă, așa cum a fost cazul lui Robo Dog.

NISSAN Z, EROUL PRINCIPAL

Marca niponă a lansat, recent, succesorul lui 370Z, numit, simplu, Z. Mașina este disponibilă doar în SUA, iar constructorul nipon a publicat o reclamă pentru Super Bowl. Aceasta îl are în centrul atenției pe actorul Eugene Levy. În reclamă, Levy joacă rolul unui actor din filmele de acțiune, în care conduce un Nissan Z. La final, actorul de comedie se pregătește să părăsească sala de cinema într-un Nissan Ariya.

POLESTAR, FĂRĂ COMPROMISURI

Dintre toți producătorii, Polestar are cea mai simplă reclamă. Însă, una cu efect. Marca suedeză promite o serie de lucruri care nu se vor întâmpla, printre care se numără și cucerirea planetei Marte. La final, suedezii ne dezvăluie modelul electric No.2, realizând, astfel, un joc de cuvinte prin folosirea lui "No".

TOYOTA, UNDE IMPOSIBILUL DEVINE POSIBIL

Față de toți ceilalți, Toyota a pregătit două reclame pentru Super Bowl. Prima este o poveste reală a fraților McKeever, unul dintre ei fiind atlet paralimpic după ce acesta și-a pierdut vederea din cauza unei boli la ochi. Cealaltă reclamă prezintă mai multe versiuni ale modelului Tundra, conduse de mai multe personalități cu numele de familie Jones: Tommy, Leslie și Rashida. La final, li se alătură și un membru al formației Jonas Brothers, așa încât reclama este cunoscută cu numele de „Keeping up with the Joneses”.

via Motor1

Comentarii (5)

  • Edikkk
    BMW şi KIA au avut cele mai frumoase reclame

    :)

    Toyota cea/cele mai urâte
    5 8
  • Mircea Badea
    cam manelisme toate, nu prea vezi ce e cu masina...

    totusi mi-a venit o idee de la benve, cum ar fi sa se faca verde semaforul cand se apropie o electrica, hibrida, benzinara..iar motorina rosu cat mai mult?..in ordinea asta prioritatea?
    4 5
  • Seriff
    @mircea badea, dar ar fi interesant, dar mai interesant ar fi o reclama la Bmw, cand un Bmw diesel trece pe langa o statie de incarcare unde stau toti pensatii cu glezne goale la coada cu orele sa incarce electro-troacele penibile cu autonomii de 200 km.
    Ar fi tare sa arate si ca Bmw-ul ajunge la destinatie iar papagalii din statie inca stau sa se incarce troaca.
    5 4
  • De departe cea mai reusita este cea de la BMW restul clasice si plictisitoare, te astepti sa se intample de la o secunda la alta!!Previzibile si anoste!
    4 0
  • Volvo cu Polestar 2 si Toyota cu Start your impossible sunt cele mai mature si "studiate" dintre reclame. Restul sunt circ, exact cum e si Superbowl-ul.

    Ar trebui sa mai reimprospateze actorii...
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru