Reclama lui Cadillac ATS, cea mai mare audienţă din istoria televiziunii americane

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 09.02.2012
Reclama pregătită de Cadillac pentru finala Super Bowl de anul acesta a adunat un record impresionant de audienţă, cel mai mare din istoria televiziunii americane. Spotul are în prim plan noul ATS, rivalul lui BMW Seria 3.

Dezvăluit în premieră mondială în cadrul Salonului Auto de la Detroit, noul ATS este cel mai nou vârf de lance Cadillac, aruncat în lupta cu granzii germani din segmentul premium. Pentru a pregăti cum se cuvine terenul modelului său de clasă medie, Cadillac a plătit bani grei pentru un spot inteligent, difuzat în cadrul celui mai urmărit eveniment sportiv din America: Super Bowl.

Eforturile financiare ale constructorului de peste Ocean nu au fost zadarnice. Reclama a stârnit un val de reacţii pozitive, a fost apreciată de public şi a devenit cel mai vizionat spot din istoria televiziunii americane.

Recordul de audienţă a fost anunţat de agenţia de statistică Kantar Media, responsabilă pentru fiecare ediţie a Super Bowl-ului. Potrivit raportului dat publicităţii, reclama de numai 30 de secunde, botezată "Green Hell", a totalizat o audienţă de 43.5 procente, cea mai mare rată pentru un spot difuzat de-a lungul emisiei postului NBC.

Joel Ewanick, şeful diviziei de marketing global GM, a declarat: "Avem un mesaj important anul acesta.

Cadillac îşi extinde gama cu noi modele, gata să concureze pe segmentul premium. Rezultatul audienţei dovedeşte că mesajul nostru a avut o priză mare la public. Atunci când vine vorba de reclamele de la Super Bowl, fiecare are favoriţii lui. Este cert însă că spotul nostru a fost cel mai urmărit."

Comentarii (16)

  • dragonu
    Frumoasa reclama si masina.Go,Caddy!!!!!
    15 9
  • cadillac
    Exact cum spuneam......rivali peste rivali!!!!!!!
    13 8
  • Iar porcarie/Definitie (falsa sau nu) a reclamei
    E ca si cum reclama ar fi o emisiune, si ATS-ul, Oprah!
    Reclamele m-i se par o porcarie atata timp cat sunt lungi cat China, si au calitate de film!
    O reclama trebuie sa iti spuna detaliile unui produs, nu sa tot fie dat in Slow Motion, si nu trebuie sa tot spuna: "dacaaaaaa vreeeeeiiiii o masina frumoasa alege ATS!". Nu! "Noul Cadilac ATS are sistemul de navigatie ..., volan multifunctional etc..."!
    13 13
  • Afara, afara cu GM din tara!
    Sper sa n-o difuzeze si in Romania. Nu ca ar fi vreun mare concurent pt grupul VAG sau PSA, dar, sicner sa fiu, mai degraba prefer un banal VW Passat sau un Citroen C5 decat o masina fara pic de personalitate, fara rafinament, gandita doar pt profit si pe deasupra...hai sa fim seriosi, arata oribil, mai ales din fata..
    13 35
  • Firebird
    Devorattor
    Eu stiu ca esti ofticat ca Saab a dat ortu',dar totusi,sa compari cadillac cu vw......
    Cred ca de foame ai scos ineptiile alea.
    25 11
  • GM POWER
    saab si-a taiat singura craca , vb un fost posesor de 93 1.9 cdti 150 cp. gm bineinteles ca nu o sa accepte niste aberatii care sa le pericliteze intreg planul ecnomic pentru o marca aproape de 0...cadillac a cunoscut un progres semnificativ spre major si se indreapta cu pasi mari catre liga mare. sunt perfect de acord cu firebird -aberezi rau de tot
    16 8
  • hahahahha
    @OBOSITOR
    aia cu profitu si fara personalitate e chiar maxima =)))) masina mai comerciala decat passat si marca mai jepcara decat vw nu vei gasi ..ti-ai ales cam gresit modelul in viata ...poate esti doar un alt agricultor obosit care a invatat sa tasteze la masina de scris.
    14 9
  • Bogdanel
    @GeMe Power
    Mah frustratule, cand ai avut tu Saab 93? Daca cumva chiar ai 93 si nu esti multumit, inseamna ca tu nu stii sa conduci o masina sau esti zero barat la mecanica! Saab 93 a fost o bijuterie tehnica chiar si cu motor de Opel. Reclama aia nu are nimic deosebit...cadillacurile nu mai sunt ce au fost in anii 50-60! Devorattor, Ztele, SaabCuantic, 900_s si alti fani Saab sa nu-si faca griji: la mine in brasov mai degraba vezi Saab pe strada decat Cadillac si cred ca si in alte orase e cam la fel!
    12 10
  • Mersi, Bogdanele
    Chiar si daca romanii s-ar blinda peste tot cu ATS-uri, cunoscatorii vor exclama in mod sigur: "Misto SAAB 9-5 de America! "...Hai, am inteles ca Insignia trebuia sa adopte multe din trasaturile confratelui 9-5, adresandu-se in principal pietii europene si fiind declarata masina anului 2009 pe batranul continent (moravuri grele!), dar cata lipsa de imaginatie la acest Cadillac ca sa-si puna un volan tot de 9-5. Mi-aduc aminte de o emisiune Top Gear in care Clarkson a vrut sa le arate celorlalti doi realizatori ce poate un Caddy, iar cand i-a suit in masina, ei i-au replicat: "Buna gluma! Ai zis ca vrei sa ne arati fibra americana a masinii si cand colo ne-ai pus intr-un SAAB"...
    12 10
  • magnum
    @SaabCuantic
    Ce alta asemanare cu 9-5 mai vezi tu,inafara de volan??? Ai vrea tu sa semene ATS cu 9-5,dar nu asa. Ramai la saab-urile tale obosite!!!
    10 11
  • Bogdanel
    @magnum, alta minte luminata cu lanterna breloc
    Tehnologia Saab e folosita in continuare ca sursa de inspiratie pt burtosii de la GM, iar tu spui ca Saab-urile sunt obosite? Sub capota te-ai uitat, bizonule? Mai pune mana pe un abecedar auto...
    8 9
  • magnum
    @Bogdanel
    De tot rasul...:))))))))))) Tu chiar crezi ce spui???
    ,,Tehnologia Saab e folosita in continuare ca sursa de inspiratie pt burtosii de la GM'' .. Tu stii ceva dar e total invers,Saab a folosit tehnologie GM.De ce crezi ca GM nu e de acord ca Saab sa fie cumparat de chinezi,tocmai pt ca nu vor ca tehnologia lor sa ajunga moca pe mana chinezilor. Sper ca ti-a intrat ceva in capul ala de bivol si o sa vezi realitatea.
    9 8
  • @magnum
    GM si-a folosit tehnologia doar pt modelele 9-2X si 9-7X care sunt Saab doar cu numele, mai exact cu sigla. Saab 9-7X nu e altceva decat un Chevrolet Trailblazer, daca dai ambelor modele un search pe Google, vei vedea ca e aceeasi masina. iar 9-2X e o struto-camila penibila, de fapt un Subaru Impreza de care panaramele de la GM si-au batut joc la cel mai josnic nivel ever. Cam asta e "tehnologia" cu care GM scoate ochii lumii...si, dupa cum se vede, iti scoate ochii si tie.

    Dar la tine macar nu e mare pierdere ca si asa "vezi" cu ochelari de cal. In cel mai fericit caz pt tine, sa speram ca te plateste decent dealerul Chevrolet din oras. :)
    9 13
  • Tot in atentia acelui magnum stupidae:
    Si inca ceva pt gagauta ta: platforma Phoenix de la Saab nu are mai mult de 15% componente made by GM. Daca nu stii macar cauta pe net si documenteaza-te inainte sa dai din cioc, nu mai vb aiurea ca te faci iar de ceva maro si urat mirositor!
    9 11
  • magnum
    @Devorattor
    Flacau,ma amuza teribil indarjirea ta cu care aperi hoitul(saab).
    Fara GM,locul pe care se afla fabrica din Trollhattan,ar fi fost de foarte mult timp teren agricol. Tu si adunatura ta care laudati hoitul,ar trebui sa-i pupati in fund pe cei de la GM,si sa-i venerati ca pe niste zei. Datorita lor conduci acum ''bijuteria'' aia cu care te lauzi.
    Bineinteles,mucea o tine pe a lui,ca dor e un devorattor de cacao.....
    12 8
  • @magnum
    n-ai cu cine.dupa taranii cu vw a aparut onoua specie :tristii cu saab care plang pe forumuri poate inmoaie degetul cuiva cu sentimentele lor. sunt absolut penibili.=)))
    13 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru