Viitoarea generație BMW Seria 5 va avea și versiune electrică: autonomia minimă va fi de 480 de kilometri

de Cornel Șocariciu
Marti, 23.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Următoarea generație BMW Seria 5 va fi lansată în 2023, iar conform unor surse apropiate companiei, modelul producătorului german va fi disponibil și într-o variantă complet electrică. Bateria ar urma să aibă o capacitate de cel puțin 60 kWh, în timp ce autonomia minimă va fi de 480 de kilometri.

BMW are o strategie clară cu privire la electrificarea modelelor din gamă. Conform reprezentanților constructorului german, până la finalul anului 2023, portofoliul mărcii bavareze va include 25 de modele electrificate, multe dintre acestea urmând să mizeze pe o configurație formată doar din motoare electrice.

Conform unor surse apropiate companiei, viitoarea generație BMW Seria 5 va fi disponibilă și într-o variantă 100% electrică. Modelul ar urma să fie lansat pe piață în 2023, iar nemții pregătesc cel puțin două versiuni pentru pachetul de baterii.

Viitorul Seria 5 electric va avea la bază a cincea generație a sistemului eDrive, tehnologie care va fi introdusă în gamă odată cu noile BMW i4 și iNEXT.

Aceleași voci apropiate companiei spun că viitorul Seria 5 electric va primi o baterie cu o capacitate de cel puțin 60 kWh, în timp ce autonomia minimă ar urma să fie de 480 de kilometri.

BMW deja a făcut primul pas către electrificarea completă a lui Seria 5.

Vorbim despre proiectul numit Power BEV, un Seria 5 echipat cu trei motoare electrice capabile să ofere peste 720 de cai putere. Prototipul a fost prezentat în cadrul evenimentului #NEXTGen, însă inginerii nu au pus accent pe autonomia oferită, ci au vrut să demonstreze că electricele pot oferi performanțe sportive de top.

Via | BMWBlog

Comentarii (5)

  • Pac! Inca una :)
    4 2
  • hazard
    hmmmm, stiu de ce nu au poze si din fata !! Pentru ca varianta electrica NU ARE GRILAAAAAAAAAAAAA PE TOT BOOOOOOOOOOTUL, NOOOOOOOOOOO
    1 2
  • 480 km cu 60kWh pe serie 5 e cam greu cand i3-ul face 250km cu 42kWh. doar daca nu cumva minim 60 inseamna de fapt 120kWh
    3 1
  • andrei
    dar voi vedeti? 2023. departe in timp.
    1 0
  • ACE - Craiova
    Cel putin 75 kWh ar trebui sa aiba bateria - cat are si TESLA Model 3 (care cantareste 1.800 kg in varianta cu tractiune integrala)....
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru